Vincenzo Nibali mist Ruta del Sol vanwege coronabesmetting

dinsdag 15 februari 2022 om 08:52
Vincenzo Nibali mist Ruta del Sol vanwege coronabesmetting

foto: Cor Vos

Geen Vincenzo Nibali in de Ruta del Sol. De Italiaanse klimmer moet de Spaanse rittenkoers laten schieten vanwege een positieve coronatest. Dat laat zijn ploeg Astana Qazaqstan Team weten via social media.

De Kazachse formatie laat eveneens weten dat Nibali op dit moment geen symptomen vertoont. Het is nog onduidelijk wanneer de 37-jarige Italiaan weer een rugnummer kan opspelden. Astana Qazaqstan zal, als de tijd rijp is, zijn gewijzigde programma uit de doeken doen. Of de viervoudig winnaar van een grote ronde later deze maand zijn debuut zal maken in Omloop Het Nieuwsblad, is nu nog onduidelijk.

Nibali begon eerder deze maand, in de Ronde van Valencia, aan zijn achttiende seizoen bij de profs. In de Spaanse meerdaagse eindigde de Siciliaan als zestiende in het eindklassement, op iets meer dan drie minuten van eindwinnaar Aleksandr Vlasov.

De ervaren Italiaan richt zich dit seizoen onder meer op de monumentale klassiekers Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d’Italia, zijn hoofddoel van 2022. Ook zal Nibali in de zomer deelnemen aan de Tour de France.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chippen 15 februari 2022 om 09:24

er moet toch eens een punt gaan komen dat asymptomatische positieven gewoon mogen starten

0
Xevar 15 februari 2022 om 09:29

Zelfs renners met lichte klachten zou je eventueel nog kunnen laten starten. We hebben er vroeger nooit een probleem van gemaakt als verkouden of niet helemaal fitte renners gewoon opstapten. Dus waarom nu wel?

En dan heb ik het nog niet eens over gevallen, gebutste en/of geschaafde renners die gewoon weer doodleuk op de fiets worden gezet.

0
Brabander 15 februari 2022 om 10:04

Eensch. Straks gaan ze er nog werk van maken om op een gunstig moment een ‘besmetting’ op te lopen om zodoende de hoofddoelen niet in gevaar te brengen. Het zou me geenszins verbazen.

0
Chaba 15 februari 2022 om 14:03

Het zou me niet eens verbazen dat ze dit nu al doen.

0
Daren Cole 15 februari 2022 om 20:01

Man man, dat men eens gauw met dit testcircus ophoudt, het begint belachelijke te worden. Omdat je drager bent van een virus mag je je job niet uitoefenen?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone