Vincenzo Nibali: “Dumoulin was de sterkste, hij verdient deze overwinning”

maandag 29 mei 2017 om 12:55

Vincenzo Nibali moet na drie weken Giro genoegen nemen met een derde plek. De tweevoudig Giro-winnaar slaagde er niet in om zijn titel te prolongeren. Hij moest zijn meerdere erkennen in Tom Dumoulin, die volgens de Siciliaan de sterkste was. “Ik heb gekoerst met als doel de Giro te winnen. Ik ging niet alleen voor het podium en heb er alles aan gedaan”, aldus Nibali.

“Ik moest het opnemen tegen twee sterke rivalen. Quintana is één van de beste klimmers en Dumoulin een goede tijdrijder, die zich zichzelf goed kan verdedigen bergop. De tijdritten waren beslissend dit jaar. Tom was de sterkste, de beste. Hij verdient deze overwinning”

Dit artikel delen:

52 Reacties

achtpuntzes 29 mei 2017 om 13:06

diplomatiek geneuzel voor de camera.

verder was de bergrit naar Oropa minstens zo beslissend. Nibali verloor daar meer tijd dan hij op t eind tekort kwam.

Daan° 29 mei 2017 om 13:08

Dumoulin is meer dan een ‘goede tijdrijder’. Dumoulin is momenteel één van de beste wielrenners ter wereld.

Cyclingbruh 29 mei 2017 om 13:11

Zucht, Nibali geeft een mooi compliment, maar toch valt er weer wat te miepen.

Daan° 29 mei 2017 om 13:15

@Cyclingbruh,
Nibali geeft geen compliment, iedereen kan zien dat Dumoulin de sterkste/beste was deze Giro, dat is gewoon een feit die hij constateert. Ik krijg het daar nou niet bepaald warm of koud van. We mogen best beseffen dat Dumoulin écht een van grootste is nu in het wielrennen.

jp.vanoosterhout 29 mei 2017 om 13:17

**
edit redactie: de toon mag wel iets respectvoller. pas je taalgebruik aan

achtpuntzes,nibali verloor in die etappe meer tijd dan hij aan het eind te kort kwam,zo win of verlies je toch altijd..dan kan je ook zeggen als tom die poeppauze niet had dan had hij met 2 of 3 minuten voorsprong gewonnen
***

ONCE 29 mei 2017 om 13:17

Wat moet ie dan zeggen?

JimboX 29 mei 2017 om 13:19

Vincenzo Nibali: “Ik was de sterkste, Dumoulin verdient deze overwinning niet”

Guushovd 29 mei 2017 om 13:20

@cyclingbruh
om nog even door te miepen. Hij zegt dat dumoulin de sterkste was en verdient heeft gewonnen. Dat is geen compliment, maar een constatering aangezien Dumoulin gewonnen heeft. Als hij dat vorig jaar na de giro over Kruijswijk had gezegd, dan was dat een compliment geweest.
Dat Dumoulin een goede tijdrijder is lijkt mij ook niet echt een compliment, eerder een understatement.

Maar ach, lekker belangrijk, het roze is binnen.

Spinergy 29 mei 2017 om 13:21

nibali is een echte kampioen

ronddraaien 29 mei 2017 om 13:21

@daan
De "sterkste" en de "beste". Dat is toch de overtreffende trap? Als dat geen compliment is, wat kon hij dan wel zeggen?
Bovendien zegt Nibali eigenlijk niet dat Tom een goede tijdrijder is: "one of the best time trailists" is nog iets sterker.

Brummel 29 mei 2017 om 13:23

“Dumoulin heeft de Giro in minder tijd afgelegd. Ik had liever zelf gewonnen” aldus de Haai van Messina

Bertvd 29 mei 2017 om 13:24

Hoezo ‘door de tijdrit’?

Remember Blockhaus & Oropa, mr Nibali!

rkfiets 29 mei 2017 om 13:25

Hij is respectvol en geeft complimenten, maar is niet net zo blij als wij met de overwinning van Dumoulin.

kittelkolb 29 mei 2017 om 13:25

Soms lijkt het wel alsof het tijdrijden geen onderdeel is van het wegwielrennen zoals erover gesproken wordt. Het is niet Froome die als Keniaan zonder fiets de berg op huppelt. Tom heeft gewoon de totale afstand het snelst afgelegd, sommige km bergop en andere in afdaling of vlak. Dumoulin heeft ook aangetoond een erg goede daler te zijn (sneller in dit geval dan Nibali). Een hele complete renner heeft deze Giro gewonnen. Tom kan er niets aan doen dat hij net wat completer is dan Nibali en Quintana.

Mathieu Moller 29 mei 2017 om 13:25

”Dumoulin reed op zich wel oké.”
Beter zo?

hugenholz 29 mei 2017 om 13:32

Mooie complimenten hoor van Vincenzo “gewoon doorrijden” Nibali.

Echt gemeend ook

flashke 29 mei 2017 om 13:32

Natuurlijk is Tom completer dan Nibali en Quintana en net daarom wint hij de Giro. Als Nibali zegt dat Tom deze Giro de beste en de sterkste was dan gaat dat niet enkel over die 70km tegen de klok. Dat hij Dumoulin als één van de beste tijdrijders een moeilijke tegenstander vindt, klopt toch gewoon?

In het volledige interview noemt hij de ritten naar Blockhaus en Oropa zijn “key stages”. Hij zegt dat dat zijn slechtste ritten waren en hij er te veel tijd verloor. De tijdritten waren de “key stages for his Giro d’Italia”, wat ook gewoon klopt. Hij zegt nergens dat een tijdrit minderwaardig is, of dat er hier een overkill aan tijdritkilometers was. Vertaling van Wielerflits is maar bwa.

leegloper 29 mei 2017 om 13:48

@flashke,
Dankje voor de uitbreiding. Dit geeft hopelijk meer begrip bij de verontwaardigde mensen. Het gebeurt wel vaker dat WF een deel uit een artikel haalt, waardoor de context wat ontbreekt. Op zich vind ik dat niet erg van WF, als er een link naar het oorspronkelijke artikel bij staat. Dan lijkt het me een goed idee als er voortaan alleen nog maar geklaagd wordt door mensen die ook het oorspronkelijke artikel hebben gelezen.

chassepatate 29 mei 2017 om 13:49

Fair commentaar van Nibali. Beter dan van Quintana, die blijkt achteraf ziek te zijn geweest (???), “Illness slows Quintana on the mountain finish to Piancavallo”, “”I had a bit of fever, I woke up feeling a little bad that morning, and I couldn’t give 100 per cent on that decisive day. You could say that I lost the Giro that day,”. http://www.cyclingnews.com/news/quintana-you-cant-always-get-what-you-aim-for-in-a-bike-race/

nickdt 29 mei 2017 om 13:50

Ach… Karma meneer Nibali. Karma.

Jean Dumas 29 mei 2017 om 13:57

Beetje respect voor een viervoudig groterondewinnaar. Hij zoekt geen excuses, ook weinig fouten gemaakt. De gok met Pinot in Ortisei had verkeerd kunnen uitpakken maar hij zag ook wel in dat TD de man to beat was. Als ze niet van je kunnen winnen kan je nog altijd van ze verliezen, die Italianen.

kittelkolb 29 mei 2017 om 13:59

@flashke
De context die je schept nuanceert het verhaal inderdaad, maar het blijft dat het klimmen vaak wat verheven wordt ten opzichte van het tijdrijden.

@chasse
Quintana die heeft inderdaad een veel laffere verklaring. Die zegt een dag ziek te zijn geweest, maar vergeet te vermelden dat hij het verschil op andere dagen ook niet (voldoende) kon maken.

Jungle Man 29 mei 2017 om 14:00

Wat gaat Nibali de rest van dit jaar nog rijden? Altijd een renner die kleur geeft aan de wedstrijden waaraan hij meedoet.

leegloper 29 mei 2017 om 14:06

@chassepatate,
Quintana kan toch best ziek zijn geweest?
In de Vuelta van 2015 had hij trouwens ook koorts.

chassepatate 29 mei 2017 om 14:11

@leegloper Dat kan, maar zeg dat dan meteen. Maar vooral: mindere en slechte dagen horen bij een ronde van drie weken. Dumoulin had ook zijn problemen en een slechte dag. Zonder malheur en slechte dagen zou Tom denk ik met meer verschil gewonnen hebben van Quintana.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.