Vincenzo Nibali: “Door wijziging Sestriere-etappe is vandaag echt de koninginnenrit”

donderdag 22 oktober 2020 om 09:59
Vincenzo Nibali: “Door wijziging Sestriere-etappe is vandaag echt de koninginnenrit”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali voert de druk op. De Italiaanse kopman van Trek-Segafredo zegt dat het belang van de achttiende etappe, over de Stelvio en met aankomst op de Laghi di Cancano, toe is genomen door de wijzigingen van de voorlaatste rit. “De etappe van donderdag is nu echt de koninginnenrit”, vertelt Nibali.

De passages van de Agnello, Izoard en Montgenèvre zijn geschrapt uit etappe 20. In plaats daarvan rijdt het peloton drie keer de klim naar Sestriere omhoog. “Dat is een radicale verandering van de zwaarte van die rit”, geeft Nibali aan. “De Colle dell’Agnello was echt een heel zware klim, ik heb hem maar een keer eerder gereden.

“Dat we nu drie keer Sestriere beklimmen, zorgt voor een compleet andere aanloop. Natuurlijk is het een lastige en belangrijke klim, maar veel hangt af van het tempo waarmee we het circuit herhaaldelijk afleggen bij de klassementsrenners”, aldus de ervaren Italiaan.

Nibali zag dat João Almeida stand wist te houden in de bergrit naar Madonna di Campiglio. “Het is duidelijk dat, met de aangekondigde wijzigingen van zaterdag en het feit dat Almeida nog steeds leider is, de rit van donderdag nu echt de koninginnenrit is. Het belang van die etappe groeit nu aanzienlijk”, verwacht de Haai van Messina. “Het profiel zegt genoeg, maar alles is afhankelijk van de snelheid waarmee we de klimmen oprijden. De verwachtingen zijn hoog.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Yeez 22 oktober 2020 om 10:07

Hart of Hindley wint de giro. Zo, heb ik het gezegd

Nee, zonder dollen. Ik vind hindley een betere indruk maken dan kelderman en datzelfde geldt voor hart. Hopelijk laat sunweb hem niet blind voor kelderman rijden

ChefSpijker 22 oktober 2020 om 10:11

Dat gevoel is ook puur gebaseerd op één klim. Waarbij ze Wilco nog niet eens losten. Wilco is een stuk constanter gebleken tot nu toe deze Giro. Laat Hart en Hindley eerst nog maar even bevestigen. Op Hindleys aanval zat gister ook niet heel veel, als je zag hoe simpel Wilco er (veel te vroeg) naartoe sprong.

samuello 22 oktober 2020 om 10:24

Daar heb je misschien gelijk in, maar ze moeten wel allebei nog drie minuten goed maken op zowel Kelderman als Almeida en dan heb ik de tijdrit nog niet eens meegerekend (waar Hindley waarschijnlijk nog minimaal een minuut verliest). Daarnaast is het met zulke etappes ook vaak afhankelijk van de vorm van de dag. Ik geef Kelderman nog steeds de meeste kans, maar krijg wel een beetje een déja vu van de afgelopen tour.

Chris Van Uden 22 oktober 2020 om 10:28

Hindley rijdt momenteel nog geen geweldige tijdritten. Dat zal eerst beter moeten worden wil hij echt om de zege meedoen. Verder wel een fenomenale renner natuurlijk.

Westfalen 22 oktober 2020 om 10:34

Hindley staat bijna 3 minuten achter en gaat in de tijdrit ook nog een minuut aan de broek krijgen. Zou dom zijn van Sunweb om daar nu op de gaan gokken. Mocht Kelderman in de eerste kilometers van de Stelvio lossen dan Hindley niet laten wachten natuurlijk, maar normaal gesproken zou hij in dienst van Kelderman moeten rijden.

Yeez 22 oktober 2020 om 10:42

Het is ook puur mijn gevoel hoor. Ik heb het idee dat Kelderman steeds minder wordt. Normaal is Kelderman heel explosief, maar hij verliest in rit 16 ook 2 seconden op Almeida. Die hele klim waar Hindley op kop reed kan hij nog geen 2 seconden bij hem wegrijden en wordt hij lullig geklopt door hart. Ik hoop ook dat hij wint, maar ik heb er geen goed gevoel bij

FDJ 22 oktober 2020 om 12:25

@yeez nergens op gebaseerd. Gisteren oogde Kelderman juist weer makelijker an zondag terwijl ik bij de Portugees toch wel wat ‘bekkies’ getrokken zag worden.

Richard Bender 22 oktober 2020 om 10:19

Gevoel van google translate als ik dit lees…

On-topic: heerlijke etappe om naar uit te kijken inderdaad! Alles kan op de kop gezet worden vandaag en ik verwacht dat Nibali daar graag aan meewerkt.

pirazzi 22 oktober 2020 om 10:20

De grootste concurrent voor Nibali is Majka, niet om de giro te winnen maar voor het podium.

Chris Van Uden 22 oktober 2020 om 10:28

De Haai kan het weten!

Pascal De Kooning 22 oktober 2020 om 11:39

Almeida gaat er vandaag doorheen zakken verwacht ik. Ik denk dat Kelderman vandaag de macht grijpt en dat Hindley zich in dienst stelt van Kelderman. Als Wilco ooit een grote ronde wilt winnn zal het nu moeten gebeuren. De komende jaren met Pogacar, Bernal en Roglic erbij gaat dat niet meer gebeuren.

Panache 22 oktober 2020 om 13:16

Gaan Pogacar, Bernal en Roglic de Giro rijden dan, of 100% met de Vuelta als hoofddoel? Alles buiten de Tour is te doen, omdat de echte wereldtop er vrijwel nooit 100% fit en gefocust aan de start staat.

lnnrt 22 oktober 2020 om 12:07

Typisch Nibali, zand in de ogen strooien en zaterdag nog met een konijn uit de hoge hoed komen, let maar op. Ik vrees alleen voor hem dat z’n benen niet meer kunnen wat zijn hoofd bedacht heeft.

Plato 22 oktober 2020 om 12:19

Nibali heeft plannen om toe te slaan in de afdaling. Daar kan je op rekenen.

Panache 22 oktober 2020 om 13:17

Laat Nibali lekker rijden in de afdaling. Een minuut mag hij hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair