Vila optimistisch over vorm Sagan: “Het gaat steeds beter”

woensdag 17 april 2019 om 12:13
Vila optimistisch over vorm Sagan: “Het gaat steeds beter”

foto: Cor Vos

Peter Sagan leek lange tijd kans te maken op een tweede zege in Parijs-Roubaix, maar in de finale van de Helleklassieker ging het licht uit bij de Slowaak. Toch is zijn coach Patxi Vila optimistisch. “Het gaat steeds beter”, zo tekent Cyclingnews op uit de mond van de Spanjaard.

Sagan maakte aanvankelijk indruk in Parijs-Roubaix. Zo reageerde hij spelenderwijs op aanvallen van de latere winnaar Philippe Gilbert en Yves Lampaert. Op Carrefour de l’Arbre bleek de tank echter leeg. Eerst moest de Slowaak Gilbert en Nils Politt laten rijden, om uiteindelijk ook af te haken bij Lampaert.

Sagan finishte uiteindelijk als vijfde op de Vélodrome. Opnieuw geen overwinning voor de kopman van BORA-hansgrohe, maar toch heerst er binnen zijn entourage een gevoel van tevredenheid. “Als we kijken naar het totale plaatje, dan kunnen we concluderen dat het beste koers was van Peter”, aldus Vila.

Heuvelklassiekers 
“Je ziet duidelijk dat hij progressie maakt”, zo is de oud-renner van mening. “We moeten ook vertrouwen houden. Het is nooit leuk als je verliest, maar ik denk dat Peter de sterkste renner was in Roubaix. Aan het einde was het echter op. Dat is nu eenmaal Parijs-Roubaix: het is constant volle bak.”

Het voorjaar van Sagan zit er overigens nog niet op, aangezien de drievoudig wereldkampioen zondag zal starten in de Amstel Gold Race. Verder maakt hij nog zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.

Dit artikel delen:

7 Reacties

LutsenkoFan 17 april 2019 om 12:49

Andere koers gezien zeker.

Ijzeren Briek 17 april 2019 om 13:41

Heeft Patxi Villa nog andere renners onder zich? En is hij een geschoolde trainer of vroeger ook renner? Ik zag dat hij ook nog KOM’s (of toch top 10) had op de Kemmelberg op strava.

Polleke 17 april 2019 om 14:15

Hij is een ex-renner uit ‘die’ tijd….is via Specialized bij Sagan in het spoor gekomen…

Hollow Knight 17 april 2019 om 13:50

Sagan de sterkste renner tijdens Paris-Roubaix? Komop zeg, wat een onzin!

Gelei 17 april 2019 om 14:27

Die Villa kunnen ze ook stilaan interneren. Zeker nu het duidelijk minder loopt, zit hij nog in de ontkenning. Doet me tot op zekere hoogte terugdenken aan Pevenage die telkens Ullrich’s situatie moest verbloemen. Niet gezond, straks gaat Sagan zelf nog geloven wat Villa uitkraamt.

josi 17 april 2019 om 14:32

Met een beetje geluk is Sagan in topvorm als de klassiekers voorbij zijn. Slecht was hij natuurlijk zeker niet in PR, maar om hem de sterkste man in koers te noemen, lijkt me onzin.

lt86 17 april 2019 om 16:08

Er waren er minstens 3, misschien zelfs 4 beter dan Sagan in Paris Roubaix.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair