Vijftig Colombiaanse wielrenners mogen vanaf volgende week weer naar buiten

zaterdag 9 mei 2020 om 15:09
Vijftig Colombiaanse wielrenners mogen vanaf volgende week weer naar buiten

foto: Cor Vos

De Colombiaanse regering heeft aan vijftig wielrenners toestemming verleend om vanaf volgende week weer buiten te trainen. Egan Bernal, Rigoberto Uran, Nairo Quintana en Miguel Ángel López zijn enkele coureurs die toestemming hebben gekregen. 

“Het is een zeer beperkte groep van ongeveer vijftig wielrenners, die zich voorbereiden op de grote wedstrijden,” vertelde de Colombiaanse president Ivan Duque tijdens tijdens een programma op de nationale televisie, waarin hij sprak over overheidsmaatregelen om de coronaviruspandemie te bestrijden.

Het is de bedoeling dat andere topsporters in het land de komende tijd ook weer de vrijheid krijgen om te trainen, naar het protocol van de wielrenners.

Dit artikel delen:

7 Reacties

johnie 9 mei 2020 om 16:43

Een deel continentale Colombiaanse profs zal dus niet buiten mogen trainen, een ander deel wel. Competitievervalsing, gelukkig is er geen competitie

0
Burn 9 mei 2020 om 17:48

Colombia heeft 50 miljoen inwoners en net iets boven de 400 Corona doden en iedereen moet binnen blijven. Mooi dat ze weer kunnen trainen, maar lijken me overdreven maatregelen.

0
the one raul 9 mei 2020 om 22:29

Dan snap jij niet dat de gezondheidszorg in zulke lande erg zwak is, met heel wat gebieden die weinig of geen toegang hebben tot zorg die nodig is voor Corona.

0
Burn 10 mei 2020 om 01:07

Dus met die zwakke gezondheidszorg zijn er slechts 400 doden gevallen op 50 milj. mensen en ze zetten hele land op slot. Dat is nog erger. Hoeveel mensen zitten er nu zonder geld en eten?

0
roeleur 10 mei 2020 om 11:37

Geregistreerde doden. Net als in NL is het werkelijke aantal veel hoger. Getest wordt daar, net als hier, natuurlijk ook weinig.

0
Burn 10 mei 2020 om 12:06

Dan kan ik ook zeggen dat het werkelijke aantal veel lager ligt, omdat iedereen die sterft met Corona meetelt als Corona. Ook als degene sowieso al zou sterven aan kanker bijvoorbeeld. We kunnen ons alleen aan de cijfers houden en met ruim 400 doden op 50 miljoen zijn ze daar vreemd bezig, maar ik hoor zelfs dat landen op slot zitten die geen enkel sterfgeval hebben, dus het kan erger.

0
Ajvenema 11 mei 2020 om 15:36

dus de profs die tour-salarissen opstrijken mogen trainen, de jongens die daar net onder bungelen niet?? Lekker kut.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone