Vijf nieuwe continentale ploegen in de maak

dinsdag 25 augustus 2009 om 17:30

Volgend jaar zullen er waarschijnlijk vijf nieuwe continentale teams te bewonderen zijn. Zowel Enrico Poitschke, Eric Vanderaerden, Shinichi Fukushima en Jean-Philippe Duracka zijn bezig met het oprichten van een nieuwe ploeg, terwijl ook het Deense Reelight-Bikepro het continentale circuit wil betreden.

De Duitse ex-renner Poitschke, die momenteel sportdirecteur is bij Thüringer Energie Team werkt samen met een andere Duitse ex-renner, Jens Heppner, aan een Duits team met vooral jonge renners. In NetApp is al een geldschieter gevonden, maar het duo is ook nog opzoek naar meer sponsors.

De Belgische ex-renner Eric Vanderaerden is ook bezig met het opzetten van een nieuw team. Vanderaerden, in het verleden onder ander ploegleider bij Yawadoo en Cylingnews, doet dit samen met zijn vriend Rudi Donckers. “We zijn er wel nog niet uit of het een professioneel of niet-professioneel team wordt, maar er zijn al wel contacten met geïnteresseerde firma’s.”

De 37-jarige Japanner Shinichi Fukushima, momenteel uitkomend als coureur in dienst van Meitan Hompo, zal aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière zetten en vervolgens een nieuwe ploeg oprichten. In zijn continentale team wil hij talenten uit Zuid-Oost Azië een plaats geven en werken aan hun ontwikkeling

De Franse ploegleider van CarmiOro, Jean-Philippe Duracka, is bezig met het opzetten van een Kameroens continentaal team. Het team, dat geheel uit Afrikaanse renners zal bestaan, zal in in ieder geval plaats bieden aan 6 Kameroeners en 2 Ivorianen.

Het Deense amateur team Reelight-Bikepro wil volgend jaar graag een stapje hogerop. Om dit de realiseren wil de ploeg nog meer jonge Deense coureurs aanwerven.

Eerder werd al bekend dat het Franse Wilo Agem en de opleidingsploeg van Liquigas graag continentaal willen worden. Daarentegen houden Milram CT, Revor-Jartazi en waarschijnlijk KrolStonE het voor gezien.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone