Vijf Nederlanders ondersteunen John Degenkolb in Parijs-Roubaix

Vijf Nederlanders ondersteunen John Degenkolb in Parijs-Roubaix
maandag 6 april 2015 om 21:07

Giant-Alpecin heeft ook in Parijs-Roubaix één absolute kopman: John Degenkolb. De Duitse WorldTour-formatie heeft vijf Nederlanders in de selectie opgenomen om de 26-jarige Duitser te ondersteunen. Vorig jaar spurtte Degenkolb zich naar een tweede plaats op de piste van Roubaix en finishte ploegmaat Bert De Backer na een sterke finale als elfde.

Op de kasseien van Parijs-Roubaix kan Degenkolb de hulp verwachten van onder meer Koen de Kort, Albert Timmer, Roy Curvers, Tom Stamsnijder en Ramon Sinkeldam. Daarnaast zijn ook de Duitser Nikias Arndt en de Belg Bert De Backer geselecteerd. In vergelijking met de Ronde van Vlaanderen is Zico Waeytens vervangen door de Nederlander Tom Stamsnijder.

“Iedereen is heel gemotiveerd om alles te geven voor John Degenkolb”, zegt ploegleider Marc Reef. “Hij heeft vorig jaar aangetoond wat hij kan, we hopen zondag opnieuw op een topresultaat.” Degenkolb, die zondag zevende werd in de Ronde van Vlaanderen, schreef eerder dit seizoen de Italiaanse klassieker Milaan-San Remo op zijn naam.

Selectie Giant-Alpecin voor Parijs-Roubaix 2015 (12 april)
flag-de John Degenkolb
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Roy Curvers
flag-be Bert De Backer
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-nl Albert Timmer
flag-nl Tom Stamsnijder

Dit artikel delen:

6 Reacties

BlancoProCycling 6 april 2015 om 21:42

Waarom Waeytens vervangen???

pirazzi 6 april 2015 om 22:28

Hij zal wel rust nodig hebben.

Thijs E 6 april 2015 om 22:44

Eens zien hoe lang Sinkeldam mee kan met Degenkolb. Het is toch een oud winnaar bij de beloften en hij heeft wat bijgecrosst afgelopen winter.

krypton 7 april 2015 om 01:04

@pirazzi
Maar ze stellen hem woensdag wel op in de Scheldeprijs, dat rijmt dan niet met elkaar. Hou hem dan thuis en stel hem zondag gewoon op, Waeytens is toch de belangrijkste helper van Degenkolb gebleken dit voorjaar. Hele vreemde beslissing.

pirazzi 7 april 2015 om 11:41

Koen de Kort heeft meer ervaring in Parijs-Roubaix, dat zal de reden zijn.

hildeke 7 april 2015 om 12:00

Bert De Backer is normaal de beste helper voor “Big John” in Parijs-Roubaix. Zie zijn uitslag vorig jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair