Vijf extra tijdritkilometers in Ronde van Frankrijk

vrijdag 2 maart 2012 om 18:58

foto: Sirotti

De komende Ronde van Frankrijk zal vijf tijdritkilometers meer tellen dan voorzien. De Franse sportkrant L’Equipe schrijft dat er vanwege enkele aanpassingen aan het parcours van de twee lange tijdritten een handvol kilometer extra tegen de klok zal moeten worden gereden in vergelijking met het parcours zoals dat in oktober werd gepresenteerd.

“De aanpassingen zijn te wijten aan enkele technische aanpassingen aan het traject. Die bleken nodig na een gedetailleerde verkenning”, duidt Jean-François Pescheux, de verantwoordelijke voor het parcours. De negende etappe wordt daardoor 41,5 kilometer lang in plaats van de voorziene 38, en de negentiende rit wordt 53,5 kilometer lang, anderhalve kilometer langer dan voorzien.

Naast die twee lange beproevingen tegen de klok – de eerste tussen Arc-et-Senans en Besançon, de tweede tussen Bonneval en Chartres – werken de renners op de openingsdag ook nog een proloog af in Luik over een afstand van 6,1 kilometer. De Tour zal daardoor iets meer dan 100 tijdritkilometers tellen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone