Vierde seizoenszege Cant: “Het was al even geleden”

zondag 2 december 2018 om 14:56
Vierde seizoenszege Cant: “Het was al even geleden”

foto: PhotoPress.be

Sanne Cant wist in de Zilvermeercross haar vierde zege van het seizoen te winnen. Na Meulebeke, Lokeren en Niel mocht ze nu juichen in Mol. De laatste overwinning dateert van 10 november. “Dit is heel plezant. Het is nog maar de vierde keer en was al even geleden”, zegt ze in het flashinterview.

“Leuk om dan een mooie cross als Mol te kunnen winnen”, vervolgt ze. In de sprint legde ze landgenote Laura Verdonschot over de knie. Inge van der Heijden werd derde. “Omdat Laura een fout maakte, kreeg ik een kleine voorsprong. Ik koos ervoor om eigen tempo te rijden, waardoor ze bij het begin van de laatste ronde opnieuw kwamen aansluiten, net voor die eerste zandstrook.

“Mijn was doel om daar kalm te blijven. Ik had nog wel een versnelling in de benen voor de echte finale. Die bleek voldoende te zijn”, beschrijft de Belgische, die in Hasselt derde werd. “Ik had een beter gevoel dan gisteren. Of ik nu solo win of in de sprint, maakt niet uit.”

Mol staat bekend om de vele zandstroken. “Het is een zwaar parcours. De zandstroken zijn diep, met heel los zand. Je kan je zomaar vastrijden en dan is het heel moeilijk om opnieuw snelheid te maken. Ook die laatste loopstrook is heel lang. Het is echt een zware cross geworden”, aldus Cant.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 2 december 2018 om 19:54

Mijn was doel om daar kalm te blijven
Mijn doel was

sooike 2 december 2018 om 22:02

Onze Vlaams zuurpruimpje krikt de zwaarte van Mol natuurlijk op, want ze wint niet zomaar een cross ! Gemakshalve vergeet ze maar even erbij te vertellen dat diegenen door wie ze al enkele keren geklopt is dit seizoen, er in Mol niet bij waren. Typisch Cant: als ze wint is het öntzettend zwaar geweest”. Als ze verliest is ze of ziek, zwak of misselijk of ze maakte domme fouten. Ze krijgt het niet over haar lippen, in tegenstelling tot Worst of Betsema, dat anderen beter waren. Een tip voor Sanne: leer tegen je verlies te kunnen als je wordt geklopt door de nieuwe generatie, die eraan komt. Ben net als Van Loy zielsblij dat je nog een cross kunt winnen. En durf eens toe te geven dat je niet altijd de sterkste bent. Dass war mal !

Wolt 4 december 2018 om 20:05

Cantje lacht Cantje huilt

Martin Bergstra 15 december 2018 om 23:54

Toch wel het idee dat er een groot verschil zit tussen de mentale
hardheid van de Nederlandse en Belgische vrouwen.

Headlines

Materiaalzone

Populair