‘Vierdaagse rittenkoers op Sicilië in de maak’

maandag 14 januari 2019 om 15:20
‘Vierdaagse rittenkoers op Sicilië in de maak’

De Giro 2018 ging ook naar Sicilië - foto: LaPresse (archief)

RCS Sport is bezig een vierdaagse rittenkoers op Sicilië uit de grond te stampen, de Giro di Sicilia. Dat meldt Cyclingnews. De regionale politiek wil daar graag een bijdrage aan leveren om het eiland toeristisch op de kaart te zetten.

Giro-organisator RCS is in gesprek met de lokale politiek, bevestigt RCS-president Vegni. Mogelijk komt de wedstrijd begin april van dit jaar al op de kalender te staan, volgens plaatselijke media van 3-6 april. Daarvoor is dan wel toestemming nodig van de UCI.

Wel lijkt zeker dat de Giro di Sicilia in 2020 verreden gaat worden. Sicilië is ook in de running om in 2021 de Grande Partenza van de Giro d’Italia te organiseren.

In aanloop naar meer Giro-etappes op Sicilië
“We zijn hiermee aan het werk, zodat Sicilië weer etappes in de Giro kan organiseren volgend jaar, met een grotere rol in 2021”, aldus Nello Musumeci, de regionale gouverneur van Sicilië, tegen ANSA. “We denken dat grote sportevenementen ons eiland op een geweldige manier kunnen tonen.”

Met deze rittenkoers, die zal botsen met de Vlaamse klassiekers, wil de organisatie een voorbereidingskoers op de Ronde van het Baskenland en de Giro d’Italia zijn voor de klimmers in het peloton. De ronde zal ook onderdeel uit gaan maken van de Ciclismo Cup, het regelmatigheidscriterium in Italië.

Dit artikel delen:

2 Reacties

brianbentert 14 januari 2019 om 18:47

Leuk! Dit zullen de Italiaanse ploegen met het oog op de Ciclismo Cup wel toejuichen. Ook voor de ploegen en renners die niet het Vlaamse werk willen of mogen doen is dit een mooi alternatief.

KnightBiker 14 januari 2019 om 21:45

Inderdaad erg goed, dit deel van italie blijft qua fietsen onderbelicht. Qua datum vraag Ik Het mij af… moeten we dit zien als een voorbereidingskoers voor De Ardennen-klassiekers? Gezien De ligging zou Ik eerdergedacht hebben aan een datum In aanloop naar Strade Bianchi / Tirreno adriatico…

Headlines

Materiaalzone

Populair