Vier Nederlanders maken kans op prestigieuze Velo d’Or
foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto
dinsdag 2 oktober 2018 om 16:22

Vier Nederlanders maken kans op prestigieuze Velo d’Or

Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen: maar liefst vier Nederlandse wielrenners maken een kans op de prestigieuze Velo d’Or. In totaal zijn er veertien renners genomineerd voor de Franse verkiezing van beste wielrenner van het jaar.

Naast de vier Nederlanders maken ook Julian Alaphilippe, Chris Froome, Michał Kwiatkowski, Primož Roglič, Peter Sagan, Tourwinnaar Geraint Thomas, Michael Valgren, wereldkampioen Alejandro Valverde, Elia Viviani en Vuelta-winnaar Simon Yates kans op de titel beste wielrenner van 2018.

Dumoulin eindigde dit seizoen als tweede in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. Daarnaast veroverde hij zilver op het WK tijdrijden, en werd hij vierde in de wegwedstrijd. Terpstra schitterde in het Vlaamse voorjaar met winst in de E3 Harelbeke én de Ronde van Vlaanderen, terwijl hij ook nog derde werd in Parijs-Roubaix. Daarnaast kroonde hij zich samen zijn Quick-Step Floors-ploeggenoten tot wereldkampioen ploegentijdrit.

Van Vleuten won dit seizoen onder meer de Giro Rosa en La Course. Daarnaast verdedigde ze met succes haar wereldtitel in het tijdrijden. Van der Breggen domineerde in het voorjaar door te winnen in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik. Als klap op de vuurpijl kroonde ze zich voor het eerst tot wereldkampioen op de weg.

Wie wordt de opvolger van Chris Froome?
De Velo d’Or is een initiatief van het Franse maandblad Vélo Magazine. Vijftien bekende wielerjournalisten zullen uiteindelijk bepalen wie er met de prijs vandoor gaat. Vorig jaar wist Chris Froome voor een derde maal te winnen. De Brit schreef dat seizoen geschiedenis door zowel de Tour als de Vuelta op zijn naam te schrijven. Hij bleef Girowinnaar Tom Dumoulin en wereldkampioen Peter Sagan voor.

Genomineerden flag-fr Velo d’Or 2018
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Tom Dumoulin
flag-gb Chris Froome
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-si Primož Roglič
flag-sk Peter Sagan
flag-nl Niki Terpstra
flag-gb Geraint Thomas
flag-dk Michael Valgren
flag-es Alejandro Valverde
flag-it Elia Viviani
flag-nl Annemiek van Vleuten
flag-gb Simon Yates

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2018 09:30
Dat 'meest constante' kiezen echte journalisten natuurlijk niet voor, bloody boring.

Handjes omhoog over de streep, etappes winnen, aanvallen op momenten dat je verdeigen zou verwachten. Het wordt uiteraard Simon Yates
    3 oktober 2018 09:36
    En terecht vind ik overigens ook. Als Nederlander heb ik natuurlijk ook graag dat Dumoulin dit wint. Maar objectief gezien is voor mij in de sport de nummer 2 nog altijd de eerste verliezen, en van die plek heeft Dumoulin teveel geproefd dit seizoen. Zijn plek naast de medailles op het WK maakt het wat dat betreft dan helemaal af.

    Yates, Froome, Valverde, Thomas, die hebben dit jaar gewonnen, en ik zou ook voor Yates gaan. Al vind ik gezien de mengelmoes van mannen en vrouwen dat van der Breggen wel het meest imposante lijstje heeft.
3 oktober 2018 16:02
Vd Breggen natuurlijk
4 oktober 2018 13:10
En wanneer wordt dit bekend, WF ?

Reacties zijn gesloten.