Vier medailles voor Nederland tijdens vierde dag WK Baan in Apeldoorn

zaterdag 3 maart 2018 om 21:50
Vier medailles voor Nederland tijdens vierde dag WK Baan in Apeldoorn

Foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Nederland heeft op de vierde dag van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn vier medailles behaald. De vrouwen behaalden zilver op de koppelkoers, terwijl Elis Ligtlee brons behaalde op de 500 meter tijdrit. Annemiek van Vleuten behaalde zilver tijdens de individuele achtervolging. Jan-Willem van Schip pakte zilver tijdens het Omnium. In totaal staat Nederland nu op negen medailles.

Ligtlee behaalde de eerste Nederlandse medaille van de dag tijdens de 500 meter tijdrit. Zij moest op het onderdeel de Duitse Miriam Welte en de Russiche Daria Shmeleva voor zich dulden. Kyra Lamberink eindigde op een zevende plek.

De koppelkoers bij de vrouwen werd een duel tussen Groot-Brittannië en Nederland. Doordat de Britse dames vrijwel iedere sprint wisten te winnen, veroverden Katie Archibald en Emily Nelson het goud. Kirsten Wild en Amy Pieters moesten genoegen nemen met het zilver.

Bij de individuele achtervolging wist Annemiek van Vleuten de finale te bereiken. Daar moest zij haar meerdere erkennen in een superieure Chloé Dygert, die in een wereldrecord naar het goud toereed.

Jan-Willem van Schip was ’s middags al succesvol tijdens het omnium, waar hij de scratch won. De Nederlander ging als derde de afsluitende puntenkoers in. Een val leek roet in het gooien, maar desondanks wist hij op gelijke hoogte te komen met leider Szymon Sajnok. De Pool wist in de beslissende sprint de strijd in zijn voordeel te beslechten.

De avond werd afgesloten met het sprinttoernooi bij de mannen. Daar ging het goud naar Matthew Glaetzer. Hij versloeg in de finale de Brit Jack Carlin. De Fransman Sebastien Vigier veroverde het brons. Hij versloeg in twee heats de Duitser Maximilian Levy.

Compleet overzicht met alle medailles

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone