Victor Campenaerts: “Waar je mij voor het eerst zal zien? In de laatste kilometer!”

zondag 3 april 2022 om 10:55
Victor Campenaerts: “Waar je mij voor het eerst zal zien? In de laatste kilometer!”

Campenaerts bij de ploegpresentatie - foto: Cor Vos

Belgen Jasper Stuyven en Victor Campenaerts genoten zichtbaar van het publiek dat zich verzameld hard op de startplaats in Antwerpen. Stuyven sprak naast zijn eigen kansen ook over die van ploegmaat Mads Pedersen: “Hij is wisselvallig, maar als hij goed is dan is hij ook echt ontzettend sterk zijn.”

Jasper Stuyven reed in Gent-Wevelgem een sterke koers. De Leuvenaar zat mee in de groep dat om de winst sprintte, maar ontgoochelde daar wel met een vierde plaats. “Mijn vorm is nog altijd beetje een vraagteken. Ik heb geen perfecte voorbereiding gehad, maar weinig renners hebben die gehad. Ik ga van de goede signalen uitgaan. De omstandigheden vandaag zijn alleszins goed, ik hoop een rol te kunnen spelen.”

“Ik denk dat schaduwfavoriet de juiste term is voor mij vandaag. Het zal belangrijk zijn om niet in de verdediging te komen vandaag. Wat Mads Pedersen zal kunnen vandaag? Hij is een beetje wisselvallig, maar als hij goed is dan is hij ook echt ontzettend sterk”, aldus de renner van Trek-Segafredo.

Campenaerts: “Veel vertrouwen na woensdag, maar toch liever het hoogste schavotje”
Het was een opvallend tafereel op de Grote Markt in Antwerpen vandaag, de ploegpresentatie van Lotto Soudal. Florian Vermeersch haalde een soort jachthoorn uit zijn achterzak en bespeelde het publiek samen met zijn ploegmaten. “We zijn toch een beetje vikings hé”, aldus Vocsnor in het startinterview.

Het nummertje van Vermeersch en Lotto Soudal op de ploegpresentatie – foto: Cor Vos

“Iedereen is zeer enthousiast, er zit motivatie in de ploeg. Iedereen heeft zijn specifieke opdracht vandaag. Ik heb ook zelf veel vertrouwen na woensdag (toen kleurde Campenaerts mee de koers in Dwars door Vlaanderen, red.). Een scenario als woensdag is wel mogelijk, maar hopelijk verloopt het toch anders want ik stond niet op het hoogste schavotje.”

De Belg van Lotto Soudal eindigde het interview zoals we hem kennen, met een knipoog. “Waar je mij vandaag voor het eerst zal zien? In de laatste kilometer!”

Dit artikel delen:

10 Reacties

reusjen 3 april 2022 om 10:58

Weet iemand waarom Campenaerts en z’n vrienden precies vikings zijn?

Kopinkas 3 april 2022 om 11:20

Verder dan die snor hoef je volgens mij niet te zoeken.
Helaas voor Campenaerts en co zie ik de Lotto-drakkar geënterd worden in de prefinale en de échte Vikings (Asgreen, Pedersen, Sören Kragh) het daar overnemen…

klootje kriekeljon 3 april 2022 om 11:32

Zeg jij het maar, ik vroeg het me ook af. Monkey see monkey does.

Limal 3 april 2022 om 11:45

In het startinterview zei hij dat er een spelletje van de Belgische loterij bestaat dat 'Viking Lotto' heet en dat Florian Vermeersch daarom een hoorn gekocht heeft. Ze willen vanaf nu (een beetje te) graag de 'Lotto Vikings' genoemd worden denk ik :-)

JensVdB 3 april 2022 om 11:55

Søren Kragh is niet gestart

reusjen 3 april 2022 om 12:36

Ah thanks, de volgende gefabriceerde bijnaam dus.

wimvl 3 april 2022 om 11:23

Van mij mag Victor winnen vandaag. Een renner die altijd koerst voor wat hij waart is. Go Vocsnor.

Tandje erbij 3 april 2022 om 12:44

Victor wint hem uiteraard niet, omdat hij geen winnaarstype is behalve een verdwaalde tijdrit. Ik verwonder me over en bewonder de Belgen die al jarenlang in de klassiekers hopen op Campenaarts, Van Marcke, Benoot etc. Top 10 ja, winnen onmogelijk.

Thijmen.cycling 3 april 2022 om 15:51

Heb je ddv gezien?

Mwielerfan 3 april 2022 om 19:12

Tsja die eerste jaren was vanmarcke echt goed. Finales dichtbij in Roubaix en wevelgem, winst omloop. Langeveld wordt als goede klassiekerrenner genoemd bij de nos om minder. Na die eerste paar jaar werden het vooral straffe stoten in de achtergrond, en nu zelfs dat niet meer voor vanmarcke. Maar als je 10 jaar geleden het volgde snap je denk ik iets meer waarom men toch af en toe aan hem blijft denken. Beetje net zoals Devolder soms na 2 jaar afwezigheid toch een speciale kopbeurt deed voor cancelara uit het niets.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone