Victor Campenaerts stelt zich weer doelen op de tijdritfiets

Victor Campenaerts stelt zich weer doelen op de tijdritfiets

foto: Cor Vos

woensdag 15 juni 2022 om 18:00
Interview

Victor Campenaerts windt er geen doekjes om: de maand juni draait voor hem rond de Baloise Belgium Tour en het Belgisch kampioenschap tegen de klok in eigen dorp. Daarom ging hij de afgelopen weken meer met zijn tijdritfiets op pad. “Dan merkte ik hoeveel het vroeger opbracht om er zo veel mee te trainen”, zegt hij aan WielerFlits.

Het is opvallend dat Campenaerts na het voorjaar iets meer rust nam dan de rest van zijn ploegmaats, die al in de Tro Bro Léon of zelfs Vierdaagse van Duinkerke hervatten. Campi koos voor de Grote Prijs Marcel Kint, twee weken terug. “Dat voelde beter zo voor mij. Ik vind het leuk om af en toe iets meer tijd te nemen om te trainen.”

Vanaf de Brussels Cycling Classic begonnen we stilaan meer Victor Campenaerts in beeld te zien. “Nochtans heb ik nog niet de vorm die ik zou moeten hebben. Ik reed daar ook volledig in dienst, en ik rijd liever voor eigen rekening natuurlijk (lacht). Maar ik wil de volgende dagen toegroeien naar mijn beste vorm. Komende week is er de Baloise Belgium Tour en dan de kampioenschappen.”

Op de tijdritfiets
In de voorbereiding op die doelen koos de werelduurrecordhouder weer voor zijn beproefde recept van een aantal jaar terug. “Ik heb veel op mijn tijdritfiets getraind, vooral met dat Belgisch kampioenschap in eigen dorp in het achterhoofd. Ik zou graag doen wat Yves Lampaert vorig jaar heeft gedaan in ‘zijn’ Ingelmunster. Het zal heel moeilijk worden, maar ik ga het toch proberen.”

Campenaerts schoolde zich de vorige twee jaar om tot klassiek renner – foto: Cor Vos

“Hoe het was om weer zo veel op de tijdritfiets te zitten? Frustrerend (lacht). Dan merkte ik hoeveel het vroeger opbracht om er zo veel mee te trainen. Nu moest het van diep komen, maar uiteindelijk heb ik toch weer een goed gevoel te pakken op de tijdritfiets”, aldus Campenaerts, die zich de laatste twee jaar juist omschoolde van tijdrijder tot klassiekerspecialist.

Campenaerts, oorspronkelijk uit het Antwerpse Hoboken, woont nu in Gavere, onder Gent. Vindt hij daar een parcours op zijn maat? “Ik denk het wel. Het is een mooi parcours. Als er weinig wind staat, zal het snel zijn. Maar het is ook een beetje lastig, een beetje op en af. Ik kijk er wel naar uit. De te kloppen man is uiteraard Remco Evenepoel. Maar er zijn nog plaatsen op het podium.”

Geen Tour de France
Het lijkt gek op het eerste gezicht: veel werklast om alleen te oogsten in de Belgium Tour en op het BK. “Maar ik ga aansluitend op het kampioenschap op hoogtestage, om me voor te bereiden voor wat er nog komen gaat. Ik hoop dat er een selectie voor het WK op de weg in zit. Al zou ik ook geen nee zeggen, als ze mij meevragen voor de tijdrit. En dan zijn er nog veel mooie afspraken. Alleen jammer dat de Benelux Tour niet doorgaat.”

Geen Ronde van Frankrijk dus voor de Lotto Soudal-renner. “Dat is een eigen keuze geweest. Ik heb de Tour vorig jaar al gereden. Het is misschien wel indrukwekkend om te zien op televisie, maar niet supergoed voor mij.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Steven_E 14 juni 2022 om 08:14

Lijkt me dat z’n trainingen op de TT-fiets ook te maken hebben met het afzeggen van Van Aert voor het WK, en z’n ambitie om die plek in te vullen.

0
Steven_E 14 juni 2022 om 08:28

Ja dat lees ik ook wel. Maar eerst staat er een uitleg dat hij de opofferingen gedaan heeft voor de BBT en het BK. Maar ik denk dat de ware achterliggende reden gewoon het WK is. Als Van Aert niet had afgezegd, had Campenaerts niet sinds 2-3 weken zo intensief op de TT-fiets gekropen. Hij brengt het WK al voorzichtig (maar ook “slechts” voorzichtig) naar voren omdat ie natuurlijk ook niet wil afgaan op het BK en naast een selectie grijpen.

0
Steven_E 14 juni 2022 om 09:06

Haha gezellig zo iemand die z’n reactie weg haalt, dan lijk ik in gesprek met mezelf :D

0
Wheely 14 juni 2022 om 09:37

Gaat het wel helemaal goed met je Steven? :p

0
uitdewaaier 14 juni 2022 om 15:52

Nou en wat dan nog?? Vocsnor de leukste belg die er is.

0
Jos Jalapenos 15 juni 2022 om 00:25

De leukste belg is toch echt Hermans

0
Bart 14 juni 2022 om 09:19

Njah, tot nu toe heeft hij als klassiekerspecialist toch ook niet veel opgebracht voor Lotto-Soudal. Waarom ze hem altijd zoveel vrijheid geven is me ook een raadsel, het is toch duidelijk dat ze hem beter moeten sturen als ze er iets mee willen aanvangen.

0
Kopinkas 14 juni 2022 om 09:35

Klinkt als hinken op twee gedachten… Een podiumplek op het BK tijdrijden is inderdaad haalbaar, achter een normaal ongenaakbare Evenepoel en in de clinch met een ook wat weggedeemsterde Lampaert, een waarschijnlijk behoorlijk gemotiveerde De Gendt, en dan ongetwijfeld ook Rune Herregodts. Maar wat koop je voor een bronzen plak in een BK tijdrijden?
Wat ongetwijfeld meespeelt is dat die ‘omscholing naar klassiekerspecialist’ nooit volledig is gelukt. Het vereist ook een mentale switch, in de luwte kunnen wachten om op het juiste moment toe te slaan, en dat taktische inzicht lijkt Campenaerts volledig te ontberen. Woekeren met de krachten op de verkeerde ogenblikken in de Omloop en Le Samyn, pijnlijk om te zien.
Enkel in Dwars door Vlaanderen hield hij zich min of meer aan zijn vooropgesteld strijdplan en was hij er al bij al vrij dichtbij.
Niet naar de Tour willen gaan: daaruit spreekt al bij al ook weinig ambitie.

0
Steven_E 14 juni 2022 om 09:39

In de Tour heeft ie weinig te zoeken, dan liever een 2e lange piek Vuelta-WK lijkt mij. En jij spreekt over brons, maar hij gaat gewoon vol voor zilver in de hoop zo samen met Evenepoel naar het WK te gaan.

0
Diskob 14 juni 2022 om 10:21

Als Van Wilder in vorm is zie ik hem zilver pakken.

0
Steven_E 14 juni 2022 om 11:10

Klopt, en dan heb je nog Van Moer, Vermeersch, Lampaert, A. & T. De Gendt … De concurrentie is toch niet min voor deze Campenaerts.

0
Wheely 14 juni 2022 om 09:38

Doet het ventje niet mee aan het BK dan? Zo ja rijdt Campenaerts voor de tweede plek.

0
Maillot à Pois 14 juni 2022 om 09:54

Ik lees het artikel even voor je, Wheely ;-)

“De te kloppen man is uiteraard Remco Evenepoel. Maar er zijn nog plaatsen op het podium.”

0
Wheely 14 juni 2022 om 09:56

Ah fijn dankjewel Maillot! Ik kom hier enkel voor de headlines en het reageren. :D

0
Romāns Vainšteins 14 juni 2022 om 10:04

Dat REVKET überhaupt nog collega’s op het podium duldt is een indicatie van toenemende sympathie!

0
Wheely 14 juni 2022 om 10:15

Een podium delen met REVKET is inmiddels een overwinning op zich natuurlijk.

0
djerkson 14 juni 2022 om 10:04

Beetje waardeloos als ploegmaat gezien de karigheid van zijn programma. Geen vuelta zou het toppunt zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone