Victor Campenaerts na BK TT: “30 seconden verliezen op de beste van de wereld, valt mee”

Victor Campenaerts na BK TT: “30 seconden verliezen op de beste van de wereld, valt mee”

© Cor Vos

donderdag 20 augustus 2020 om 18:01

Hij was gekomen om te verrassen, vertelde Victor Campenaerts na afloop van het BK tijdrijden. Daarmee bedoelde hij Wout van Aert van een tweede opeenvolgende titel houden. Daar is hij niet in geslaagd, maar Vocsnor kon leven met zilver. “30 seconden verliezen op de beste van de wereld, dat biedt perspectieven voor het EK.”

Victor Campenaerts was gefocust. Niets had hij aan het toeval overgelaten om een topprestatie neer te zetten. Het parcours tot in detail verkend,  de handen ingesmeerd met magnesium om extra grip op het stuur te hebben. Maniakaal, zo kennen we hem. En hij zette ook een prima tijd neer. Weliswaar een halve minuut trager dan Van Aert, maar zelf wel 47 seconden sneller dan Frederik Frison, 1’12” sneller dan Thomas De Gendt.

“Ik voelde me ook goed”, vertelde hij ons achteraf. “De conditie is goed en – niet onbelangrijk – ik had weinig of geen last van de rug. Maar ik verlies hier wel van een wereldtopper. Oké, ik ben gevallen in Tsjechië en mijn voorbereiding was daardoor niet optimaal. Maar stel dat ik net als Wout de Dauphiné had gereden, dan was ik wellicht vermoeider geweest en had ik hem ook niet kunnen kloppen.”

Podium op EK
“Anderzijds, ik denk wel dat ik klaar ben voor het Europees kampioenschap van volgende week. Misschien is dat EK in Plouay wel makkelijker te winnen dat dit Belgisch kampioenschap. Ik heb nog steeds geen deelnemerslijst kunnen vinden, maar als ik de pronostieken mag geloven, zijn Stefan Küng en Edoardo Affini mijn voornaamste concurrenten. Kijk, het podium moet zeker een doel zijn, en met het gevoel van vandaag hoor je mij niet klagen.”

Over zijn val wil Campenaerts niet te veel meer uitweiden. “Natuurlijk heb ik een paar dagen verloren. Maar kijk naar Remco. Die is er niet bij en moet revalideren. Ik ben hier wel en heb geen last meer gehad. Ik hoop overigens dat Remco vlot mag herstellen. En wat mezelf betreft, ik vond er wel voldoende ‘dash’ opzitten.”

Of hij zich neerlegt bij het meesterschap van Wout van Aert, wilden we nog weten. “Nee. Maar ik moet ook realistisch zijn. Het is een fantastisch sterke coureur. En bij Jumbo-Visma hebben ze er tijd in gestoken om van hem een volwaardige tijdrijder te maken. Dat heeft duidelijk snel zijn vruchten afgeworpen. Gelukkig rijdt hij niet zó veel tijdritten”, besluit hij met een knipoog.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Lord Melchett 20 augustus 2020 om 18:14

Calimero.

Maglia Rosa 20 augustus 2020 om 19:07

Als hij had geklaagd over slechte begeleiding bij NTT had je een punt gehad, maar erkennen dat een ander beter is heeft helemaal niets te maken met het calimerocomplex.

Hollow Knight 20 augustus 2020 om 21:40

Ik neem aan dat hij over zichzelf bezig is.

theking 20 augustus 2020 om 18:17

WvA wel na een week keihard werken in Frankrijk. Zo kun je het ook bekijken.

Dveck 20 augustus 2020 om 18:28

Je smeert je niet in met magnesiumpoeder, als hij gesmeerd heeft zal dat vloeibare magnesium zijn geweest.

Fritsie 20 augustus 2020 om 19:30

Als we dan toch bijdehand gaan doen: vloeibaar magnesium is best warm. Beter om een crème met magnesium erin gesuspendeerd/opgelost voor dit doeleinde te gebruiken :)

stalle 20 augustus 2020 om 18:35

Goede prestatie gezien de omstandigheden.

Titaantje 20 augustus 2020 om 19:32

Met die uitspraak erkent hij dus ook dat het OS ticket naar WvA moet; de beste ter wereld.

koos1 20 augustus 2020 om 21:02

Als je naar de voorlopige deelnemerslijst van het EK kijkt, moet hij daar met gemak kunnen winnen. Allen Küng zou hem misschien nog van winst kunnen houden.
Zelden zo’n armoe deelnemersveld gezien voor een koers/tijdrit.

Frank V 20 augustus 2020 om 21:15

Ik mag die kerel graag. Altijd met zelfspot en doet er echt alles aan om resultaat te rijden.

Melkzuur 20 augustus 2020 om 21:28

Ik ook. Anderen vinden dan weer dat hij soms te hoog van toren blaast, en verkiezen eenheidsworst.

Groningen 20 augustus 2020 om 21:53

Eens. Hij blaast soms inderdaad wat hoog van de toren, maar hij werkt hard, en is eerlijk in zijn uitspraken (ook al overschat hij zichzelf wel eens)

Hollow Knight 20 augustus 2020 om 22:01

Hij heeft een Youtube channel, heel interessant om te volgen. Het is een apart persoon, maar hij heeft ten minste een persoonlijkheid.

boenk 21 augustus 2020 om 02:23

Ik heb die kerel letterlijk nog geen enkele keer hoog van de toren weten blazen. Of het moest zijn dat zijn humor verkeerd geïnterpreteerd wordt, want zelden zijn er renners met meer zelfspot, zelfkennis en zelfrelativeringsvermogen geweest, dan Campenaerts. Die beseft heel goed dat hij niet het grote talent is (zoals hij hier ook weer laat verstaan) en keihard moet werken en zich specialiseren om zich bij de besten te kunnen rekenen.

williams 21 augustus 2020 om 09:25

Voor elke tijdrit die hij rijdt gaat hij altijd winnen maar hij heeft er nog niet veel gewonnen. Deze keer moest hij ook weer melden dat hij gekneusde ribben had. Voorts de meest overschatte tijdrijder van de laatste jaren, heeft enkel het uurrecord gepakt omdat hij van zijn ploeg een jaar niets anders moest doen. Eender welke tijdrijder met zijn voorbereiding klopt zijn tijd makkelijk.

Haisuli 21 augustus 2020 om 12:57

@ williams
+1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair