Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) blij met zilver EK tijdrijden

vrijdag 16 september 2016 om 08:17
Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) blij met zilver EK tijdrijden

foto: Sirotti

Victor Campenaerts is blij met zijn zilveren plak op de tijdrit van het Europees kampioenschap. De Belg van LottoNL-Jumbo moest gisteren alleen Jonathan Castroviejo (Movistar) voor zich dulden. Op het 45 kilometer lange traject was Campenaerts dertig seconden trager dan de Spanjaard.

“Ik ben blij met de zilveren medaille, voor mij was dat het hoogst haalbare vandaag”, zegt Campenaerts in het persbericht van de ploeg. “Castroviejo was de topfavoriet en heeft dat ook waargemaakt. Castroviejo reed in de tijdrit in de Vuelta een minuut sneller dan ik, nu was dat 30 seconden, het is mooi dat ik zo’n goede tijdrit heb neer kunnen zetten.”

“We hebben het parcours goed verkend en ik wist dat ik op de laatste heuvels in het voordeel was. Toen ik hoorde dat ik derde stond bij het laatste tussenpunt wist ik dat ik op podium zou eindigen. De afgelopen dagen waren zwaar. Maandag kwam ik terug uit Spanje en ik voelde mij echt een wrak, ik heb zelfs overwogen om niet te starten. Maar de medische staf gaf aan dat het niks ergs was. Ik ben gaan focussen op de tijdrit. Gisteren voelden mijn benen weer goed en merkte ik dat ik power genoeg had om een goede tijdrit te rijden.”

Wereldkampioenschap
“Nu kan ik eindelijk rust pakken na deze zware weken. Het was te kort om tussen de Vuelta en dit EK nog rust te nemen dus ga ik dat de komende tijd doen. Met de ploeg die we nu hebben kunnen wij voor een goed resultaat gaan op de WK-ploegentijdrit. Daarna is de individuele tijdrit en ook daar wil ik meedoen voor een korte uitslag.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

TiesW 16 september 2016 om 08:21

Mooi resultaat, heb echt het idee dat Campenaerts zich sterk ontwikkeld heeft de laatste helft van het seizoen, zowel als knecht als als tijdrijder. Hopelijk kan ‘ie wat mooie resultaten neerzetten volgend jaar!

maklukzat 16 september 2016 om 09:28

Met Campenaerts hebben ze weer een goede renner binnengehaald. Vooral tijdrijder, maar ook iemand die nog een heuveltje over komt. Gaat volgend jaar nog wel beter scoren normaal gesproken.

Komi 16 september 2016 om 09:34

Erg sterke aanwinst voor TLJ. Kan Kruijswijk goed gebruiken in de giro volgend jaar.

Arry1337 16 september 2016 om 10:03

Ik denk dat afgelopen transfer seizoen erg goed is verlopen voor LottoNL, gezien de prestaties van Campenaerts, Roglic, Groenewegen & Battaglin en het langzaam verbeteren van Vermeulen, Castelijns, Lammertink en Bouwman. Ben benieuwd naar volgend jaar

Plaggie 16 september 2016 om 10:53

Zilver denk ik te danken aan herziene seizoensindeling na val in Romandië. Daardoor geen giro, maar Vuelta en dus goed najaar.

Joachim 16 september 2016 om 12:09

Wat niet in dit artikel staat maar misschien ook interessant is: Campenaerts vroeg voor de start nog een blikje Red Bull. Bij Lotto NL leerde hij dat het goed zou zijn als je suikers met cafeïne mengt vlak voor de start. Blijkbaar heeft het geholpen. :)

schipperaar 16 september 2016 om 13:42

@joachim
Halve liter koffie doet ook wonderen, staat niet op de lijst.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair