Victor Campenaerts: “Kleinste verschil waarmee ik ooit won”

woensdag 8 augustus 2018 om 16:13
Victor Campenaerts: “Kleinste verschil waarmee ik ooit won”

foto: Sirotti

Victor Campenaerts besliste vandaag het EK tijdrijden pas in de slotfase in zijn voordeel. De Belg van Lotto Soudal klokte bij het eerste tussenpunt pas de tiende tijd, maar aan het einde van de rit stond hij toch maar mooi op het hoogste treetje van het podium. De verschillen waren nipt, want Jonathan Castroviejo eindigde op slechts 63 honderdsten van een seconden op de tweede plaats. “Dit is het kleinste verschil waarmee ik ooit heb gewonnen”, zei hij na afloop in het flashinterview.

Campenaerts begon zijn tijdrit met een tiende plaats bij het eerste tussenpunt; liefst twintig seconden moest hij toegeven op Yves Lampaert, die er de snelste tijd had geklokt. De Belg kwam daarna op stoom en rukte op naar de derde plek bij het tweede tussenpunt. Hij bleek zijn tijdrit perfect te hebben ingedeeld, want aan het einde van zijn race pronkte zijn naam boven aan de tabellen.

Kleinste verschil
“Op de vlakke wegen aan het einde lag mijn kracht”, zei Campenaerts na afloop. “Ik kwam dichter en dichter, ook al regende het. We gingen volgas en vanuit de volgauto werd er hard gepusht.” Met een krachtige eindsprint bleef hij Castroviejo nipt voor; het verschil bedroeg uiteindelijk 63 honderdsten van een seconde. “Dit is het kleinste verschil waarmee ik ooit heb gewonnen.”

Campenaerts refereerde aan de vierweekse hoogtestage in Livigno, die hij als voorbereiding op het EK tijdrijden had gedaan. “Daarna ben ik meteen naar Glasgow gekomen. Met vier weken opoffering weet je dat je dichtbij kunt eindigen en een goed resultaat zal halen. Maar winnen is natuurlijk het mooiste. Voor het tweede jaar op rij ben ik nu Europees kampioen.”

Tokio
Na het EK gaat voor Campenaerts het seizoen verder met de BinckBank Tour en de Vuelta a España. Wellicht volgt dat het WK in Oostenrijk, waar hij mikt op een top vijf-klassering. “Maar mijn grote doel zijn de Olympische Spelen in Tokio.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

paapke 8 augustus 2018 om 17:10

Edit redactie: Bedankt, aangepast

Mwielerfan 8 augustus 2018 om 17:23

En dat op een minder goede fiets naar het schijnt. Sterker geworden dus

leegloper 8 augustus 2018 om 17:30

En met zijn snor drukt hij de luchtweerstand wat.

Jean Dumas 9 augustus 2018 om 05:16

Kan zo als geboefte in de remake van Peppi en Kokki.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair