‘Campenaerts bevestigt vermoedens rond mogelijk vertrek’

maandag 1 juli 2019 om 12:33
‘Campenaerts bevestigt vermoedens rond mogelijk vertrek’

foto: LaPresse

Victor Campenaerts heeft de vermoedens rond een mogelijk noodgedwongen vertrek bij Lotto Soudal bevestigd. Dat meldt Het Nieuwsblad. Door het aantrekken van John Degenkolb en de mogelijke komst van Philippe Gilbert zou er geen plaats meer zijn voor de tijdritspecialist.


Campenaerts zou eerder dit jaar een goed contractvoorstel hebben gekregen van Lotto Soudal, maar de Belg besloot te wachten met tekenen omdat hij meerdere interessante aanbiedingen binnengekregen had. Toen hij voor zichzelf de knoop had doorgehakt en wilde bijtekenen, werd bekend dat Tiesj Benoot zou vertrekken en Lotto Soudal haar pijlen intussen richtte op John Degenkolb en Philippe Gilbert: transfers die de ploeg handenvol geld zullen kosten.

En dat zou naar verluidt de kop van Campenaerts kosten. Het management van de ploeg deed de houder van het Werelduurrecord vervolgens een verminderde aanbieding en die zou daar zwaar ontgoocheld op hebben gereageerd. Volgens bronnen van WielerFlits kreeg de tijdritspecialist een van de voorbije dagen zelfs al te horen dat er geen plaats meer is. De ploeg ontkende echter dat de Belg richting exit wordt geloodst. “We onderhandelen nog altijd met Victor”, klonk het.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Arry1337 1 juli 2019 om 12:40

Ik heb ook wel het idee dat Victor al heel gauw een te hoge pet van zichzelf op had. Ook al heeft hij vervolgens best mooie prestaties behaald, denk ik niet dat hij bij de 30 beste wielrenners van de wereld hoort. Hijzelf zal naar mijn gevoel wel vinden dat hij bij de 20 beste hoort. Beetje een geval van overschatting van z'n onderhandelingspositie, waarbij hij nu misschien zal moeten settelen voor een contract dat wél onder zijn reële waarde ligt.

Poeksel 1 juli 2019 om 14:13

Naar mijn gevoel is je gevoel niet goed.

kelderfan 1 juli 2019 om 12:56

Dat zij Gilbert willen halen lijkt mij niet meer dan logisch, maar om Degenkolb te halen en dan afscheid nemen van Keukelaire en Campenaerts begrijp ik niet.

Voorgeborchte 1 juli 2019 om 13:06

Keukeleire?

de nieuweMerckx 1 juli 2019 om 13:13

Inderdaad, bizar. Het is duidelijk dat Degenkolb nooit meer z’n oude niveau gaat halen.

greeny 1 juli 2019 om 14:04

je loopt al weer op de zaken vooruit keldervriend

assen 1 juli 2019 om 12:57

Hij mag blij zijn als ie door iemand tot de beste 100 renners op dit moment wordt gerekend. Hij is een zeer goed tijdrijder. Punt.

de nieuweMerckx 1 juli 2019 om 13:14

Tijdrijders zijn het beste van het beste. Logisch.

Dark Noise 1 juli 2019 om 15:04

Hij staat op de UCI ranking op nummer 101, echt waar.

Scott Sunderland 1 juli 2019 om 12:57

Ik zie hem wel rijden voor EF Education First ofzo volgend jaar. Als ze onder de maat presterende renners als Phinney en Breschel eruit gooien.

Jean Dumas 1 juli 2019 om 13:16

Zo zonde dit. Die kerel brengt bakken publiciteit, en prestaties.

Had ook nog een Giro-tijdrit gewonnen als…

ChefSpijker 1 juli 2019 om 14:02

Tja hij had toen weer geluk met de weersomstandigheden. Anders had ie zonder fietswissel ook nooit van Roglic gewonnen. Lijkt bovendien niet echt een teamplayer. Dat zal wellicht ook meespelen.

Samlambeej 1 juli 2019 om 22:50

“geluk dwing je af”

Domestique 1 juli 2019 om 13:32

Nou ja, hij wilde natuurlijk zelf eerst bij andere ploegen horen of er geen beter voorstel in zat… Niet zo gek dat Lotto dan begint uit te kijken naar andere renners.

ippglobal 1 juli 2019 om 13:35

gegokt en verloren

Vinyakke 1 juli 2019 om 13:44

Nu maken ze me toch heel benieuwd naar de prijzen die dergelijke types waard zijn. Ik wil wel eens de loonfiches bekijken van hun hele team, pas dan weten we wie onder- of overbetaald wordt. Ik kan me niet voorstellen dat de vocsnor meteen bij de grootverdieners hoorde toen hij van Jumbo kwam. Ondertussen is zijn contract niet opengebroken of verlengd toch? Zou hij dan plots veel meer vragen?

Vinyakke 1 juli 2019 om 13:46

Langs de andere kant, weinig renners die kunnen beweren elk jaar een WT-koers te zullen winnen. Dat lijkt campenaerts de komende 5 jaar wel te kunnen. Dit jaar al in Tirreno en in de Giro was hij er wel erg dichtbij. Later dit jaar nog evt. Eneco of vuelta-winst. Dat zal ook wel wat waard zijn in de onderhandelingen!

ChefSpijker 1 juli 2019 om 14:03

Zo’n zekerheid lijkt me dat toch niet. Heeft pas dit jaar voor ’t eerst een rit in de WT gewonnen.

greeny 1 juli 2019 om 14:06

campie dacht zeker nog even te kunnen afwachten of grotere/rijkere ploegen met een goed contract kwamen.. ijzer smeeden als het heet is volgende keer

Turtlehead 1 juli 2019 om 14:12

Toch wel apart dat ze hem nu minder bieden dan een paar maanden terug, of zelfs helemaal niets meer. Als ie toen getekend had, zaten ze er toch ook aan vast?
Naast Ewan en Lambrechts (maar die heeft nog even tijd) is hij de enige daar die naar behoren gepresteerd heeft, dan mag je toch enig krediet verwachten.

Ivanoviclover 1 juli 2019 om 14:16

Dan hadden ze niet voor Gilbert en/of Degenkolb gegaan. Nu is er geen geld meer.

Viktrodriguez 1 juli 2019 om 14:57

Zowel Ewan (ook pas 24) als Lambrechts zijn kopmantypes met flink wat groeimarge en potentie om grotere wedstrijden te winnen. Campenaerts zal nooit meer worden dan een knecht met een goede tijdrit, wat ook nog eens geen zekerheid op winst is.

Vind zijn prestaties dit jaar namelijk ook niet zo heel bijzonder, als zogenaamde wereldtopper in zijn specialisme. Girotijdrit niet kunnen winnen van Haga, andere niet winnen ondanks voordelige omstandigheden (zou zwaarder moeten wegen dan die fietsnadeel) en BK naast het podium. Natuurlijk, zijn record is mooi, maar van een WT-renner met zijn titels op de ITT verwacht ik meer.

assen 1 juli 2019 om 14:34

Anderzijds, Campie mag ook wel dankbaarheid aan Lotto tonen – Lotto heeft m een half jaar zijn gang laten gaan en zelfs ondersteund.

thorsen 1 juli 2019 om 15:06

Toch wel een beetje pijnlijk voor hem zelf. Ik hoop voor hem dat hij die andere teams niet al te hard opzij heeft geschoven..

koos verrek 1 juli 2019 om 15:10

Had ineos geen interesse?

koos1 1 juli 2019 om 16:35

Alle respect voor het werelduurrecord van campenaerts, maar verder is het toch een renner van net niet. Hij kan zeker een tijdritten winnen, maar verder is het dat dan ook. Qua klimmen in hij zelfs ver achteruit gegaan t.o.v. de tijd dat hij de Lotto-NL reed toen hij nog sterk was als klimknecht.
Hij zal een behoorlijk salaris willen, dan is het te begrijpen dat Lotto geen plek meer voor hem heeft. Beter een goedkope jongere renner dan een dure Campenaerts die weinig tot niets wint.

Samlambeej 1 juli 2019 om 22:47

Waar heb je het over? Hij won 2 weken geleden nog een klimetappe in lijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair