Victor Campenaerts bevestigt overstap naar Dimension Data

zaterdag 17 augustus 2019 om 15:38
Victor Campenaerts bevestigt overstap naar Dimension Data

Victor Campenaerts - foto: Cor Vos

De komende drie seizoenen verdedigt Victor Campenaerts de kleuren van Team NTT, de opvolger van Dimension Data. Dat laat de Belg zelf weten aan Het Nieuwsblad.

In gesprek met de Belgische krant bevestigt hij zijn overstap: “Toen eind juni bleek dat Lotto-Soudal niet de intentie had om mij per se langer te houden, ben ik zelf op zoek gegaan naar andere opties.” Bij de zoektocht kwam Campenaerts voor een dilemma te staan: “Ofwel koos ik voor een hyperprofessionele omgeving zoals Team Ineos, ofwel koos ik voor een ploeg dat in de lijn ligt van Lotto-Soudal en waar ik alle vrijheid zou hebben om mij toe te leggen op het tijdrijden. Met Dimension Data is het dat tweede geworden.”

“Als tijdrijder is het belangrijk om een duurzame structuur en standvastige basis achter de hand te hebben en stappen te zetten. Deze ploeg gelooft in mij en in mijn ambities”, verklaart Campenaerts zijn transfer. “Ze hebben mij een mooi contract aangeboden, plus een extra bedrag dat ik jaarlijks kan investeren aan innovaties voor het tijdrijden. De precieze som kan ik niet vertellen, maar het is een bedrag dat je als renner zelf niet kan investeren. Het is een extra teken dat de ploeg erg in mij gelooft.”

“Dit is een project van de lange termijn”, verduidelijkt de houder van het werelduurrecord. “De nieuwe Japanse hoofdsponsor NTT wil volgend jaar met mij scoren in de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio en op termijn ook met mij wereldkampioen worden.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

theking 17 augustus 2019 om 15:46

Dan moet Victor zich nog wel eerst plaatsen voor de spelen. Dat zal nig niet meevallen met Evenenpoel, van Aert en Lampaert.

Joachim 17 augustus 2019 om 17:21

Top 8 op het WK tijdrijden is een selectiecriterium voor België. Als Campenaerts dat haalt, mag hij naar Tokyo. Zijn concurrenten zijn dus niet meteen de andere Belgen, maar de tijdrijders die het WK rijden. Evenepoel heeft zijn selectie trouwens al binnen (top 5 op EK tijdrijden gaf ook recht op OS) en Van Aert zal het WK niet rijden.

WernerFranke 17 augustus 2019 om 18:29

Selectiecriteria voor in aanmerking te komen. België heeft ook maar een beperkt aantal plaatsen en als het moet zal de bondscoach dus moeten kiezen.

Turtlehead 17 augustus 2019 om 16:58

Mooi toch? Bij Lotto-Soudal leek ook een volledig kansloze keuze wat betreft tijdrijden, en daar heeft ie het toch top gedaan.
Hij moet denk ik wel opschieten met zijn doelen, want er komen een paar kanonnen aan die qua aanleg nogal wat meer meenemen dan hij.

Franco Ballerini 17 augustus 2019 om 17:07

Opschieten weet ik niet. Zo te zien mag Campenaerts zich bij deze ploeg volledig concentreren op zijn tijdrit, waar de meeste andere “kanonnen” daarnaast andere doelen hebben. Zou Dumoulin nog niet steeds de beste tijdrijder ter wereld zijn als hij zich uitsluitend daar op had gericht? Of Dennis, die ook ronde ambities heeft?

Gilberto 17 augustus 2019 om 17:17

Ze kennen die ploeg zo langzamerhand wel opdoeken

Brabander 17 augustus 2019 om 18:18

Lotto-Soudal of Dimension Data?

Gilberto 17 augustus 2019 om 18:20

Lotto uiteraard

Peetvader 18 augustus 2019 om 14:57

Lotto heeft met Ewan op de moment waarschijnlijk de snelste sprinter ter wereld. Opdoeken, nou ja…

Viktrodriguez 17 augustus 2019 om 17:21

Aangaande ”Als tijdrijder is het belangrijk om een duurzame structuur en standvastige basis achter de hand te hebben en stappen te zetten” > hebben we het nog steeds over diezelfde ploeg? Als er namelijk iets is wat ik niet bij die ploeg kan ontdekken is het dat.

Verder krijg ik het idee dat het toch ook vooral moet gaan over zijn eigen ik, buiten het teamgebeuren. Bij zowel Lotto-Soudal als dit team wil hij vooral zijn eigen plan trekken. Wil je een echt goed stappen zetten als tijdrijder, dan zijn er toch tig betere ploegen? Zelfs al hebben ze minder materiaal, maar dat wordt gecompenseerd door beter tijdritbeleid. Maar ja, dan moet je wel in dienst rijden van een team. Dat was bij Jumbo ook wel belangrijk.

Samlambeej 17 augustus 2019 om 19:23

@Viktrodriguez
Welke ploeg dan?
Sunweb? Dumoulin heeft een op maat gemaakt Cervelo gekregen maar het is niet de Dumoulin vanop zijn Giant. Hij verfoeit die lompe schijfremmen!
Ineos? Castroviejo bij Movistar EK en 4e in Rio , bij Ineos 2 keer de duimen moeten leggen voor Campenaerts en niet meer in de buurt gekomen van winnen.

Dus andermaal VOORINGENOMEN gezwets van jou.

Samlambeej 17 augustus 2019 om 19:37

Campenaerts heeft in samenwerking met Lotto-Soudal tal van optimalisaties doorgevoerd.
Zo zeer zelfs dat De Gendt en vooral een verbeterde Wellens het er over hebben na hun tijdritten.
Jij wil zo graag een beeld ophangen van Victor de egoïst maar daar is niks van aan.
Als Lotto-Soudal tevreden is met de verworven knowhow en geen lange termijn plannen heeft voor het tijdrijden dan is dat te begrijpen. Geen klassementsmannen en Rohan Dennis bij Lotto-Soudal zie ik ook niet meteen gebeuren.

Ze zetten terug in op hun 'core-business': de eenvoudige combinatie van sprinten en klassiekers. Sterke mannen die in de sprinttrein kunnen en in klassiekers (bv. Wallays) hebben met Degenkolb een speerpunt of rappe man achter zich om af te stoppen.

Viktrodriguez 17 augustus 2019 om 19:42

Ja, het Sunweb van Dumoulin, die voor Campenaerts finishte op het WK, en diens ploegmaat Haga, die topfavoriet Campenaerts versloeg in de Giro. Of wellicht terug naar Jumbo, waarvan Campenaerts het BK verloor van Van Aert en andere tijdritten van Roglic, ondanks o.a. het niet hoeven bekommeren om een AK in de Giro en daarbij kunnen rondtuffen in betere weersomstandigheden. Of Lotto’s lokale rivaal Quick Step, die met twee man eindigde voor Campenaerts of het BK, waaronder met een neoprof.

Maar goed, al deze ploegen zijn daadwerkelijk teams en verwachten ook van al hun knechten in het teambelang te denken i.p.v. een beetje egoïstisch te focussen op tijdritten die hij toch niet wint.

Als je een vooringenomen persoon wil zien, zoek dan een spiegel.

Marik 17 augustus 2019 om 19:47

Onze Samlambeej heeft gewoon wat last van halsstarrig chauvinisme. Wanneer het om Belgische renners gaat dan verliest hij alle vorm van objectiviteit en voelt hij alles als een persoonlijke aanval. Ik vind het steeds amusanter worden :D

Samlambeej 17 augustus 2019 om 19:55

-DQS heeft geen aanbieding gedaan.
-Van Aert zat tussen de magnifieke Dauphine en Tour daar waar Campenaerts de vorm aan het rekken was van midden Mei tot eind Juni. Dat zag iedereen.

-Wat Roglic betreft, het is niet zo dat die na 7 of 10 dagen klassement plots 10% minder wattage trapt, dat verschil is marginaal en hij had hem gewoon geklopt zonder die wissel.

Moest hier vandaag nog lezen hoe Groenewegen "lui", "arrogant" en " geen teamplayer" is omdatie niet door blijft aanmodderen en nog slechter wordt in de Binckbank. Groenewegen moet voor de zeges en punten zorgen en in iedere wedstrijd in optimale vorm en conditie gebracht worden, dus niet uitwonen en knechten, Campenaerts moet dat ook nu voor Team NTT.

Sauerpraum 18 augustus 2019 om 00:16

Overstappen naar Dimension Data lijkt me sportieve zelfmoord. Was al niet veel wat ie op een fiets presteerde, maar hiermee zal ie in nog minder TT’s top vijf kunnen rijden.

Enne… Vocsnor?… really? Gaan we opeens alle wielrenners van die belachelijke Disneychannel bijnamen geven?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair