Vicente Garcia De Mateos sprint naar ritzege in loeiwarme Volta a Portugal

vrijdag 3 augustus 2018 om 19:42
Vicente Garcia De Mateos sprint naar ritzege in loeiwarme Volta a Portugal

foto: Sirotti (archieffoto)

Vicente Garcia De Mateos heeft in Portalegre de tweede etappe van de Volta a Portugal gewonnen. De Spanjaard van het continentale Aviludo-Louletano was de snelste sprinter in de oplopende slotkilometers. Zijn ploeggenoot Luis Mendonça eindigde op de tweede plaats, Trond Trondsen was derde.

Een kopgroep van vier renners probeerde deze tweede rit over 203,6 kilometer te animeren met een lange ontsnapping, maar de meeste aandacht ging uit naar de bizarre weersomstandigheden waarin werd gekoerst. Het kwik liep namelijk op tot 45° C in één van de warmste regio’s van het land. Brandweermannen zorgden voor verkoeling met hun blusmateriaal om het koersen bij deze temperaturen iets draaglijker te maken. Ook stapten geregeld renners af om langs de kant van de weg om zich even te kunnen onderdompelen in water.

Het tempo lag daardoor niet hoog en de rit zou uiteindelijk met een gemiddelde van 35 kilometer per uur worden afgelegd. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer rekende het peloton de laatste vluchters in, waarna in de oplopende slotkilometers de strijd zou worden beslist. De mannen van Aviludo-Louletano plaveiden de weg, waarna Vicente Garcia De Mateos en Luis Mendonça het voorbereidende werk vakkundig afmaakten.

Gonçalves nieuwe leider
Domingos Gonçalves neemt in het algemeen klassement de leiding over van Riccardo Stacchiotti. De Portugees van Radio Popular Boavista heeft in het klassement nu een voorsprong van twee seconden op Rinaldo Nocentini. Ritwinnaar Garcia De Mateos staat derde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

123poetertjes 3 augustus 2018 om 20:30

W52 allesbehalve overtuigend, vorig jaar zetten ze op een soortgelijke aankomst Carvalho op kop en kwam de rest geen centimeter weg. Nu waren ze zelfs in de minderheid in de finale.

Mendonça was wel weer erg indrukwekkend.

WernerFranke 3 augustus 2018 om 20:33

Alarcon richt zich op de derde week dat is duidelijk.

Covadonga 3 augustus 2018 om 20:51

Waar blijven de reacties op de temperatuur? In februari lees je die namelijk nogal vaak over koersen in het MO.

leegloper 3 augustus 2018 om 21:45

@Covadonga,
Bedoel je van de renners of van ons? In het andere artikel staat er meer over: http://www.wielerflits.nl/nieuws/387561/zorgen-rond-snikhete-volta-a-portugal-nemen-toe-na-opgave-uitgedroogde-renner.html

Dat er nog renners waren die het idee hadden om in de vlucht van de dag te gaan zitten.

leegloper 3 augustus 2018 om 23:10

Zijn er ergens beelden van de brandweer en een peloton dat een bad neemt?

Chasse_patate 3 augustus 2018 om 23:12

Alarcon moet ze hier toch allemaal de moeder rijden?

molovin 3 augustus 2018 om 23:18

Dit is toch niet verantwoord meer om in te koersen of wel?

Laatste man 4 augustus 2018 om 09:33

Onverantwoord vind ik. Wel een ronde met een foute Cult-status. Ergens wel zonde.

Headlines

Materiaalzone

Populair