Vicente De Mateos pakt tweede dagsucces in Volta a Portugal

vrijdag 10 augustus 2018 om 18:29
Vicente De Mateos pakt tweede dagsucces in Volta a Portugal

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Vicente De Mateos heeft in Braga de achtste etappe van de Volta a Portugal op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Aviludo-Louletano troefde na de heuvelachtige rit João Benta af in de sprint en boekte zo zijn tweede dagsucces. Jóni Brandão eindigde op de derde plaats. Raul Alarcón werd zesde en behield de gele leiderstrui.

De achtste rit vertrok uit Barcelos en de beginfase ging over geaccidenteerd terrein. De top van de eerste gecategoriseerde klim naar Portela do Vade lag echter pas na 62,9 kilometer. Het zwaartepunt lag echter in de laatste vijftig kilometer met drie beklimmingen van vierde, derde en tweede categorie; de top van de laatste op acht kilometer van de streep.

Strijd op de laatste klim
Elf renners lieten zich niet weerhouden door het profiel van de etappe en kozen voor de aanval. Het zouden echter de klassementsrenners zijn die gingen strijden om het dagsucces. Domingos Gonçalves, winnaar van de zesde rit, probeerde het op de slotklim, maar hij kreeg niet veel ruimte. De pijl die Edgar Pinto afschoot had meer effect.

Hij kreeg leider Raúl Alarcón, Jóni Brandão en Vicente De Mateos mee. Andere renners konden echter nog aansluiten de laatste kilometers naar de streep en dus draaide deze achtste etappe uit op een sprint. Daarin toonde Vicente De Mateos zich de sterkste en boekte hij zijn tweede dagsucces deze ronde. Ook op de oplopende aankomst in Portalegre was hij al de beste.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 10 augustus 2018 om 19:21

Eindelijk, W52 begint een beetje op stoom te komen, 3 man in de top10 vandaag.

123poetertjes 10 augustus 2018 om 20:05

Mestre was bergop wel de zwakste in dit gezelschap, dus ik durf W52 nog verre van indrukwekkend te noemen. Carvalho, die vorig jaar eigenlijk altijd het leeuwendeel van het kopwerk op zich nam, is tot nu toe nergens te bekennen en ome Gustaaf lijkt een beetje over zijn top terwijl ie pas 38 is! Komt er nog bij dat er met Brandao weer een echte uitdager is, die werd vorig jaar echt heel erg gemist. Vandaag weer de grote motor van de ontsnapping. Wel weer onwijs tof dat ze ook in een relatief makkelijke rit gewoon blijven aanvallen.

Errazkin de grote verliezer van de dag.

kleomantre 11 augustus 2018 om 17:30

W52 is zo bleekjes deze ronde. Zouden ze voorkennis hebben gehad over mogelijke invallen? Of de voorbereiding eens wat anders aangepakt hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair