Vertrouwen terug bij Theo Bos
foto: Sirotti
maandag 27 april 2015 om 08:30

Vertrouwen terug bij Theo Bos

Het is een teken dat het weer de goede kant op gaat met Theo Bos: de vijfde plek in de eerste etappe van de Ronde van Turkije. Na een voorjaar vol tegenslag met name door valpartijen is de ereplaats een opsteker die hij nodig had.

Bos is bij MTN-Qhubeka deze week de troefkaart in de sprints. Met de steun van enkele rappe teammaten hoopt hij in Turkije zijn eerste seizoenszege te behalen. “Deze ronde zijn er maar twee of drie kansen. Een rit winnen zal niet makkelijk zijn”, erkent hij echter.

De traditionele openingsrit in en om Alanya was vandaag de eerste kans. De 145 kilometer lange etappe eindigde zoals verwachting was in een massasprint. In de langgerekte eindspurt was net als vorig jaar Mark Cavendish de snelste. Bos, die even ingesloten raakte, strandde op de vijfde plek. “Mijn sprint was goed, maar niet super. Toch geeft deze uitslag vertrouwen omdat ik weer mee kan doen”, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

Het voorjaar van Bos was er letterlijk een van vallen en opstaan. In de 22 koersdagen die zijn seizoen tot noch toe telt, haalde hij negen keer de finish niet. Opnieuw waren valpartijen hiervan de voornaamste oorzaak. Enkel littekens op zijn rechterelleboog en -knie doen hem nog daaraan herinneren. In zijn hoofd draait het alleen nog maar om winnen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 april 2015 21:49
Ik denk ook dat zijn nieuwe werkgever wat van hem terug wil.
26 april 2015 23:59
Zie het net terug, mooie sprint!
27 april 2015 10:52
Een zwaluw maakt nog geen zomer. Benieuwd hoe lang dat vertrouwen bij Bos blijft, maar misschien verandering van spijs doet hem goed, al zie ik hem nog niet eventjes ergens een
massasprint meer winnen.
27 april 2015 19:47
Vertrouwen alweer terug? Daar was weinig voor nodig!

Reacties zijn gesloten.