Kirsten Wild wint massasprint in Giro Rosa, roze trui Lucinda Brand

Kirsten Wild wint massasprint in Giro Rosa, roze trui Lucinda Brand

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

zaterdag 7 juli 2018 om 15:51

Kirsten Wild heeft de tweede etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Nederlandse van Wiggle High5 was in Ovada na 120 kilometer koers sneller dan Giorgia Bronzini en Marianne Vos. De roze leiderstrui gaat van Ellen van Dijk naar haar ploeggenote Lucinda Brand.

Vrijdag was het Sunweb dat met Ellen van Dijk de macht greep in de Giro Rosa. Een dag later was het de beurt aan de sprintsters in de etappe naar Ovada. Dat was echter geen sinecure. Lang leek het er namelijk op dat de vroege vlucht weg zou blijven.

Alice Arzuffi en Sheyla Gutierrez Rui hadden namelijk in de laatste veertien kilometer nog meer dan twee minuten voorsprong op het peloton. Niemand nam de achtervolging in handen en de vogels leken gevlogen. Pas toen Lucinda Brand een aanval plaatste, werd het peloton in gang geschoten. In extremis wist het op hol geslagen peloton de twee leidsters nog te passeren. Wild was daar achteraf het meest blij mee; zij ontving de bloemen op het podium.

Dit artikel delen:

3 Reacties

guitarwally 7 juli 2018 om 16:14

“Kirsten Wild heeft de tweede etappe in de Tour de France gewonnen.” Ik snap dat de hype voor de tour groot is, maar de vrouwen fietsen toch echt in Italië.

Alto 7 juli 2018 om 16:44

Twee op twee voor Nederland, gaat goed met de vrouwen!

Mwielerfan 7 juli 2018 om 17:05

Op tijd weer in vorm na baan kampioenschap. Kwam er afgelopen maand niet echt aan te pas in de voorbereiding

Headlines

Materiaalzone

Populair