‘Verrassende wending: Teunissen keert met LottoNL-Jumbo terug op oude nest’

‘Verrassende wending: Teunissen keert met LottoNL-Jumbo terug op oude nest’

foto: Sirotti

zaterdag 30 juni 2018 om 09:48

De overgang van Mike Teunissen naar Bahrain Merida leek in kannen en kruiken. Althans, dit liet Cyclingnews eerder deze maand weten. De Telegraaf meldt vandaag echter dat de Limburger niet naar de ploeg van Vincenzo Nibali vertrekt, maar terugkeert naar LottoNL-Jumbo.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Volgens de Nederlandse krant hoopt LottoNL-Jumbo de transfer op korte termijn af te ronden. Teunissen – die in 2013 zijn debuut maakte bij de opleidingsploeg van voorloper Rabobank – zal bij zijn ‘nieuwe’ ploeg in de voorjaarsklassiekers kunnen rekenen op een vrije rol.

Verder zal hij een belangrijke rol moeten gaan spelen in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. De 25-jarige Teunissen vervulde de afgelopen twee seizoenen met succes eenzelfde aantrekkersrol voor de Australische sprinter Michael Matthews.

Door de nieuwe ontwikkelingen lijkt een transfer naar Bahrain Merida uitgesloten. Eerder liet Cyclingnews weten dat de overgang ‘zo goed als rond’ is.

Teunissen over toekomst: “Alle opties zijn open”
Teunissen zelf liet gisteren in gesprek met De Limburger weten nog niks te hebben besloten. “Alle opties zijn open. Er is voldoende interesse, en ik ben ook in gesprek met verschillende ploegen. Ik verwacht binnenkort duidelijkheid.” Een langer verblijf bij zijn huidige ploeg behoort naar eigen zeggen ook nog tot de mogelijkheden. “Ik heb het naar mijn zin bij Sunweb, dus wellicht blijf ik.”

Er is echter één maar; Teunissen wil bij zijn ploeg wél de ruimte krijgen om zich te kunnen richten op de klassiekers. Dit seizoen liet hij zijn voorjaarspotentie zien met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen en een elfde stek in Parijs-Roubaix. “Die elfde plaats heb ik behaald zonder specifieke voorbereiding. Ik had zelfs een ondersteunende rol.”

“Ik denk dat ik in de toekomst dan ook een vaste waarde kan zijn in de top-10, mits ik me kan focussen. Ik eis niet meteen het kopmanschap, maar wel meer ruimte om me te kunnen richten op de kasseiklassiekers”, is zijn duidelijke boodschap.

Dit artikel delen:

61 Reacties

gardeyn 30 juni 2018 om 09:52

De telegraaf meldt in hetzelfde bericht dat Gesink voor drie jaar verlengd heeft.

https://www.telegraaf.nl/sport/2239369/teunissen-terug-op-oude-nest

0
Raymundez 30 juni 2018 om 09:53

Zou heel mooi zijn! Hopelijk wordt het team voor het voorjaar nog meer versterkt. En hopelijk tekent Lars Boom tegen eenniets lagere vergoeding ook een jaartje bij om nog een keer te laten zien wat hij kan als hij op niveau is.

0
ikbenprocycling 30 juni 2018 om 09:57

Zeer positief. Voor een Nederlandse renner moet voor een ambitieus TLJ rijden toch vele malen meer inspirerend zijn dan het Arabische Liga (*) oliestaatje Bahrain promoten in o.a. de voorjaarsklassiekers. Meer geld is niet alles.

(*) Op dit moment zijn de belangrijkste doelen voor de Liga als volgt omschreven: Het verstevigen van de relatie tussen Arabische landen, zorg voor de onafhankelijkheid van Arabische landen, het gemeenschappelijke goed dienen van alle Arabische landen, het verzekeren van betere condities voor alle Arabische landen, de toekomst van alle Arabische landen garanderen en de hoop en verwachtingen van alle Arabische landen ten uitvoer brengen.

0
achtpuntzes 30 juni 2018 om 09:58
Quote:
De 25-jarige Teunissen vervulde de afgelopen twee seizoenen met succes eenzelfde aantrekkersrol voor de Australische sprinter Michael Matthews.

Ik kan het mis hebben maar volgens mij zat Teunissen nooit in het treintje bij die paar keer dat Matthews een rit won de laatste anderhalf jaar.

0
ebl 30 juni 2018 om 10:00

Zo he, laat hij zo maar een half miljoen per jaar liggen? òf zouden een hele boel mensen hier dat toch net een paar ton per jaar te rooskleurig gezien hebben

0
RidderHans 30 juni 2018 om 10:01

Wens van Van Aert, crossers onder elkaar enzo

0
Javier 30 juni 2018 om 10:02

Pff zou erg jammer zijn. Hopelijk blijft hij bij Sunweb!

0
tdola 30 juni 2018 om 10:04

Zou het echt de sprint trein van groenewegen zijn of wellicht eerder die van van poppel?

0
defietser 30 juni 2018 om 10:08

Slechte deal. TLJ heeft in Roosen en Jansen renners voor de toekomst. Tevens is Boom er nog. En Groenewegen lijkt het mij ook wel aan te kunnen. Teunissen zal zeker een behoorlijk gedeelte van het budget op slokken. Ze hadden dat geld beter kunnen investeren in wat aankomende talenten.

0
Jungle Man 30 juni 2018 om 10:08

Jammer. Bij sunweb ontwikkelen renners zich beter. En om dat nou in te ruilen voor een sprinttrein….

0
Frits des Jeux 30 juni 2018 om 10:13

@Defietser Boom is einde contract en zal niet een van de goedkoopste renners zijn. Ik verwacht niet dat ze zijn contract verlengen.

Vreemde transfer overigens. Maar goed het roddelcircuit begint ook in het wielrennen de vormen aan te nemen van het voetbal. De krantjes moeten ook gevuld. Vanaf 1 augustus weten we het

0
jp.vanoosterhout 30 juni 2018 om 10:19

de fietser,teunissen heeft dit jaar toch wel aangetoond een talent voor de klassiekers te hebben,waar ze nog veel plezier aan kunnen beleven en waar progressie inzit !

0
ippglobal 30 juni 2018 om 10:21

Misschien is het wel Teunissen voor Boom !

0
Col du Bramont 30 juni 2018 om 10:22

TLJ heeft voor volgend jaar een extra budget ruimte van iets van 2-3 miljoen euro. Dan is het logisch dat je kijkt wie goed bij je passen.
Niet zo vreemd dat je dan bij Teunissen uitkomt, afgelopen jaren vond ik hem wat flets en onopvallend rijden.
Dit voorjaar bepaald niet, in Parijs Nice ik meen 4 maal top10, die lijn trok hij door naar de voorjaarsklassiekers, tweede in Dwars door Vlaanderen, #11 in PR en #18 in de Ronde.

Na zijn prima resultaten als veldrijder bij de junioren en beloften had ik iets meer van hem verwacht de afgelopen jaren. Heb hoge verwachtingen van hem de komende jaren met name in de Vlaamse voorjaarskoersen. Dezelfde verwachtingen die we allemaal van Boom hadden, beetje vergelijkbaar, Boom kon het net niet waarmaken, gelet op zijn talent en potentie.
Laten we hopen dat Teunissen dat wel gaat doen, moet nog 26 jaar worden dus heeft nog een mooie toekomst voor zich. Ben een fan van Boom al vanaf het begin, maar verwacht dat ie bij TLJ minder gaat verdienen of gaat vertrekken, 1+1 = 2.

Prima deal van TLJ en opmerkelijk van Sunweb dat ie zal vertrekken.

0
Timothy12 30 juni 2018 om 10:22

@Jungle Man
De ontwikkeling van Roglic, Tolhoek, Bouwman, Bennett, Roosen etc spreken jouw standpunt anders behoorlijk tegen…

0
ONCE 30 juni 2018 om 10:25

Bij Bahrain zou hij in de klassiekers ongetwijfeld moeten knechten voor een nog te verwachten grote aankoop. Nu heeft hij een vrije rol

0
AZH 30 juni 2018 om 10:29

Zou mooi zijn voor Teunissen. Hij moet iig weg bij Sunweb. De mentaliteit dienaar heerst kan voor geen renner goed zijn.

0
tendam 30 juni 2018 om 10:35

@col du bramont
Boom heeft wel een wat grotere motor dan Teunissen. Als hij z’n dag had (erg zelden helaas) dan kon hij de hele wereldtop aan. Dat idee heb ik bij Teunissen niet.

0
Kruisberg 30 juni 2018 om 10:40

Dan kan lars boom dus vertrekken? Passen zijn grote ego en arrogante houding wel door de achterdeur, is de vraag.

0
Nibs 30 juni 2018 om 10:48

Ik weet niet wat die arabische liga hier meer te maken heeft maar bedankt voor de deskundige uitleg.
Bahrain pro cycling team is echter vooral de link tss het italiaanse bedrijfsleven en het bahrainse. Nibali was daarom de geknipte man voor de prins van bahrain. De ploeg zal op termijn internatiionaler worden om ook met andere landen de contacten te verbeteren.
Trouwens al dat gezeik over deze ploeg en uae is dikke nonsens. We zijn veel beter van goede contacten te houden met dergelijke landen dan ze in het isolement te steken en houden.

0
pjam4 30 juni 2018 om 10:49

@AZH: Heb ik iets gemist? Vertel!
@tendam: Teunissen is nog een jonkie hoor, ik krijg de indruk dat hij zo veel potentie heeft voor de kasseien dat zijn resultaten over een paar jaar al beter kunnen zijn dan die van Boom in zijn hele – half mislukte -carriere.

0
Col du Bramont 30 juni 2018 om 10:50

@td,
klopt, maar dan moet je wel bedenken dat een renner fysiek vaak op zijn sterkst is als ie 27-28 jaar is (uitzonderingen daargelaten), Boom kon toen zeker met de besten mee maar heeft het net niet waargemaakt.
Ik verwacht van Teunissen dat ie nog net dat stapje kan maken en ook in PR en de Ronde voor winst mee kan doen. De tijd zal het leren.

0
Kpenty 30 juni 2018 om 10:52

Zelfs in een minder jaar heeft Boom 2 rit overwiningen gepakt en nog een eindoverwinning van een rondje. Dit zie ik Teunissen (nog) niet doen. Boom heeft natuurlijk dit jaar pech gehad met zijn hart maar verwacht nog een goed najaar van hem en ik hoop dat hij dan ook verlengt.

0
theking 30 juni 2018 om 11:12

Zou dit betekenen dat hij dan niet naar de tour gaat? Zou in mijn ogen erg jammer zijn. Vorig jaar zeer goed in de tour

0
maklukzat 30 juni 2018 om 11:16

Verstandige keuze. Niet alleen kiezen voor het geld. Bij TLJ hebben de voorjaarsklassiekers toch meer prioriteit dan bij Bahrain Merida en de begeleiding is beter.

Teunissen lijkt me toch een niveautje hoger dan Jansen en Roosen. Boom is niet stabiel genoeg.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone