‘Verrassende wending: Teunissen keert met LottoNL-Jumbo terug op oude nest’

‘Verrassende wending: Teunissen keert met LottoNL-Jumbo terug op oude nest’

foto: Sirotti

zaterdag 30 juni 2018 om 09:48

De overgang van Mike Teunissen naar Bahrain Merida leek in kannen en kruiken. Althans, dit liet Cyclingnews eerder deze maand weten. De Telegraaf meldt vandaag echter dat de Limburger niet naar de ploeg van Vincenzo Nibali vertrekt, maar terugkeert naar LottoNL-Jumbo.

Volgens de Nederlandse krant hoopt LottoNL-Jumbo de transfer op korte termijn af te ronden. Teunissen – die in 2013 zijn debuut maakte bij de opleidingsploeg van voorloper Rabobank – zal bij zijn ‘nieuwe’ ploeg in de voorjaarsklassiekers kunnen rekenen op een vrije rol.

Verder zal hij een belangrijke rol moeten gaan spelen in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. De 25-jarige Teunissen vervulde de afgelopen twee seizoenen met succes eenzelfde aantrekkersrol voor de Australische sprinter Michael Matthews.

Door de nieuwe ontwikkelingen lijkt een transfer naar Bahrain Merida uitgesloten. Eerder liet Cyclingnews weten dat de overgang ‘zo goed als rond’ is.

Teunissen over toekomst: “Alle opties zijn open”
Teunissen zelf liet gisteren in gesprek met De Limburger weten nog niks te hebben besloten. “Alle opties zijn open. Er is voldoende interesse, en ik ben ook in gesprek met verschillende ploegen. Ik verwacht binnenkort duidelijkheid.” Een langer verblijf bij zijn huidige ploeg behoort naar eigen zeggen ook nog tot de mogelijkheden. “Ik heb het naar mijn zin bij Sunweb, dus wellicht blijf ik.”

Er is echter één maar; Teunissen wil bij zijn ploeg wél de ruimte krijgen om zich te kunnen richten op de klassiekers. Dit seizoen liet hij zijn voorjaarspotentie zien met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen en een elfde stek in Parijs-Roubaix. “Die elfde plaats heb ik behaald zonder specifieke voorbereiding. Ik had zelfs een ondersteunende rol.”

“Ik denk dat ik in de toekomst dan ook een vaste waarde kan zijn in de top-10, mits ik me kan focussen. Ik eis niet meteen het kopmanschap, maar wel meer ruimte om me te kunnen richten op de kasseiklassiekers”, is zijn duidelijke boodschap.

Dit artikel delen:

61 Reacties

Mike1973 30 juni 2018 om 13:20

Mike Teunissen en Timo Roosen hebben hetzelfde niveau en hebben allebei nog groeimarge. Roosen werd bijvoorbeeld in de Ronde van Vlaanderen 14e en Teunissen 18e. Kunnen ze elkaar straks mooi helpen in de klassiekers en de vorm van de dag bepaalt wie voor wie rijdt.

vlek 30 juni 2018 om 13:24
Quote:
heuvelklassiekers terwijl hij toch meer een man voor het Vlaamse werk is

Teunissen is met zijn achtergrond in het veld altijd een man geweest voor het Vlaamse werk.

Koel 30 juni 2018 om 13:40

Het is natuurlijk niet zo dat Mike op basis van zijn eerste jaar bij Sunweb aanspraak mocht maken op een kopmanschap dit jaar.
Dat hij een vrije rol had is wel duidelijk geworden aan zijn uitslagen, hij hoefde immers nooit op de beoogde kopman te wachten.
Maar het zal Mike ook duidelijk zijn dat de 2 jaar jongere Kragh Andersen wel iets meer in zijn mars heeft, die werd helaas ziek in de "Strade B" en liep daardoor een achterstand op, maar hij heeft bewezen al weer op niveau te zijn.

vlek 30 juni 2018 om 13:49

Volgens mij is het kopmanschap door hem nooit als wens genoemd. Hij spreekt zelf over de opstelling in de TDU en het uitblijven van een vrije rol (met bijhorende renner in dienst die hem in delen van de koers van dienst kan zijn). Gezien de verhoudingen van dit voorjaar was dat laatste gewoon heel vreemd.

Koel 30 juni 2018 om 14:10

Door hem is dat inderdaad nooit genoemd, dit itt enkele volgers….

2017: We hebben heel veel jongens in de ploeg die van hetzelfde niveau zijn. Dus er is geen uitgesproken kopman, maar ook geen knechten. We beginnen op gelijke voet en bekijken in de komende koersen hoe het gaat en wie er bovenuit steekt. Je kunt dat dus zelf afdwingen en dat is ook een van de redenen waarom ik hiervoor gekozen heb.”

2018: “Voor het klassieke voorjaar zal Teunissen het gezelschap krijgen van onder meer de kersverse aankoop Edward Theuns. Toch ziet de Limburger ook kansen voor zichzelf. “Met Edward en Søren (Kragh Andersen) hebben we twee jongens die meer hebben laten zien de afgelopen jaren. Het zijn daarentegen ook niet de echte toppers, dus er is nog altijd wel ruimte om mezelf te laten zien.”

Degenkolb klaagde na het jaar dat hij twee klassiekers won dat hij te weinig steun kreeg en daarom weg wilde, ieders goed recht natuurlijk!

vlek 30 juni 2018 om 14:24

Trek je de lijn van die eerdere uitspraken door naar de opmerkingen in bovenstaande bericht, dan lijkt het me toch niet zo moeilij vreemde keuzes van de ploegleiding te lokaliseren…

Stenalic 30 juni 2018 om 14:43

Doe het niet Mike! Lekker blijven of naar bahrein.

Adrie Kuiper 30 juni 2018 om 15:12

Bedankt voor de tip Stenalic (??), dank ook voor de goede onderbouwing.

Mwielerfan 30 juni 2018 om 15:29

Toen ze nog een grotere selectie hadden hebben ze lars van der Haar tegen zijn wil vlak voor veldritseizoen extra opgesteld. Hij meldde al lichte blessure daarvoor. Met langdurige blessure tot gevolg.
Zogenaamde visie voor de lange termijn. Behalve als het even niet uitkomt of je niet één van de lievelingetjes van de ploegleiders bent.

Jan Blokland 1 juli 2018 om 08:38

Als ik Teunissen was zou ik lekker bij Sunweb blijven. Daar ontwikkeld hij goed.

peervaneynthoven 1 juli 2018 om 20:33

Hij ontwikkeld (of was het toch ontwikkelt? ) inderdaad goed Jan B. Prachtige foto’s!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair