‘Verrassende wending: Teunissen keert met LottoNL-Jumbo terug op oude nest’

‘Verrassende wending: Teunissen keert met LottoNL-Jumbo terug op oude nest’

foto: Sirotti

zaterdag 30 juni 2018 om 09:48

De overgang van Mike Teunissen naar Bahrain Merida leek in kannen en kruiken. Althans, dit liet Cyclingnews eerder deze maand weten. De Telegraaf meldt vandaag echter dat de Limburger niet naar de ploeg van Vincenzo Nibali vertrekt, maar terugkeert naar LottoNL-Jumbo.

Volgens de Nederlandse krant hoopt LottoNL-Jumbo de transfer op korte termijn af te ronden. Teunissen – die in 2013 zijn debuut maakte bij de opleidingsploeg van voorloper Rabobank – zal bij zijn ‘nieuwe’ ploeg in de voorjaarsklassiekers kunnen rekenen op een vrije rol.

Verder zal hij een belangrijke rol moeten gaan spelen in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. De 25-jarige Teunissen vervulde de afgelopen twee seizoenen met succes eenzelfde aantrekkersrol voor de Australische sprinter Michael Matthews.

Door de nieuwe ontwikkelingen lijkt een transfer naar Bahrain Merida uitgesloten. Eerder liet Cyclingnews weten dat de overgang ‘zo goed als rond’ is.

Teunissen over toekomst: “Alle opties zijn open”
Teunissen zelf liet gisteren in gesprek met De Limburger weten nog niks te hebben besloten. “Alle opties zijn open. Er is voldoende interesse, en ik ben ook in gesprek met verschillende ploegen. Ik verwacht binnenkort duidelijkheid.” Een langer verblijf bij zijn huidige ploeg behoort naar eigen zeggen ook nog tot de mogelijkheden. “Ik heb het naar mijn zin bij Sunweb, dus wellicht blijf ik.”

Er is echter één maar; Teunissen wil bij zijn ploeg wél de ruimte krijgen om zich te kunnen richten op de klassiekers. Dit seizoen liet hij zijn voorjaarspotentie zien met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen en een elfde stek in Parijs-Roubaix. “Die elfde plaats heb ik behaald zonder specifieke voorbereiding. Ik had zelfs een ondersteunende rol.”

“Ik denk dat ik in de toekomst dan ook een vaste waarde kan zijn in de top-10, mits ik me kan focussen. Ik eis niet meteen het kopmanschap, maar wel meer ruimte om me te kunnen richten op de kasseiklassiekers”, is zijn duidelijke boodschap.

Dit artikel delen:

61 Reacties

koos1 30 juni 2018 om 11:20

Toch wel opvallende transfer, maar bij TLJ zal hij wel alle vrijheid en (mede)kopman zijn voor de vlaamse klassiekers.
Overigens geeft Teunissen in hetzelfde interview met De Limburger aan dat hij vrijwel zeker geen Tour zal rijden maar de Vuelta.

hophop 30 juni 2018 om 11:25

Vreemd dat Sunweb deze renner zomaar laat gaan was veruit het beste in het voorjaar. Krijg overigens steeds meer de indruk dat het bij Sunweb al JAREN geen koek en ei is; er vertrekken daar teveel renners die daarna bij een andere ploeg WEL resultaten boeken.

Jovic 30 juni 2018 om 11:28

Geld is ook niet alles en TLJ is een team dat de zaken goed voor elkaar heeft.
Als dit door gaat is dit een win win situatie.

assen 30 juni 2018 om 11:34

Ik zie niet in waarom deze jongen, die ik overigens heel graag bij Sunweb zie blijven fietsen, het niet goed zou doen bij TLJ. Potentie genoeg, lijkt me. Als ie nog EEN treetje verbetert is ie wereldtop en kan ie de prestaties van Boom in de klassiekers evenaren of zelfs verbeteren.

Mijn vertrouwen in Boom heb ik verloren… jaar in jaar uit geloofde ik nog in een podiumplaats in Roubaix, maar nu niet meer.

Koersmaniak 30 juni 2018 om 11:34

Hij lijkt me niet tevreden over zijn rol in de klassiekers bij Sunweb. Kan iemand mij dit even toelichten? Bij Sunweb hebben ze toch geen echte kopman die zijn vrije rol in de weg staat?

roaster 30 juni 2018 om 11:35

By bye Boom, hoewel ik me afvraag of dit een goede keuze is voor Teunissen.

Mike1973 30 juni 2018 om 11:40

Mocht deze transfer doorgaan dan heeft TLJ al een bredere kern voor de voorjaarsklassiekers. Groenewegen en van Poppel voor de meer sprintklassiekers, Teunissen en Roosen voor de Ronde en Parijs-Roubaix. Zowel Teunissen als Roosen kunnen nog steeds groeien. Mocht Boom ook verlengen zou dat een mooie klassiekerploeg worden.

Chrys 30 juni 2018 om 11:46

@koersmaniak
Bij Sunweb denken ze zelf van wel. Theuns was de kopman van het voorjaar, maar heeft het geen moment waargemaakt. Toch bleven ze elke koers op hem inzetten…

Nibs 30 juni 2018 om 11:50

Hophop slaat de nagel op de kop. Het team draait niet. Bauhaus en teunissen weg terwijl die daar normaal gezien best hun ding kunnen doen. Kamna gaat nu nadenken of hij nog verder koerst en dumo blijkt nu ook niet de ideale schoonzoon te zijn.
Matthews is nog slechts een schim van zichzelf en the list goes on…..
Sunweb management loopt sky achterna met een plooien of barsten mentaliteit.
Die giro winst van vorig jaar is naar hun kop gestegen met alle gevolgen van dien.

kelderfan 30 juni 2018 om 11:53

Wauw dat lijkt mij een goede keuze van Mike Teunissen. Hij kan goed uit de voeten in ’t Vlaamse werk. De kern voor de voorjaarsklassiekers is bij deze overgang zeker een stuk sterker geworden.

vlek 30 juni 2018 om 11:54

Teunissen is ambitieus en dan is dit een uitstekende optie voor de komende jaren. Hij treft bij TLJ een aardig kransje gelijkgestemde leeftijdsgenoten, waarbij er niemand bovenuit steekt en er vanuit de ploeg voldoende kansen worden gegeven om voor eigen kans te rijden.

TLJ zou met Teunissen niet echt iemand halen waar direct nood aan is, maar in de breedte is het wel een hele mooie toevoeging. Het blok voor de Vlaamse koersen wordt in de breedte heel interessant en voor de sprinttrein van Groenewegen zou hij in theorie ook een goede versterking moeten zijn.

jdijkhof 30 juni 2018 om 11:56

@Col du Bramont
Budget TLJ was afgelopen jaren 10,5 miljoen per jaar.
Nu met de nieuwe deal met Jumbo is dit 15 miljoen per jaar.
Kan nog bijkomen want ze zijn nog steeds op zoek naar extra geld schieters, denk een co- sponsor zoals Jumbo afgelopen jaren was.
Met dat in gedachte plus het lange contract (minimaal tm 2023) goede zet om Teunissen te halen
Had alleen gehoopt op terugkeer Sep Vanmarcke, hij was bij TLJ een vd beste klassiekerrenners vd wereld en dat is hij nu bij EF Education Drapac niet meer

vlek 30 juni 2018 om 11:59

De ontevredenheid lijkt me een optelsom van verschillende zaken; ze hebben hem blijkbaar tegen zijn zin TDU laten rijden, niet opgesteld in het openingsweekend, na zijn ijzersterke Parijs-Nice geen vrije rol gegeven achter Matthews (Andersen en Theuns kregen de voorkeur) en kon zelfs zonder Matthews niet rekenen op een aanduiding als beschermde renner.

tendam 30 juni 2018 om 12:00

@nibs
Ik heb ook niet het idee dat het bij Sunweb zo geweldig is als de Telegraaf ons wil doen vermoeden (opvallend veel renners die daar met motivatieproblemen kampen) maar dat het een voorjaar wat minder gaat kan natuurlijk gewoon. Matthews was goed in de Ardennen, maar ontbeerde geluk, en Dumoulin was natuurlijk gewoon goed in de Giro. Matthews gaat de groene trui niet meer winnen, maar daar had hij vorig jaar ook wel geluk mee.

Scott Sunderland 30 juni 2018 om 12:02

Hij werd eerder deze week al niet genoemd toen het over nieuwe aanwinsten bij Bahrein ging. Bauhaus wel. Dennis ook.

Geen idee waarom hij van Sunweb naar TLJ zou gaan. Hij ging daar toch wat ontevreden weg en kwam bij zijn huidige ploeg duidelijk beter uit de verf.

Het zou inderdaad goed kunnen dat hij bij TLJ Boom komt vervangen. Over Boom is al veel gezegd, maar zijn positie lijkt me niet sterk in deze ploeg.

Het budget van TLJ zou omhoog gaan dus ik ben benieuwd wie ze verder nog aantrekken.

rahimns 30 juni 2018 om 12:16

@Scott Sunderland dat hij nu beter uit de verf komt zal meer te maken met een normale ontwikkeling (wat ouder, meer ervaring) dan dat te maken heeft met een ploeg.

DrJ 30 juni 2018 om 12:18

@nibs

Ik denk dat het komt door de smalle selectie van Sunweb. Renners moeten meer rijden dan ze willen en kunnen. Misschien is de motivatie daarom minder.

Samlambeej 30 juni 2018 om 12:23

Bij Jumbo behouden ze een NL etiket. Net als de Belgische Lotto dat ook doet. Ben ik voorstander van.

KimJungPoels 30 juni 2018 om 12:25

@vlek

voorlopig heeft Teunissen toch gewoon laten zien dat hij nog wel wat voor ligt op Jansen en Roosen of niet? Ik kan me van die laatste twee in ieder geval niet de optredens herinneren die ik bij Teunissen in Parijs-roubaix en met name dwars door Vlaanderen zag.

Verder vind ik het een goede keuze. Sunweb heeft de laatste jaren veel te veel ingezet op Dumoulin en Matthews als kopmannen waar ze echt vol voor rijden. Dat beperkt de kansen van mannen als Teunissen. Dat hij de Omloop niet eens mocht rijden zal bijvoorbeeld best wel pijn gedaan hebben bij Teunissen, want dat is toch een van de kansen op een grote vis voor hem.

Bij Lotto verwacht ik dat hij zowel in het voorjaar als door het jaar heen meer kansen zal krijgen voor zichzelf.

Nibs 30 juni 2018 om 12:27

Dat zou daar idd wel iets mee kunnen te maken hebben. Ze hebben een heel smalle kern van slechts 23 renners als ik mij niet vergis.
Dit pleit het management echter absoluut niet vrij wel integendeel.

Laatste man 30 juni 2018 om 12:27

Renners van Sunweb gaan ergens anders niet beter tijden (Barguil, Kittel, Degenkolb e.a.). Wel gaan ze wat vaak ontevreden weg, maar die verhalen hoor je vaker van vertrekkende renners.

vlek 30 juni 2018 om 12:34
Quote:
voorlopig heeft Teunissen toch gewoon laten zien dat hij nog wel wat voor ligt op Jansen en Roosen of niet?

Ik vind het verschil tussen die renners niet zo duidelijk. Teunissen is momenteel misschien een klein stapje verder, maar ik denk dat ik voor de toekomst het meest verwacht van Van Poppel en Jansen.

Arema Pro Cycling Team 30 juni 2018 om 12:38

@Laatste man;

+1

kielabokki 30 juni 2018 om 12:45

Boom out, Teunissen in. (Zou) prima (zijn)!

DaveEvans 30 juni 2018 om 13:14

Van een Duitse naar een Nederlandse ploeg is nooit verkeerd ;) Nee maar ik vind het een goede zaak als ze Mike Teunissen maar goed gebruiken. Volgens mij werd hij eerder door TLJ (en diens voorgangers) een beetje verkeerd gebruikt door hem in te zetten voor heuvelklassiekers terwijl hij toch meer een man voor het Vlaamse werk is (Lees: kasseien). Vind het wel een mooie wending, zie hem liever in Nederlandse dienst dan in die van het Midden Oosten!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair