Verrassende Marc Hirschi: “Voelde al vroeg dat de benen erg goed waren”

zaterdag 30 maart 2019 om 13:03
Verrassende Marc Hirschi: “Voelde al vroeg dat de benen erg goed waren”

foto: Cor Vos

Marc Hirschi was misschien wel de revelatie van de E3 BinckBank Classic. Al vroeg in de koers sprong de wereldkampioen bij de beloften mee in de lange ontsnapping, maar terwijl de andere vluchters in de finale werden ingerekend hield de Zwitser aanvankelijk knap stand.

“Ik was mee in de vroege vlucht om Søren Kragh Andersen te helpen in de finale en ik voelde al aan het begin van de dag dat de benen erg goed waren”, blikte Hirschi terug op zijn optreden, dat hij beloond zag worden met de tiende plek in de uitslag. “Toen Jungels voorbij kwam, gaf ik alles om in zijn wiel te blijven. Maar op de twee-na-laatste klim moest ik hem dan toch laten gaan.”

Daarop kwam de Zwitser terecht in een achtervolgende groep, die op de laatste klim in tweeën brak. “De groep waar ik daarna in zat, ging volgas maar we konden de jongens voor ons niet meer terugpakken. Toen het aankwam op de sprint, zat ik een beetje opgesloten aan de rechterkant van de weg. Uiteindelijk werd ik tiende.”

“Ik ben verrast hoe de wedstrijd is verlopen. Ik kan het bijna niet geloven, maar ik ben erg blij met mijn optreden en de benen waren goed”, aldus Hirschi.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marcel1112 30 maart 2019 om 13:23

Fantastische prestatie. Daar gaat Sunweb nog veel plezier van hebben.

Jean Dumas 30 maart 2019 om 14:05

En volwassen gereden.

ghostwriter 30 maart 2019 om 16:08

Ik heb niets met Sunweb maar ben wel vorig jaar een fan geworden van Hirschi. Hij is misschien wel de meest talentvolle eerstejaarsprof in de WorldTour. Hij kan in de toekomst in zowel de Vlaamse als Waalse klassiekers een grote rol van betekenis gaan spelen. Ik vond het al erg knap dat hij in zijn eerste Milaan-San Remo als 48e eindigde maar wat hij in de E3 deed was ongelofelijk voor een 20 jarige eerstejaarsprof. Wat hij in de kilometers nadat hij uit de kopgroep terug was gepakt liet zien doet mij geloven dat als hij niet in de vroege vlucht mee had gegaan hij alsnog om een top 10 plaats had meegestreden.

fietsvriend 30 maart 2019 om 18:46

Hij werd toch 10de?

Headlines

Materiaalzone

Populair