Verrassende López: “Hard gewerkt aan mijn tijdrit”
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2019 om 08:30

Verrassende López: “Hard gewerkt aan mijn tijdrit”

Dat Primož Roglič de openingstijdrit van de Giro d’Italia wist te winnen, was geen verrassing. Maar dat Miguel Ángel López als vierde wist te finishen, dat hadden toch weinig mensen aan zien komen. De kopman van Astana was zelfs een tikkeltje sneller dan medefavoriet Tom Dumoulin. “Dit is loon naar werken”, zo liet López na afloop weten.

López begon ook vroeg aan zijn tijdrit van Bologna naar de top van de San Luca. De klimmer verraste al aan het tussenpunt, door twee seconden sneller te zijn dan tijdrijder Dumoulin. Op de steile slotbeklimming wist López zijn tempo vervolgens vast te houden, waardoor het verschil tussen de Colombiaan en de Nederlander minder dan één seconde was.

López finishte uiteindelijk als vierde in de daguitslag, maar kan terugkijken op een uitstekende tijdrit. “Ik heb de laatste tijd veel getraind op de tijdritfiets”, zo vertelt de ronderenner. “Dit werpt duidelijk zijn vruchten af. Dit is een prima begin van mijn Giro”, aldus López, die 28 seconden moest toegeven op winnaar Roglič.

Jongerenklassement 
“Ik kende de slotklim behoorlijk goed van de Giro dell’Emilia”, gaat de Colombiaan verder. “Ik wist dus wat ik kon verwachten. Ik heb me uiteindelijk perfect aan het afgesproken plan gehouden.” López mocht na afloop nog het podium op, aangezien hij de eerste leider is in het jongerenklassement. “We zijn klaar om te koersen!”, is hij strijdvaardig.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2019 08:52
‘Verrassend’.

Kijk even naar z’n ITT in Zwitserland en Baskenland in 2016.
12 mei 2019 09:19
Kan me nog goed de reacties voor de geest halen dat Lopez nooit de 2 sterren waard zou zijn (in de voorbereiding). Zie hier de deskundigheid van de redactie.
    12 mei 2019 09:55
    Duidelijk een ster te weinig dus ;)
    Nee, dat was wel degelijk goed gezien...
    12 mei 2019 09:56
    Ook ik was verbaasd over die 'twee sterren' voor MAL in de voorbeschouwing. Redactie zat goed, ik zat fout. Chapeaux voor de kenners van WF!
    12 mei 2019 12:11
    Alle lof inderdaad voor de voorbeschouwing. Echte kenners.
12 mei 2019 09:54
dat hij niet veel prijs zou geven had ik wel verwacht, maar top 5 is toch wel wat verrassend
12 mei 2019 10:03
Hij kent de klim goed. Ik graag me af waarom niet meer toppers Emilia erbij gepakt hebben afgelopen jaar
    12 mei 2019 12:10
    Omdat je de klim ook zonder deze koers kan verkennen...
12 mei 2019 10:20
Hij wordt ook nog eens omringd door misschien wel de sterkste ploeg. Ben benieuwd of Astana in de derde week de andere kopmannen met agressief koersen kan isoleren.
12 mei 2019 10:46
Onder normale omstandigheden is Lopez de beste klimmer in de laatste week. Dit is boven verwachting, maar hij gaat in San Marino toch inleveren op Roglic en Dumoulin. Niettemin staat hij bij mij hoger dan Yates in de einduitslag. De boni's zullen wel meevallen deze ronde.

Reacties zijn gesloten.