Vernon klokt snelste tijd in proloog Ronde van Slowakije, Van Belle vierde

dinsdag 13 september 2022 om 19:23
Vernon klokt snelste tijd in proloog Ronde van Slowakije, Van Belle vierde

Ethan Vernon - foto: Cor Vos

Ethan Vernon heeft de proloog van de Ronde van Slowakije 2022 op zijn naam geschreven. De 22-jarige Brit wist over een afstand van zeven kilometer de snelste tijd te realiseren en bleef zo zijn Quick-Step-Alpha Vinyl-ploeggenoten Josef Černý en Michael Mørkøv voor. Loe van Belle (Jumbo-Visma) eindigde knap als vierde.

Castelli

De Ronde van Slowakije duurt tot en met zaterdag. De aftrap van de vijfdaagse betrof een zeven kilometer lange proloog in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. In de openingsfase en het slot zaten meerdere bochten, maar in het middenstuk konden de grote motoren hun kracht goed kwijt.

Beloftevolle Van Belle laat zich zien, Vernon is nóg sneller 
Loe van Belle was vandaag uitstekend op dreef. De pas 20-jarige Nederlander van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, vorige maand nog knap negende in de Tour de l’Avenir, mag in deze Ronde van Slowakije een keertje meerijden met en tussen de profs. Al snel bleek dat Van Belle geen last had van plankenkoorts. De beloftevolle renner vloog over het parcours en noteerde aan de finish een eindtijd van 7m48s.

Loe van Belle, op weg naar een zeer scherpe tijd – foto: Cor Vos

Dit bleek maar voor even de snelste tijd, want Michael Mørkøv bewees dat het nog sneller kon in de straten van Bratislava. De 37-jarige Deen van Quick-Step-Alpha Vinyl dook met iets minder dan één seconde onder de tijd van Van Belle en mocht plaatsnemen in de hot seat. Mørkøv moest echter al snel weer plaatsmaken voor een ploeggenoot. De Britse sprinter Ethan Vernon deed er nog een schepje bovenop en klokte af na 7m33s, waarmee hij maar liefst vijftien seconden sneller was dan Mørkøv.

1-2-3 voor Quick-Step-Alpha Vinyl
Vervolgens was het nog wachten op de binnenkomst van een derde renner van Quick-Step-Alpha Vinyl. Met Josef Černý stond er namelijk nog een serieuze hardrijder aan de start en de sterke Tsjech deed zijn naam als tijdrijder ook eer aan. Met een eindtijd van 7m40s wist hij zich tussen zijn ploegmaats Vernon en Mørkøv in te nestelen, maar het lukte hem niet om de Brit nog van de troon te stoten. Vernon bleek aan het einde van de dag nog altijd de snelste en boekte zo zijn tweede zege van het seizoen.

Met Vernon, Černý en Mørkøv wist Quick-Step-Alpha Vinyl een 1-2-3’tje te realiseren. Van Belle, die in 2024 de overstap zal maken naar de hoofdmacht van Jumbo-Visma, moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats. Met Maikel Zijlaard finishte er nog een Nederlander in de top-10: de renner van VolkerWessels zette de zesde tijd neer in Bratislava.

Ethan Vernon op weg naar de zege – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

fransestinkkaas 13 september 2022 om 19:26

Bouwman dus nog niet helemaal op niveau, zou hier toch korter moeten staan. Nederland wel oververtegenwoordigd in de top 30.

1
Wheely 13 september 2022 om 19:38

Knappe tijden van Loetje en Maikel. Nederland inderdaad sterk in de breedte.

0
bilthoven 13 september 2022 om 20:12

Wat is er met Cavendish aan de hand? Is hier op het laatste moment van de startlijst gehaald, terwijl hij al meer dan 5 weken geleden zijn laatste koers heeft gereden. Ja, hij is weer vader geworden een paar weken geleden, maar dat kan toch niet de reden zijn? Voorlopig staat hij alleen reserve voor het Kampioenschap van Vlaanderen. Heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Quick-Step al gereden? Het zou zo maar eens kunnen…..

0
Gapenberg 13 september 2022 om 21:01

Hij is voor vrijdag bevestigd in Koolskamp

0
Goturead 13 september 2022 om 21:28

Quickstep trekt de lijn van de Vuelta door!! Grote klasse

0
Dikke Vrouw 13 september 2022 om 21:43

Een 1 , 2 en 3 van de quickies en op 9 nog svrcek gaat lekker. Ook hartstikke goed van loe

0
Steven_E 13 september 2022 om 23:01

En Stybar op 7

0
zietemgaan 14 september 2022 om 14:43

Zeker mooi voor QS maar hier is er echt wel nauwelijks tegenstand van niveau. Dit niét winnen zou een affront zijn

0

Headlines

Populair

Materiaalzone