Vernieuwd FDJ trekt met Démare naar Parijs-Nice

Vernieuwd FDJ trekt met Démare naar Parijs-Nice

foto: Sirotti

zaterdag 3 maart 2018 om 11:14

FDJ heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Parijs-Nice, die komende zondag van start zal gaan. De Franse WorldTour-formatie zal de Koers naar de Zon zoals eerder gecommuniceerd aanvatten onder zijn nieuwe naam Groupama-FDJ. De renners zullen daarnaast voor de eerste keer de in januari gepresenteerde nieuwe tenues dragen.

Teammanager Marc Madiot maakte begin december al bekend dat de Franse verzekeringsgroep Groupama voor de komende drie jaar de nieuwe cosponsor wordt. De verzekeringsgroep investeerde eerder al in de zeilsport en is de naamgever van de stadions van Olympique Lyon en Ferencváros.

De uitgekozen coureurs voor Parijs-Nice blijven herkenbaar voor de wielerfan, vanwege het behoud van de traditionele blauw-wit-rode teamkleuren. De voorkant van het shirt – waarop de logo’s van de twee hoofdsponsors prijken – is wit. De linker- en rechtermouw zijn respectievelijk rood en blauw, waardoor het tricot duidelijk verwijst naar de nationale driekleur van Frankrijk.

Het vernieuwde Groupama-FDJ zal komende zondag aan de start verschijnen met uithangbord Arnaud Démare. De Franse kampioen – tweede in de voorbije Kuurne-Brussel-Kuurne – zal op jacht gaan naar etappezeges. Vorig jaar won hij op knappe wijze de heuvelachtige openingsrit naar Bois-d’Arcy.

De 26-jarige spurter zal worden bijgestaan door zijn loodsen Ramon Sinkeldam, Jacopo Guarnieri en Mickaël Delage. Voor het klassement moet Rudy Molard de honneurs waarnemen. De 28-jarige klimmer is dit jaar al uitstekend op dreef met derde plaatsen in de Tour La Provence en de Tour du Haut Var. De selectie wordt verder aangevuld met de ervaren Ignatas Konovalovas en Olivier Le Gac.

Selectie Groupama-FDJ voor Parijs-Nice (4-11 maart)
flag-fr Arnaud Démare
flag-fr Mickaël Delage
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-fr Olivier Le Gac
flag-fr Rudy Molard
flag-nl Ramon Sinkeldam

Dit artikel delen:

3 Reacties

LB117 3 maart 2018 om 11:42

Mooie nationale truien van Demare en SInkeldam

0
Zjoske 3 maart 2018 om 12:14

Passen ook wel precies bij de huisstijl. De Belgische of Zweedse vlag hierin verwerken was een stuk uitdagender geweest.

0
Sebas 3 maart 2018 om 12:33

Mooie trui, opvallend ook, van Sinkeldam. Leek toch goed in orde tijdens het openingsweekend. Was in Kuurne ook hard aan het werk voor Demare.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone