Vermoeide Van Vleuten: “Had last van jetlag, maar moest het afmaken voor de ploeg”

zaterdag 31 juli 2021 om 13:48
Vermoeide Van Vleuten: “Had last van jetlag, maar moest het afmaken voor de ploeg”

foto: Cor Vos (archief)

Annemiek van Vleuten erkende na haar overwinning in de Clásica San Sebastián dat ze last had van de jetlag. Drie dagen na het winnen van olympisch tijdritgoud in Tokio was ze ook in het Baskenland de beste. “Dit is bovenal een geweldige zege voor Movistar”, glunderde Van Vleuten na afloop.

“We hebben laten zien wie we zijn. We hebben het allemaal samen gedaan en ook zo professioneel afgemaakt. Dat hebben we samen gedaan”, vertelt de kopvrouw. Mede door goed achtervolgingswerk van Movistar was Van Vleuten in staat om vroeg op de slotklim de kop te pakken. “Ik voelde me moe en had last van de jetlag, maar als de ploeg zo hard werkt, moet ik het wel afmaken.”

De Europese kampioene rondde haar solo uiteindelijk af en tekende daarmee voor haar eerste zege in de Clásica San Sebastián voor vrouwen. “Ik houd echt van het wielrennen in het Baskenland. De regen maakte het nog moeilijker, maar iedereen reed hard en dat zorgde voor een lastige koers. En ik heb niet zoveel slaap gehad, dus dat maakte het extra moeilijk”, aldus Van Vleuten.

Van Vleuten kwam donderdag terug uit Tokio met twee medailles: een zilveren medaille van de wegwedstrijd en dus een gouden tijdritmedaille.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rufusvb 31 juli 2021 om 14:30

Topper! Hier had ze wel een ploeg die voor haar koplopers controleerden en bleven achtervolgen… verreweg de beste in het vrouwenwielrennen van dit moment.

Frits van Jumbo 31 juli 2021 om 17:47

Had de ploeg? Zeker. Maar had op de OS natuurlijk gewoon zelf moeten werken. Eerzucht heeft daar een groot aandeel gehad in het missen van goud voor NL

Handige Harry 31 juli 2021 om 22:47

Het is natuurlijk ook een heel stuk makkelijker met goede communicatie.

horsm 31 juli 2021 om 15:09

Wat een bikkel!

Jean Dumas 31 juli 2021 om 17:09

Is toch een beetje werken voor de ploeg, wat Miek doet.

Peet Gute 31 juli 2021 om 18:47

Annemieke heeft dat wel goed gedaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair