Vermoeide Sophie de Boer zet punt achter veldritseizoen

Vermoeide Sophie de Boer zet punt achter veldritseizoen
zaterdag 13 januari 2018 om 11:33

Sophie de Boer zal dit seizoen niet meer aan de start verschijnen van een veldrit. Dit laat de Nederlandse weten in een persbericht. De 27-jarige veldrijdster kampt al enige tijd met vermoeidheidsverschijnselen, en heeft besloten om per direct een punt achter haar seizoen te zetten.

De Boer kwakkelde al een tijd met haar gezondheid, wat ook zijn invloed had op de resultaten. De laatste cross die ze afwerkte was de wereldbeker van Heusden-Zolder van 26 december: hierin eindigde ze zelfs buiten de top-30. Ze hoopte door het inlassen van een rustperiode voldoende hersteld te zijn met het oog op de kampioenschappen, maar die hoop bleek ijdel.

“De ene wedstrijd gaat het heel erg goed, terwijl ik in de andere niet vooruit kom. Mijn lichaam herstelt met andere woorden erg slecht. Na lang nadenken heb ik daarom besloten om mijn lichaam rust te gunnen, en de tijd te geven die het nodig heeft. Het is een moeilijke beslissing, maar wel een die echt noodzakelijk is”, aldus de voormalig wereldbekerwinnares.

Een bittere pil voor De Boer, die hiermee het wereldkampioenschap in eigen land in Valkenburg aan zich voorbij moet laten gaan. En dat terwijl ze twee seizoenen geleden nog als tweede eindigde op het parcours waar volgende maand de strijd om de regenboogtrui zal plaatsvinden. “Ik ga deze winter zowel mentaal als fysiek door een moeilijke periode. Maar het doel is om sterker terug te keren. Zodra ik volledig ben hersteld, zal ik weer voorzichtig beginnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Thijs E 13 januari 2018 om 12:07

Beterschap en hopen dat ze er volgend seizoen weer staat.

vanSpringel 13 januari 2018 om 12:20

Wijs besluit .

ah-ja 13 januari 2018 om 12:35

Streep onder

Plavka 13 januari 2018 om 12:58

Jammer, gaat er wel altijd voor…

west 13 januari 2018 om 13:04

De Voeckler van het damesveldrijden ;) Jammer. Op weg naar een goed wegseizoen!

Kaunertal 13 januari 2018 om 14:40

Zonde voor haar. Hopelijk gezond naar volgend seizoen.

Voor Gerben de Knegt wordt de WK-selectie gelijk een stuk makkelijker nu hij geen toppers meer hoeft thuis te laten. Zowel Marianne Vos als Thalita de Jong kunnen nu mee.

Vinyakke 13 januari 2018 om 15:36

OOOh nee, dan maar alle ballen op Worst …. Ow wacht ….

Emergo 13 januari 2018 om 18:48

@Vinyakke Lang over nagedacht zeker.

Headlines

Materiaalzone

Populair