Vermeltfoort wint op slotdag Profronde van Noord-Holland

zondag 9 juni 2019 om 16:39
Vermeltfoort wint op slotdag Profronde van Noord-Holland

foto: Cor Vos

Coen Vermeltfoort heeft zijn slag geslagen op de slotdag van de Profronde van Noord-Holland. De sprinter van Alecto was na 183,8 kilometer in Alkmaar de snelste sprinter van een volledig peloton.

Kopgroep gaat de finale in
Vier koplopers gingen met een voorsprong van een kleine minuut de finale in. Het ging om Bryan Bouwmans (WV De Jonge Renner), Koos Jeroen Kers (WPGA), Gino Vierhouten (Allinq-Krush-WV De IJsselstreek) en Jeff Peelaers (Hubo-Titan Cargo). Zij werden echter gegrepen vlak voor de finale.

Monkey Town-à Bloc trok in de finale het peloton op de kant, in dienst van kersvers Topcompetitie-leider Bas van der Kooij. Ivar Slik, de leider in de Profronde van Noord-Holland na de proloog en de eerste rit, kreeg in de slotfase last van pech.

Sprintvoorbereiding
Ondertussen waren het Alecto en de Australische selectie die aan kop van het peloton het tempo bepaalden. Zij waren uit op een massasprint. Rick Pluijmers en Pascal Aandewiel wilden dat nog voorkomen, maar dat lukte niet.

Bij het ingaan van de slotkilometer was het peloton intact, waardoor in EK-stad Alkmaar gesprint ging worden om de ritwinst. Coen Vermeltfoort kwam vervolgens als snelste uit de bus. Bas van der Kooij (Monkey Town-à Bloc) werd nipt tweede. De derde plaats was voor Nick Brabander van VolkerWessels-Merckx.

Van der Kooij in het oranje
Voor Bas van der Kooij was het een goed weekend, ondanks dat hij geen zege boekte. Door zijn derde plaats in de eerste rit-in-lijn en de tweede plaats van vandaag is hij Dylan Bouwmans voorbij in de strijd om de leiderstrui in de Topcompetitie.

Dit artikel delen:

1 Reactie

rennerske 9 juni 2019 om 17:25

Coen Hebbes!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone