Vermeersch beschermt De Lie tegen ‘betweters’: “Gun hem tijd om te rijpen”

maandag 13 maart 2023 om 19:22
Vermeersch beschermt De Lie tegen ‘betweters’: “Gun hem tijd om te rijpen”

foto: Cor Vos

Arnaud De Lie kende een wervelend begin van het nieuwe wielerseizoen, maar in Parijs-Nice wist de jongeling van Lotto Dstny geen topklasseringen te noteren. Geen enkele reden tot zorg, volgens zijn ploeggenoot Florian Vermeersch. Hij vindt dat de verwachtingen rond de 20-jarige De Lie niet te hoog gespannen moeten zijn.

“Renners worden te vaak en te snel de hemel in geprezen”, stelt Vermeersch in gesprek met Het Nieuwsblad. “Koers is geen exacte wetenschap. Arnaud De Lie won in Valencia en ook twee ritten in de Ster van Bessèges. Hij werd tweede in Almeria en de Omloop het Nieuwsblad. Snel een rit in Parijs-Nice winnen, moest de volgende stap zijn volgens betweters. Zo werkt dat niet. Die jongen is 20 jaar. Parijs-Nice is een koers waar de wereldtoppers present tekenen. Gun Arnaud de tijd om te rijpen en het komt goed.”

De 24-jarige Vermeersch weet zelf hoe het is als de buitenwereld grote verwachting heeft. In 2021 werd de Belg – in zijn eerste volledige jaar als prof – tweede in Parijs-Roubaix. “Het zorgt voor een steeds groter verwachtingspatroon, maar daar laat ik me niet door opjagen. Ik heb het voordeel van mijn jeugd.”

Nieuwe wind bij Lotto Dstny
Vermeersch zei in het hetzelfde gesprek – na de Ronde van Drenthe, waar hij als vierde eindigde – dat er ‘een nieuwe wind’ door Lotto Dstny waait. “Die resulteerde al in mooie overwinningen en resultaten. Nu de belangrijkste periode van het voorjaar er aankomt, moeten we de positieve lijn doortrekken. Er wordt veel initiatief genomen en dat is de manier waarop ik graag koers.”

“Nokere Koerse en de Bredene-Koksijde Classic bieden opnieuw mogelijkheden om ons als ploeg in de kijker te rijden. Ik vind het ook goed dat de jongeren van het Development Team geregeld in de ploeg worden ingepast. Het biedt mogelijkheden om zieke of geblesseerde renners te vervangen. Zo kan iedereen zijn vooropgestelde programma afwerken.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Nokere Koerse 2023 – Wie houdt Tim Merlier van twee op rij?

Dit artikel delen:

10 Reacties

JohnDeere 13 maart 2023 om 21:15

’t is weer ene van Zaffelare. Dat is volk dat op ons neerkijkt omdat het wielrenner is

3
Ronellenfitsch 13 maart 2023 om 20:04

Waarom nou weer zo’n negatieve insteek over betweters, terwijl De Lie (terecht) vooral lof krijgt. Lijkt een beetje op het verongelijkte vingertje voor de mond wat types als Groenewegen er nogal eens bij halen …

1
Oblomov 14 maart 2023 om 09:50

Omdat hij het persoonlijk opvat. Anders dan de titel impliceert verdedigt Vermeersch niet De Lie tegen de ‘betweters’, maar de ploeg. De criticasters klagen voornamelijk dat de ploeg in Parijs Nice en eerder in Kuurne gefaald heeft qua ondersteuning. Die kritiek steekt hem blijkbaar, al was hij er zelf afgelopen week niet bij (wel in Kuurne).

2
Rawolf 13 maart 2023 om 20:52

In PN lag t niet perse aan de Lie, ook de leadout ontbrak.

1
Thoin 13 maart 2023 om 20:57

Niet akkoord. Guarnieri zat twee keer waar hij moest zitten. De Lie liet zich twee keer uit het wiel van de Italiaan drummen. Een keer door McLay dacht ik

3
Ronny0114 13 maart 2023 om 23:23

Vermeersch heeft ook nog niet veel potten gebroken hij zou zich beter eens uitsloven om een goede lead out op te zetten voor Delie .

1
Romāns Vainšteins 14 maart 2023 om 10:01

Er mag best iets van kritiek zijn want te Paris Nice lagen er 3 mooie kansen waar hij nauwelijks tot niet aan spurten vd zege toekwam. Het zag er gewoon niet goed uit daar, wellicht had de Lie beter post gevat in een bepaald achterwiel in plaats van het met de ploeg te doen.

1
Fast Freddy 13 maart 2023 om 20:18

Rijpen is al net zo’n raar woord als leren. Daar is de Lie niet zo van.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 14 maart 2023 om 00:42

Er was eens een jongen, zo rustig aan’t rijpen
Hij danste niet naar, een ander z’n pijpen

Zijn naam was De Lie
Hij wist het nog niet

Maar prijzen die lagen al lang voor het grijpen.

0
KopOverKop 14 maart 2023 om 13:24

Mooi dat in ons wielerzot land een jongeling als Vermeersch de absurde Merxciaanse verwachtingen tot realisme maant.
Tis te zeggen, veel is er niet om hoop uit te putten in Belgica buiten de koers.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone