Verhoeven: “Wij wilden Gilbert niet laten winnen”
woensdag 14 april 2010 om 20:22

Verhoeven: “Wij wilden Gilbert niet laten winnen”

De tactiek van Rabobank tijdens de Brabantse Pijl was veel wielerfans vandaag een raadsel. Het leiden van het peloton en tegelijkertijd Paul Martens vooraan alleen laten volgen, pakte helaas voor de bankiersploeg slecht uit. “De aanval van Gilbert torpedeerde ons plan.”

Voordat Gilbert weg reed, liet Rabobank steeds wat mannen aan kop van het peloton rijden. “Want ik ga mijn ploeg niet opblazen terwijl de rest toekijkt”, vertelde ploegleider Nico Verhoeven aan Rabosport. “We hadden vijf man vooraan met notabene Oscar Freire.” De voorsprong liep echter maar langzaam terug en even later sprong de Waal weg.

“Misschien heeft dat Philippe Gilbert geïntimideerd, want hij moest zo nodig demarreren. Daarmee torpedeert hij ons plan, maar wellicht ook dat van zijn ploeg. Zonder die aanval rijden we volgens mij dat gat naar die drie met onze jongens, Lotto en Vacansoleil wel dicht. Nu werd het steeds moeilijker, omdat er tegengestelde belangen kwamen.”

Op de vraag waarom er dan niet besloten werd om Martens mee te laten werken, antwoordt Verhoeven: “Om Gilbert te laten winnen zeker? We reden voor de winst in de derde groep. Als Paul in de tweede mee gaat werken, werkt hij mee voor Gilbert, want die wint dan. Wij hadden de meeste kans met Oscar, maar de verschillen waren te groot in de finale. Een kwestie van onderschatting en een tactisch steekspel, dat in het nadeel van Lotto, Vacansoleil en ons uitviel.”

RIDE Magazine