Verhoeven: “Ten Dam en Kelderman kruipen richting hun oude niveau”

zaterdag 11 juli 2015 om 09:16
Verhoeven: “Ten Dam en Kelderman kruipen richting hun oude niveau”

Foto: Sirotti

Laurens ten Dam en Wilco Kelderman kwamen de zevende etappe in de Tour de France goed door. Beide renners zijn nog aan het herstellen van hun valpartijen. “Het wedstrijdverloop en het weer waren in hun voordeel”, aldus ploegleider Nico Verhoeven op de website van LottoNL-Jumbo.

“Ik denk dat het de goede kant op gaat”, vervolgt hij. “Ze kruipen richting hun oude niveau. Lau en Wilco hebben zich bewezen in de grote rondes, als ze fit zijn kunnen ze in elke etappe met een col strijd leveren. Zeker omdat ze ver in het klassement staan.”

Kelderman heeft in het klassement een half uur achterstand op leider Chris Froome. Laurens ten Dam, die op de vier na laatste positie staat, ligt 54 minuten achter.

Dit artikel delen:

43 Reacties

Timocycling 11 juli 2015 om 09:19

Aanvallen geblazen in de pyreneeen straks. Hopelijk persen ze ook een goede TTT eruit…

Turtlehead 11 juli 2015 om 09:25

Als ze werkelijk gaan kruipen, dan is Parijs echt nog ver, zoals Joop zou zeggen:)
Maar: ik hoop het met grote hopen.
Eerst maar eens zien of Kelderman fatsoenlijk op zijn tijdritfiets (Edit :)) kan zitten.

dumoman 11 juli 2015 om 09:28

Ik hoop niet dat Wilco op zijn ploeggenoten gaat zitten, dan wordt het wel een heel moeilijk verhaal ;)

wmhartog 11 juli 2015 om 09:28

Ik denk dat LTD sowieso wacht tot de Alpen.

pirazzi 11 juli 2015 om 09:30

Zeg dan Lau en Wil, dat klinkt beter.

RG1 11 juli 2015 om 09:32

Vandaag lekker laten lopen laatste 10-15k! Morgen vlammen voor de Gees

blokkie5 11 juli 2015 om 09:32

Ik hoor niks meer over Kruijswijk. Gewoon weer 100% fit dus na z’n val neem ik aan of weet iemand meer?

Rhohan 11 juli 2015 om 09:35

@dumoman: Denk dat Van Emden hem er nog wel bij op de rug zou kunnen hebben.

dumoman 11 juli 2015 om 09:47

Ik hoop dat het niveau er in de TTT weer is, dan blijft Robert kans houden op 1 top 10 en met enig geluk misschien top 5, is toch leuker tour kijken dan dat hij geen kans meer heeft. Verder Wilco en Steven in de bergen meegaan en aanvallen, 2 voordelen de druk ligt dan bij de andere ploegen en wellicht zit er nog een ritwinst in. Als Tendam aanvalt moet hij dat veel eerder doen dan de rest omdat hij niet explosief is, hij kan dan dienen als springplank voor een van de anderen.

Jungle Man 11 juli 2015 om 09:51

Gaat TLJ straks in de Vuelta nog een beetje “fris” aan de start komen?
Kan me zo indenken dat Kelderman en ten Dam daar op moeten gaan richten.

Omhoog73 11 juli 2015 om 09:52

Lotto Jumbo gaat top 5 rijden morgen als het meezit!

Kingstown 11 juli 2015 om 09:55

Kelderman zou beter af kunnen gaan stappen op de rustdag en zich dan volledig richten op de Vuelta. Daar zou hij dan een hele mooie prestatie neer kunnen gaan zetten. (Lees: Top-5)

ikbenprocycling 11 juli 2015 om 10:02

kruipen lijkt me niks voor een wielrenner, maar misschien behoort het tot de trainingsleer van Verhoeven

xistnc 11 juli 2015 om 10:02

@Jungle Man, Kingstown
We moeten niet vergeten dat de betekenis van de Tour ten opzichte van de Vuelta gerust als 10 staat tot 1 gezien kan worden. Voor het grote publiek, voor de sponsors en voor de renners. Hier op WF zitten we in een relatieve niche waarin we vanuit sportief oogpunt de drie grote rondes op een andere manier op waarde schatten.

Zolang Kelderman zijn pedalen rondkrijgt en zijn gezondheid is niet in het geding, gaat hij verder in de Tour. Liever lijden, af en toe van dienst zijn aan Robert en eventueel in de tweede helft van de Tour zelf nog wat proberen, dan weer gaan voorbereiden voor een volgende grote ronde. Al dan niet met uitzicht op een top-5.

DaveEvans 11 juli 2015 om 10:03

Denk na de Tour maar aan de Vuelta! Nu gewoon gaan voor deze ronde, er wacht nog veel moois!

goalgettert 11 juli 2015 om 10:04

Nou hopen dat ze fit genoeg zijn een bijdrage te kunnen leveren in de TTT en dan idd in de Pyreneeën of in de Alpen voor een ritzegen gaan

BarbaStok 11 juli 2015 om 10:15

Ik hoop het van harte. Kelderman een geweldige renner met een hoge gunfactor. Maar ik vrees toch dat het erg optimistisch is. Waar hij zelf al sprak over stoppen, ik kan me niet voorstellen dat hij over een week voldoende hersteld is om zich tussen de wereldtop te kunnen onderscheiden. Vandaag al zeker niet

Met de kop in de wind 11 juli 2015 om 10:46

Hij heeft alleen gezegd dat hij aan stoppen zou denken als er geen verbetering kwam. En dat was drie dagen geleden gelijk na die natte chaos etappe waar hij zoveel last had en dat na aandringen van de media die gelijk haar conclusie klaar heeft staan. Schijnbaar gaat het nu de goede kant op in de afgelopen twee relatief rustige etappes. Dus waarom zou hij hier moeten afstappen als hij weer een belangrijke knecht kan zijn voor de gees, eventueel zelf voor een rit kan gaan en het aller belangrijkste zijn eerste tour kan uitrijden. Uitrijden is alleen maar goed voor hem en mocht hij dan de vuelta erbij doen heeft hij voor het eerst twee grote rondes in een jaar gedaan. Daar krijgt hij alleen maar meer inhoud van en leert hij ook nog eens met tegenslag omgaan. Kijk naar de tour van een paar jaar geleden waarbij tony martin door een valpartij aan het begin bijna geen lap vel meer aan zijn lichaam had en er alsnog doorheen kwam en heel erg sterk reed aan het einde van die bewuste tour

Wielermuis 11 juli 2015 om 10:54

Wilco heeft vorig jaar al twee rondes gereden (giro en vuelta) en zei dat hij in de vuelta niet meer herstelde van zware inspanningen.

Met de kop in de wind 11 juli 2015 om 11:04

Klopt inderdaad was ik even vergeten.
Maar ik blijf bij mijn verhaal, van dit jaar twee grote rondes rijden krijgt hij nog meer inhoud

robotour 11 juli 2015 om 11:19

Hun oude niveau….mooi gezegd, maar wat is dat niveau dan ?:):)
Ik hoop dat ze in de ploegentijdrit toch wat meer vaart kunnen maken dan kruipsneldheid.

koos1 11 juli 2015 om 11:38

Als Kelderman de tour uitrijd dan zal hij geen Vuelta rijden lijkt me. In de Vuelta zal het wel Ten Dam, Gesink, Bennett worden met aanvallers/sprinters.
Laten we hopen dat Kelderman en Ten Dam herstellen en kunnen aanvallen in de bergen. Al lijkt de kans nog het grootste dat Kruijswijk in de lange vlucht zit in de bergen.

Ideefiks 11 juli 2015 om 11:48

Voor de TTT zijn de klimmers hardnodig, vooral i.v.m. het moeilijke slot.
Maar hopen dat ze dus weer fit genoeg zijn om Van Emden en co op et eerste deel bij te houden, en daarna nog hun werk kunnen doen.
Zonder geblesseerden ad Jumbo een serieuze kans op top-drie, dat wordt nu moeilijker. Vooral omdat de teams van de belangrijkste klassementsmannen nog weinig gehavend zijn.
Als er vandaag nog slachtoffers vallen (wat ik niet hoop), dan bij voorkeur bij teams as Sky, BMC,Tinkof en Movistar.

jerteg 11 juli 2015 om 11:56

Van Emden, Vanmarcke, Leezer en Tankink voor op het vlakke en Martens moet dan maar zo hard mogelijk het laatste stuk omhoog rijden, of Gesink moet hem omhoog rijden en erop gokken dat de rest volgt.

rahimns 11 juli 2015 om 11:57

@Blokkie5 krijg net vanuit de ploeg te horen dat Kruijswijk gewoon ok is.

Headlines

Materiaalzone

Populair