Verhoeven: “Niet de koers kunnen rijden die we wilden”

zaterdag 19 maart 2011 om 19:00

Waar Milaan-Sanremo vorig jaar met de winst van Oscar Freire nog een hoogdag was voor Rabobank, was dat nu allerminst het geval. Freire kwam in de afdaling van Le Manie ten val, en later zou blijken dat dat meteen ook het einde van de koers betekende voor de bankiersploeg. Ploegleider Nico Verhoeven toonde zich dan ook teleurgesteld. “Een dag om snel te vergeten”, zegt hij op RaboSport.

Tot Le Manie was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. “Oscar zat aanvankelijk nog goed, samen met Tom Leezer en Maarten Tjallingii.” Tot Freire viel. “Tom en Maarten hebben hem opgevangen. Als je kopman goed is, speel je natuurlijk zijn kaart, dat is logisch. Toen wij even later als ploegleiding pas duidelijkheid over de hele situatie kregen, bleek dat we niet bij de eerste groep zaten.”

Verhoeven wil dan ook niet te lang blijven stilstaan bij vandaag. “Dit is inderdaad een dag om snel te vergeten. Qua uitslag is het natuurlijk dramatisch. Maar ja, als je met je goede mannen valt, dan weet je de oorzaak”, probeert hij te relativeren. “Je weet dat de ploeg goed is, maar door pech word je uitgeschakeld. We hebben niet de koers kunnen rijden die we wilden.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone