Verhoeven maant Movistar tot actie: “Ze hebben nog niets gedaan”

vrijdag 24 juli 2015 om 09:56
Verhoeven maant Movistar tot actie: “Ze hebben nog niets gedaan”

Als het aan Nico Verhoeven ligt, zetten de mannen van Movistar zich wat meer in om Chris Froome te achterhalen. Volgens de ploegleider van LottoNL-Jumbo zou het goed zijn voor de koers als de Spaanse ploeg de knuppel in het hoenderhok gooit.

“Ik had al veel meer verwacht van Quintana en Valverde” zei Verhoeven tegen NU.nl. “Ik vind het een beetje een tweede en derde plek onwaardig. Het zijn sleutelfiguren die de koers hard moeten maken. Ze staan dichtbij Froome en moeten hem echt tot de limiet laten gaan.”

“Het kan natuurlijk dat ze niet beter kunnen, maar in het verleden vielen ze veel eerder aan. Ze hebben net als in de Pyreneeën eigenlijk nog niets gedaan.”

Dit artikel delen:

87 Reacties

tukkergilian 24 juli 2015 om 09:59

Laat eerst je eigen ploeg maar wat meer aanvallen.

ah-ja 24 juli 2015 om 10:03

Wat zo vreselijk is aan Froompy is dat ie altijd eerst dat gat laat. Om het dan op eigen tempo dicht te rijden. Dat is vrij nieuw. Normaal trachtten ze steeds direct op het wiel te zitten als er een aanval kwam, als dat niet het geval was, was dit een teken van zwakte, van niet beter kunnen, stond een ronde – al was het maar voor even – op z'n kop. Froome daarentegen die mag nog op honderd meter gereden worden, je staat nog niet te springen, rijdt ie wel toe op eigen tempo.

tendam 24 juli 2015 om 10:05

@tukkergilian
LottoNL gaat Froome even onder druk zetten, met een aanval van Bram Tankink?

on: Movistar heeft 2 jaar terug zelf nota bene bewezen dat je Froome/Sky wel degelijk onder druk kunt zetten, maar dat komt er nu inderdaad amper uit. Misschien omdat Valverde de regie voert, van nature toch een zeer behoudende renner.

Stelvio-fan 24 juli 2015 om 10:07

@tendam: Van Emden is ook een optie ;-)

MaukeBollema2 24 juli 2015 om 10:08

“Neem eens een voorbeeld aan ons”, aldus een geïrriteerde Verhoeven.

blanco 24 juli 2015 om 10:08

Denk dat Verhoeven blij moet zijn dat ze geen oorlog maken die 2 van Movistar.. dan had Gesink niet zo mee kunnen komen! Want dan was het lang niet zo regelmatig geweest. Enige manier op weg te geraken als ze erachter niets doen. Dan moet je een dikke minuut pakken! Anders poefen ze het zo dicht

wolfje 24 juli 2015 om 10:09

Ik vermoed dat hij dit zegt omdat hij verwacht voordeel te hebben van een uitgerookte sky-ploeg. Dan mag Thomas eerder aan het werk en heeft Gesink kans hem te passeren. Denk niet dat Movistar zich veel van Verhoeven zal aantrekken. Die rijden met een 2e en 3e plek gewoon een heel goede tour. Volledig terecht dat ze die eerst verdedigen. Froome is te goed en staat te ver weg, ze gaan niet hun goede plek verspelen in een kansloze aanval.

tukkergilian 24 juli 2015 om 10:10

@tendam
Je bent toch wel met me eens dat LTJ veelste weinig in de aanval zit?

el cyclisto 24 juli 2015 om 10:11

Valverde is gewoon en aanklamper net zo als mollema, alleen Valverde moet beter kunnen dan alleen in het wiel te blijven zitten, offer jezelf op voor quintana!! Maar dat durft hij niet. zelfs Thomas doet het. Die zou best podium kunnen rijden als hij ook voor zichzelf zou gaan.

rennerske 24 juli 2015 om 10:11

Heb het zo langzamerhand wel gehad met die kleurloze en suffe Verhoeven. Kan hij geen fietsen gaan stelen of zo.

Met de kop in de wind 24 juli 2015 om 10:13

Ik ben het helemaal met hem eens.
Ik verwacht vandaag en morgen actie van de movistars en dan met name van quintana want ik denk dat piti het moeilijk gaat krijgen. En bertje en nibali zullen ook nog wel wat proberen

Kingstown 24 juli 2015 om 10:16

Buiten Froome in de eerste bergetappe is er nog niemand die echt iets heeft gedaan. Men kan gewoon niet beter. De nivellering in het wielrennen heeft zo z’n nadelen. Saaiheid troef.

albertooo 24 juli 2015 om 10:18

Het is ook nooit goed. Twee jaar geleden viel Quintana wel aan in de slotweek, onder impuls van Rodriguez, maar toen kostte dat Mollema zijn top 5. Nu ben ik het wel met hem eens overigens, Movistar had veel meer kunnen doen.

wiebipedia 24 juli 2015 om 10:19

@tukkergilian

Ik denk dat je je verwachtingen omtrent ltj een beetje moet bijstellen. Wie verwacht je in een aanval?
-Gesink koerst attractief en probeert waar hij kan. -Kelderman is 300 meter van winst in een touretappe geweest.
-Kruiswijk heeft op de dag dat hij er de benen voor had meegesprongen en reed ook gelijk een klasse rit.
-Vanmarcke heeft in de etappe dat hij er moest staan gekoerst en is Door pech teruggeslagen.
-Ten dam lijkt me duidelijk
-martens, van emden en tankink hebben niets te zoeken in een aanval.

Edit: dan vergeet ik de proloog nog waar 3 LJ renners in t top van het klassement stonden.

Verhoeven heeft gewoon gelijk dat Gesink er baat bij heeft wanneer movistar gaat koersen

Wheely 24 juli 2015 om 10:25

Hij heeft gewoon gelijk, Movistar laat het echt een beetje liggen tot nu toe, als Contador zijnde zou ik ze ook beschimpen. Of het gunstig is voor Gesink als er een spervuur aan aanvallen komt is een tweede, dat denk ik namelijk niet.

tendam 24 juli 2015 om 10:25

@tukkergilian
Nee, dat ben ik niet met je eens. Het hysterische Nederlandse publiek vindt het al een ramp als ze een dag de ontsnapping missen, maar met Kelderman, Vanmarcke, Kruijswijk en Gesink zelf zijn ze al kansrijk of aantrekkelijk in de aanval geweest.

En belangrijker nog: daar gaat het hier niet om, het gaat hier om het onder druk zetten van de gele trui, en dat kan alleen Movistar.

TeamNL 24 juli 2015 om 10:26

Zegt de ploegleider van een ploeg die het minst heeft aangevallen in deze editie van de Tour de France. Ook gisteren kon Gesink alleen maar reageren op Barguil en Frank ipv zelf aan te vallen.

Gesink – Mollema
1-1

tukkergilian 24 juli 2015 om 10:27

@wiebipedia
Waarom hebben Martens en Tankink niets te zoeken in de aanval dan?

En natuurlijk heeft Gesink er baat bij wanneer Quintana en Valverde attractiever gaan rijden.

Romāns Vainšteins 24 juli 2015 om 10:28

Valverde & Quintana weten gewoon hoe laat het is en zijn hartstikke blij met hun huidige stek, met name Valverde die toch nog eens podium kan gaan rijden. Ik denk daarbij dat ze ook nog eens meer kans hebben door het bijeen te houden aankomende 2 ritten, ze kunnen beiden aardig aankomen op hellende stroken en maar zo beiden nog een etappe meegrissen.

denise 24 juli 2015 om 10:29

Ik vrees dat er niet veel zal gebeuren. De Sky-ploeg is te dominant en legt de tour lam.

tukkergilian 24 juli 2015 om 10:32

@tendam
Eens dat het Nederlandse publiek helemaal in rep en roer is als er geen Nederlander mee zit. Maar een Vanmarcke had ook kunnen proberen om in een andere etappe mee te zitten, en waarom niet een keer Martens mee sturen.

En over dat laatste, daar heb je wel gelijk in.

LyndaLid 24 juli 2015 om 10:35

Ja bij zo'n topic weet je dat het lekker inhoudelijk gaat worden :). Valt me trouwens nog mee, de trollen zullen nog wakker moeten worden. Verhoeven heeft in principe natuurlijk gewoon gelijk, maar het is niet aan hem om dit te zeggen. Dat mogen wij alleen doen vanaf de zijkant ;)

Quote:
Gesink – Mollema
1-1

Echt op geen énkele manier staat het tussen die twee 1-1, als er überhaupt een strijd zou zijn.

krypton 24 juli 2015 om 10:38

Zowel Valverde als Quintana hebben het meerdere keren geprobeerd, maar ze hebben nooit lang vooruit kunnen blijven. De enige andere optie is een God zegene de greep-achtige aanval vanaf het begin, waarmee je jezelf helemaal de vernieling in kunt rijden. Dat vinden kijkers over het algemeen leuk, maar komt het eigen resultaat vaak niet ten goede.

Podium in de Tour is gewoon al erg goed voor die ploeg. Degenen die zeggen dat je niet moet doen aan plekjesbehoud hebben de luxe dat ze geen verantwoordelijkheid hebben voor een ploeg en lekker als stuurlui aan wal staan. Verhoeven zelf zegt dit natuurlijk omdat ie hoopt dat Thomas gaat instorten en daarna het liefst de hele boel van Movistar er nog bij.

Met de kop in de wind 24 juli 2015 om 10:38

Tukkergilian

En wanneer had vanmarcke dan mee moeten zitten. De beste man zat de dagen na zijn ontsnapping in de Pyreneeën meer dood dan levend op zijn fiets.

tukkergilian 24 juli 2015 om 10:38

@lyndaLid
Haha je bedoelt mij?

Headlines

Materiaalzone

Populair