Verhoeven: “Brown kwam gewoon tekort”

zondag 8 mei 2011 om 22:43

Rabobank kon in Parma tijdens de eerste rit in lijn deze Giro niet meespelen om de dagzege. De bankiersformatie hoopte op invaller Graeme Brown, maar de Australiër kon zich niet mengen in de massasprint. “Hij kwam vandaag gewoon tekort,” vertelde ploegleider Nico Verhoeven tegen Rabosport

Volgens Verhoeven zijn er verzachtende omstandigheden. “Jammer, maar je moet ook bedenken dat hij pas laat is opgeroepen. De komende twee dagen zijn wellicht niet aan hem besteed, maar zijn meer voor sprinters met klimcapaciteiten. De finales kennen namelijk enkele klimmen die wellicht net te zwaar zijn. Maar Brown kennende zal hij zich voor de ploeg ook nuttig maken en zijn etappes komen bovendien later in deze Giro wel weer. Het zijn 21 dagen en dan moet je het als ploeg van dag tot dag bekijken.”

Verhoeven is tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “Wij zijn heelhuids de dag doorgekomen. De kop is eraf. Wat dat betreft is dit een prima etappe. Het is wel lang, maar qua parkoers ook een van de makkelijkste ritten. We houden een goed gevoel over en dat is belangrijk aan het begin van zo’n grote ronde.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone