Verhoeven blij met tweede plek Vanmarcke: “Er zat niet meer in”

zondag 27 maart 2016 om 18:55
Verhoeven blij met tweede plek Vanmarcke: “Er zat niet meer in”

Sep Vanmarcke links - foto: Sirotti

Nico Verhoeven was aanvankelijk niet tevreden met zijn ploeg, maar is uiteindelijk – net als zijn pupil – blij met de tweede plek van Sep Vanmarcke in Gent-Wevelgem. “Er zat niet meer in”, reageert hij voor de camera van WielerFlits.

Dat Vanmarcke in het begin van de koers in de verkeerde waaier zat, zit Verhoeven wel dwars. Hij kijkt daarvoor zijn kopman aan, maar ook de andere renners. “We hebben daar de fout gemaakt niet met meer renners van voren te zitten. Eigenlijk waren we al uit koers, maar de ploeg heeft het heel goed rechtgezet en Sep teruggebracht, al heeft hem dat zelf ook veel energie gekost.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Hierop kan je elke dinsdagavond om 20.00 uur ook kijken naar WielerFlits Live, de enige Nederlandse talkshow over wielrennen.

Dit artikel delen:

16 Reacties

mollemarijden 27 maart 2016 om 19:17

Dramatisch dat je niet mee zit met de kopman als een van de enige ploegen, daarnaast is dit mentaal heel zwaar voor Sep. Hij denkt toch niet weer pech, weer achtervolgen, energie verbruiken en dan straks weer strijden met de rest. Zonder pech en hij voorop dan zie ik hem gwn winnen vandaag. Hopelijk is LJ de komende weken bij de les en Sep zelf ook!

klootje kriekeljon 27 maart 2016 om 19:23

Prima kritische samenvatting van Verhoeven.

WF: ik hoor Nico geen enkele keer tevreden zeggen. Maxim wel in zijn vraag al twee keer. Hier in de tekst ook. Misschien zelf ook eens wat synoniemen gaan gebruiken, want het woord tevreden mag hier onderhand zijn eigen profiel aanmaken.

achtpuntzes 27 maart 2016 om 19:47

@ klootje:
haha :)
in ieder geval ben ik als kijker tevreden. mooie koers, net niet, en dat na hele gaten te hebben moete dichtrijden.
maar het vissen naar het woordje tevreden terwijl de redactie weet welke lading dat woord hier heeft is… tja. ;)

Stablinksy 27 maart 2016 om 19:59

Gezien de hele zware inspanning van Sep om terug vooraan te geraken, zijn aanval nabij de Zwarteberg, zijn kopwerk tussen Ieper en Wevelgem én zijn sprint, kan je maar éen conclusie trekken: hij was vandaag de sterkste in koers.

Chaba 27 maart 2016 om 20:08

Super gereden van Sep. Sagan gewoon fantastisch en maakte niet dezelfde fout als vrijdag dus dan valt daar niets aan te doen. Ik zou vandaag zowaar tevreden zijn zowel met Sep als met de ploeg. De biedt perspectieven voor de Ronde en Roubaix voor Sep. Hij is een stuk beter in vorm dan vorig jaar.

Romāns Vainšteins 27 maart 2016 om 20:09

Ik lees ‘blij’ ipv ’tevreden’ en vind dat ook zeer op zijn plaats. De kopman heeft voor de vollew inst gereden en zijn team heeft hem daarin uitermate kundig ondersteund.

nesoor 27 maart 2016 om 20:19

Als lotto jumbo goed presteert zijn hier opvallend weinig reacties

Stablinksy 27 maart 2016 om 20:32

TLJ in blok heel sterk, scheve situatie rechtgezet, verantwoordelijkheid genomen, attent voorin gekoerst na de samensmelting. Hulde ook aan Tankink, wat heeft die een berg werk verzet zeg. TLJ stijgt in de UCI World Tour ranking naar plaats 12 en laat nu 6 ploegen achter zich.

roelieman2 27 maart 2016 om 21:29

Waren zeker één van de sterkere ploegen in koers. Hebben toch de koers gemaakt en perfect werk geleverd voor sep. Ik hoopte dat het er uit zou komen bij sep en dat is gelukt. Dus een groot compliment voor de ploeg en renners dat ze na zo veel kritiek toch op de afspraak zijn en aanvallen en attractief hebben gekoerst en ook de koers hebben gemaakt!

katerkop 27 maart 2016 om 21:38

Knap gereden. Dit biedt perpectief voor de komende twee weken. Hopen dat ze eindelijk die vette vis binnen halen.

horsm 28 maart 2016 om 00:33

beste wt-wedstrijd van tlj tot nu toe dit jaar

Moosje07 28 maart 2016 om 01:56

Is het een fout van renners of ploegleiders wanneer ze niet meezitten in een waaier? de ploeg was duidelijk sterk genoeg, daar lag het niet aan… lijkt me meer een tactische fout.. ploegleider dus. Snap niet helemaal waarom hij hier de schuld aan zijn ploeg geeft, dat is als coach altijd fout.

Edit: meer een formulatie foutje van Wielerflits, verhoeven zelf heeft het steeds over 'we', wat aanduidt dat hij zichzelf ook mede-schuldig acht.

nesoor 28 maart 2016 om 07:39

hoe is mogelijk dat je de ploegleiding de schuld geeft als een renner niet in de eerste
waaier zit ga zelf eens fietsen

snoep de hond 28 maart 2016 om 08:22

@Moosje07,
Vanmarcke heeft gisteren bij Sporza duidelijk aangegeven dat het volledig zijn eigen schuld was dat hij niet in de eerste waaier zat. Hij vertelde daar dat hij op het stuk met zijwind (vooraf aangestipt door de ploeg) door Jos van Emden mooi in positie was gebracht, maar zich echter wat weg liet zakken omdat er (in eerste instantie) niks gebeurde. Toen het vervolgens toch op de kant ging zat hij te ver naar achteren. http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2613556

Verhoeven heeft het hier eerst over een fout van de ploeg waarmee hij denk ik inderdaad niet alleen op de renners doelt, maar heel algemeen spreekt. Aan het einde bevestigt hij echter het verhaal van Sep, dat die zelf niet op de afspraak was.

Ik vond het gisteren toch verrassend dat hij niet vooraan zat. Zeldzaam foutje volgens mij, want ik heb namelijk de indruk dat Sep bijna nooit de eerste waaier mist.

Wim Kruithof 28 maart 2016 om 09:13

klootje kriekeljon, geinige beschouwende invalshoek.

KeesD 28 maart 2016 om 12:58

Niet te vergeten; met Sagan naar de streep rijden en met een Rus die geen kopwerk doet… dan is een tweede plek zeer netjes.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone