Verhoeven baalt in Yorkshire: “We hadden weer pech”
Steven Kruijswijk - Foto: Marcel Koch
zaterdag 2 mei 2015 om 09:12

Verhoeven baalt in Yorkshire: “We hadden weer pech”

LottoNL-Jumbo kende vrijdag geen goede start in de Tour de Yorkshire. Timo Roosen en kopman Steven Kruijswijk kwamen voor de finale ten val. De overige renners konden vooraan niet met de besten mee. “We hadden weer pech”, verzuchtte ploegleider Nico Verhoeven op de website van LottoNL-Jumbo.

“Net voor de finale lag het veld al redelijk uit elkaar”, vervolgt hij. “Op dat moment hadden wij nog vijf man in de eerste grote groep, maar vervolgens vallen Steven en Timo. Zij remden allebei op tijd, maar ze werden van achteren aangereden door iemand die dat niet deed. Gezien het wedstrijdverloop was Steven onze beste man in koers vandaag, die ben je dan in één klap kwijt en dat is heel vervelend.”

De etappe van vandaag is vlak en biedt dus kansen voor sprinters. “De uitdaging ligt bij ons in het feit dat we ervoor moeten zorgen dat Moreno Hofland aan sprinten toekomt. We moeten ervoor zorgen dat het een massasprint wordt. Het is alleen altijd afwachten wat de beste manier is om dat af te dwingen. We gaan daarop anticiperen en zelf meespringen met een kopgroep is daarin ook een mogelijkheid. De jonge jongens krijgen daar in ieder geval de kans voor.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2015 09:28
Hofland valt me wat tegen. Vooral in de ietwat zwaardere ritten. Had verwacht dat hij dit jaar zou consolideren en wat verbeteren. Is veel ziek geweest.
2 mei 2015 09:28
Probleem is gewoon dat er bij TLJ niet genoeg kwaliteit zit die op dat moment het stokje overneemt. Ik word een beetje moe van alle 'pech-verhalen'.
2 mei 2015 09:31
Als je achter in het peloton rijdt heb je meer kans op pech. Ook in een ontsnapping heb je een maal minder kans op val en struikelpartijen
2 mei 2015 09:40
Er werd voorin het peloton gevallen, waar ze op dat moment ook reden. Die vlieger gaat niet op in dit geval.
2 mei 2015 09:40
@topgeat +1. Heeeeel moe.
2 mei 2015 09:42
Van zo iemand als Nico Verhoeven kan je niet enthousiast worden en zoals eerder gezegd heb ik het idee dat de renners behoorlijk in de watten gelegd worden bij de ploeg.

Renners als Hofland en Kelderman maken nauwelijks stappen vooruit in de laatste 12 maanden maar we zullen zien vandaag.

Met het uitvallen van Swift en Kittel gisteren zou het vandaag voor Hofland kunnen zijn. Al zie ik Ciolek, Janse van Rensburg (MTN) of Zabel (BMC) ook wel winnen.
2 mei 2015 09:43
@Walkowiak

In de ontsnapping heb je inderdaad de minste kans op een valpartij of op kop van het peloton. Maar ja dat zijn beiden posities die de meeste kracht kosten. Net achter de kopposities op de tweede rij zit je en uit de wind en klaar om te reageren op demarrages. Daar wil iedereen wel zitten en dan zie je in het gewring om daar te zitten ook vaak valpartijen redelijk vooraan in het peloton. Ik zou niet durven beweren dat achterin het peloton de meeste valpartijen gebeuren.
2 mei 2015 09:52
Die jongens worden vanaf de junioren in de watten gelegd.....vroeger had Nederland de beste junioren omdat er gevochten moest worden voor een plek in de selecties. Toen had je doping en kwamen ze er niet. Nu is het de mentaliteit bij de meeste!
2 mei 2015 09:55
En met nietszeggende ploegleiders als Verhoeven, Boven en Maassen kom je ook al niet ver. Dekker is de enige die er wat van kan.
2 mei 2015 10:09
@maurizio
ik hoorde juist verhalen dat Dekker er helemaal niets van snapte en maar wat deed...
2 mei 2015 10:15
Op zulk soort momenten mis ik toch wel iemand als Adri van Houwelingen binnen de ploegleiding. Die leidde de Raboploeg toch naar de overwinning in drie grote rondes. Hij kwam een paar jaar geleden ook met de volgens mij zeer nuttige opmerking in de trant van: Laten we nou eerst eens proberen onze renners kleinere koersen te laten winnen. Dan leren ze wat het is om te winnen.
2 mei 2015 10:34
'We hadden weer pech'

* Kruiswijk viel, net als Swift ( de absolute kopman bij SKY) en nog 2 andere ploegmaats bij SKY
*Teunissen zat mee, maar moest gewoon grandioos passen
*vdLijke, Hofland kwamen te kort en mogen al blij zijn dat ze nog in peloton zaten
*Wagner, Markus om daar nog maar over te zwijgen
2 mei 2015 10:39
Op kruistocht, SE?

TLJ moet het hier doen met Kruijswijk en Hofland. Van de anderen mag je verwachten dat ze vooral in steun van die twee rijden - alles daarboven is plus. Al blijft het hopen op een moment dat één van de jonkies opeens boven zichzelf uitstijgt, maar dergelijke sprookjes bestaan tegenwoordig niet meer. Eigenlijk maar goed ook.

Als dan blijkt dat de etappe gewoon te lastig is voor Hofland en bovendien Kruijswijk onderuit gereden wordt door een concollega, dan houdt het op. Daar had zelfs Adri van Houwelingen geen chocola meer van kunnen maken.
2 mei 2015 10:45
Dit was inderdaad een gevalletje echte pech. Ze zaten keurig op de tweede rij en werden van achter aangereden. Dus: plaatsing goed, stuurmanskunst goed en toch vallen. Lijkt me meer van Murphy's law hebben.
Daarnaast werd Verhoeven altijd geroemd om zijn tactisch inzicht en slaat het nergens op om daar nu over te zeuren!
2 mei 2015 10:45
@xistnc: toch nog iemand met een zinnige reactie, dank. Aan SE en alle andere betweters hier: de renners zelf zullen zelf het meest gefrustreerd zijn door uitblijven van resultaten, maar het ene jaar is het andere niet, ze zijn blij dat ze uberhaupt nog mogen en kunnen fietsen op het hoogste niveau met aanzienlijk minder budget (1/4e t.o.v. dat van Sky bijvoorbeeld) en daarmee dit jaar ook alvast 20% minder renners. Na regen komt zonneschijn, dus niet zo zeiken, iedereen hier wil graag mooie resultaten zien, logisch, maar van jullie holle frasen gaan ze echt niet beter fietsen.
2 mei 2015 11:02
@xistnc

Zie het als een ramptoerist, vreselijke lui.
2 mei 2015 11:08
@Spruch,

Je Slaat de spijker op zijn Kop, als ploegleider was hij het nauwst betrokken bij bijvoorbeeld Gesink in zijn beste jaren, was een beetje zijn vertrouwenspersoon zoals ik het destijds begreep.

Helaas alleen is van Houwelingen geslachtofferd bij de exit van Rabobank omdat hij als enige in al die jaren de nodige kritiek durfde uiten, en omdat hij door sommigen met dope in verband gebracht werd (puur alleen omdat hij bij al Menchov zijn grote prestaties als ploegleider van dienst aanwezig was) omdat Menchov zijn biologisch paspoort issue toen in de openbaarheid kwam.

Ik zeg, de bezem moet er door bij de ploeg.

Het vertrek van mannen die terecht kritisch durven zijn (van Houwelingen en Elijzen om maar 2 te noemen) en het gemis van het temperament van bijvoorbeeld een Boogerd wordt nu niet opgevangen bij de ploegleiding.

Boogerd die door de club Knebel en opvolgers geschuwd werd door zijn dopingverleden, de man waarvan velen dachten dat hij zou falen.
Die man wordt nu door vele insiders die hem vooraf hadden zien falen geprezen voor zijn inzicht en mentaliteit.

Destijds toen de eerste bezem door de ploegleiders ging hebben ze de verkeerden geslachtofderd en enkelen laten zitten die te soft zijn en nog in de Rabo mindset hangen
2 mei 2015 11:11
Dus ik mag niet verwachten dat ze bij de eerste 3 groepen toch een 1 à 2 mannetjes mee hebben? Jonge talentjes als Wagner en Wynants kunnen toch wel meer dan in de bus van 14 minuut zitten? Natuurlijk is er die pech, maar je kan niet een heel seizoen pech hebben; het wordt gewoon een excuus.

@Spruch@Wielerfan1987 +1

In andere sporten was Verhoeven's krediet al lang op.
EDIT: al moet Boogerd het toch nog bewijzen
2 mei 2015 11:13
Sorry hoor, maar Boogerd moet zich nog helemaal bewijzen als ploegleider en eventuele twijfels omtrent zijn kunde daarin vind ik niet helemaal ongegrond. Verhoeven krijgt er vaak van langs en komt niet altijd even snugger uit de hoek maar is wel erg goed met de renners, dat is een grote kwaliteit zolang je daar je 'main focus' van kan maken in plaats van nog 1001 andere zaken vd rekening te moeten nemen.

De beste ploegleider in het hele Rabo-gebeuren is toch Breukink geweest die de Spaanse stijl beheerste en met Freire en Menchov e-nor-me successen heeft behaald.
2 mei 2015 11:17
Ik denk dat vooral iets anders voor de e-nor-me successen van Freire en menchov heeft gezorgd...
2 mei 2015 11:18
Wat betreft Dekker als ploegleider: ik zie persoonlijk dat Boogerd bij LTJ de renners af-en-toe op hun kloten geeft, maar doordat hij geslachtofferd is en Dekker maar blijft ontkennen de spuit te hebben gezet, krijgt laatstgenoemde een kans. Ik heb overigens al vaker vernomen dat Dekker niet de meest ideale ploegleider is.
2 mei 2015 11:18
Quote van Wielerfan1987:
nog in de Rabo mindset hangen

Terugverlangen naar Van Houwelingen en naar de overwinningen van Freire en Menchov, dát is in de Rabo mindset blijven hangen. Dat geldt getuige jouw verhaal veel meer voor het teleurgestelde publiek dan voor de ploeg. En ook nu: misschien maar beter ook.

Quote van SE:
Natuurlijk is er die pech, maar je kan niet een heel seizoen pech hebben

Wanneer is je grafiekje af? Mag gerust over de hele breedte van de pagina.
2 mei 2015 11:19
Ja, maar jij bent dan ook 'non-believer', die bij om het even bij welk topic dit grijze konijn uit de hoed trekken kan.
2 mei 2015 11:23
@xistnc

Als je een heel seizoen pech hebt, ligt het aan je fietsen of je koersgedrag.
Trouwens grafieken over pech hebben zijn nog al moeilijk op kaart te brengen. TLJ rekent nog al veer onder pech.

@non-believer
Ik denk niet dat Menchov en Freire de enige waren toen. Ik snap je reactie niet echt, wat draagt het bij tot de discussie?
2 mei 2015 11:23
In de Rabotijd werden Breukink en v. Houwelingen hier door velen vervloekt en nu zouden ze het geweldig gedaan hebben..
En als Boogerd de renners af en toe op hun kloten geeft, dan is hij hypocriet bezig. Was hij het niet die de druk vanuit de ploeg en media de schuld gaf van dopinggebruik binnen Rabobank?

Reacties zijn gesloten.