Verdienstelijke rentree Merlier in Ardooie: “Bewezen dat ik nog thuishoor in het veld”

donderdag 17 oktober 2019 om 19:52
Verdienstelijke rentree Merlier in Ardooie: “Bewezen dat ik nog thuishoor in het veld”

foto: Cor Vos

Tim Merlier maakte woensdag in Ardooie zijn rentree in het veld. De Belgisch kampioen op de weg deed dat verdienstelijk: hij eindigde achter Gianni Vermeersch en Tom Pidcock als derde. “Vandaag heb ik bewezen dat ik zeker nog thuishoor in het veldrijden”, zo laat Merlier weten. 

“De echte toppers waren hier misschien niet”, nuanceert hij zijn prestatie. “Maar derde worden is heel mooi voor een eerste wedstrijd. Toen Pidcock versnelde, kon ik niet reageren. Ik wist toen dat het een zware dag ging worden. Op de baggerstukken in de modder was het best lastig, maar daar kreeg ik heel wat vertrouwen.”

Merlier is dus zeker nog niet klaar in het veld de komende tijd. Dit weekend rijdt de Belg een dubbelweekend, met zaterdag Boom en zondag Bern. “Ik wil graag nog het een en ander presteren in het veld. Het is een kwestie van goed plannen en niet teveel willen”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jan Blokland 17 oktober 2019 om 20:02

Inderdaad deden vele toppers niet mee. En dat scheelt al snel zo’n plaats of acht á tien .
Niettemin een mooie derde plaats. Heel wat beter dan Lars Boom die 20e werd en er nog niet veel van bakt. In dit veld eigenlijk zeer teleurstellend.

Oblomov 17 oktober 2019 om 20:04

Moet het veldrijden uiteraard puur als training en een extra zakcentje opvatten. Heeft dit seizoen op de weg meer gewonnen dan ooit in het veld.

Headlines

Materiaalzone

Populair