Verbod op schijfremmen langer gehandhaafd

vrijdag 3 juni 2016 om 18:44
Verbod op schijfremmen langer gehandhaafd

foto: Marcel Koch

Schijfremmen blijven voorlopig verboden in wegwedstrijden. De UCI heeft vandaag besloten het verzoek van de AIGCP (belangenvereniging voor ploegen) en rennersvakbond CPA op een voorlopig gebruiksverbod te honoreren.

De schijfremmenkwestie stond gisteren en vandaag op de agenda van het UCI Managment Commitee. Het comité dat het beleid van de UCI bepaalt, gaf wel haar officiële goedkeuring voor het gebruik van schijfremmen in alle mountainbike disciplines en massa-evenementen zoals fietstochten en cyclosportieven, waar het nieuwe remsysteem al volop in gebruik is.

Het UCI Management Committee  gaf eveneens haar goedkeuring aan een nieuw en verscherpte ethische code en gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen op het WK ploegentijdrijdrit, schrijft de mondiale bond in een persbericht.

Dit artikel delen:

10 Reacties

BonenInBlik 3 juni 2016 om 19:43

AIGCP is toch voor een geloofwaardige sport. Waarom bemoeien ze zich hier weer mee. Die schijfrem was niet de oorzaak van het letsel.

xistnc 3 juni 2016 om 19:53
Quote van artikel:
AIGCP (belangenvereniging voor ploegen)

Nee, BonenInBlik, de AIGCP is de belangenvereniging voor ploegen.

rput 3 juni 2016 om 20:17

Misschien net zo belangrijk is het goedkeuren van een maximale termijn voor de voorzitter.

Polleke 3 juni 2016 om 21:13

Dit is de oortjes2 discussie…jarenlang gezwam om niks…de industrie heeft beslist en aangezien die momenteel de grootste sponsoren in het wielrennen zijn gaan schijfremmen binnenkort de norm worden…

havana 3 juni 2016 om 22:56

Volledig terecht want die dingen zijn foeilelijk.

trickstuff 4 juni 2016 om 00:07

Bedankt voor je nuttige bijdrage (not) @havana

KeesD 4 juni 2016 om 01:06

Nou havana. Die grijpers boven de wielen zijn een feest voor het oog zeker?

Kingstown 4 juni 2016 om 07:12

Dat hele concept van gelijk prijzengeld ontgaat me een beetje.

Wanneer men het gelijke werk zou doen dan was ik het er mee eens, maar aangezien de vrouwen minder ver hoeven te fietsen dan de mannen komt het me wat vreemd over dat je voor minder werk hetzelfde betaald krijgt.

Speedy 4 juni 2016 om 09:06

@Kingstown
Zelfde discussie als in het tennis.
Uiteindelijk gaat het er niet om hoe hard iemand ze best doet, maar wie meer waarde voor de klant kan generen. Degene die meer kijkers trekt zou meer moeten verdienen.

hiddenz 4 juni 2016 om 09:11

@Kingstown,

Haha, alsof ze betaald worden voor de arbeid die ze verrichten. Het gaat om prijzengeld, dus zeker bij de overkoepelende organisatie en het wk, moeten ze dat gewoon gelijk trekken.

Headlines

Materiaalzone

Populair