Venturini houdt Bouhanni van nieuwe zege in Route d’Occitanie

Venturini houdt Bouhanni van nieuwe zege in Route d’Occitanie

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 15 juni 2018 om 16:27

Clément Venturini heeft de tweede rit van de Route d’Occitanie op zijn naam geschreven. De Fransman van AG2R La Mondiale wist in de slotmeters van de massasprint klassementsleider Nacer Bouhanni voorbij te streven. Carlos Barbero van Movistar werd derde.

Zeven koplopers kregen maximaal vier minuten voorsprong: Quentin Jauregui, Yoann Palliot, Jerome Cousin, Garikoitz Bravo, Jerome Mainard, Johan Le Bon en Fabien Doubey. Onder aanvoering van Astana en Movistar werd het gat gedicht.

Le Bon stribbelde nog tegen, maar kon een massasprint niet voorkomen. In de straten van Masseube Val-de-Gers werd het een gevecht tussen Clément Venturini, Carlos Barbero en Nacer Bouhanni. Bouhanni gooide de deur dicht voor Barbero, die wild gebarend over de finish kwam. Aan de andere kant van de weg kwam Venturini sterk opzetten, waarmee hij de rest zijn hielen liet zien.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Sagan=hulk 15 juni 2018 om 16:34

Bouhanni maakt zichzelf volledig onmogelijk vandaag. Voor de start zei men bij Cofidis dat de ploeg voor Laporte rijdt, waarna Bouhanni tegen de pers doodleuk zei dat hij zijn eigen zin ging doen. Op het einde is gebleken dat Bouhanni inderdaad niet over zijn topsnelheid beschikt en dan duwt hij Barbero ook nog eens in de hekken. Ik denk niet dat hij nog veel grote wedstrijden zal mogen koersen dit seizoen.

Geflitst 15 juni 2018 om 16:39

Bouhanni duidelijk problemen met zowel zijn snelheid, timing als zijn sprintlijnen.

KimJungPoels 15 juni 2018 om 16:41

Tsja, Bouhanni is een rare gast natuurlijk, maar als je daadwerkelijk als ploeg richting de pers gaat uitspreken dat je voor Laporte gaat rijden na wat er gisteren is gebeurd dan zoek je ook een conflict met hem.

Merlinappa 15 juni 2018 om 16:46

Zal Bouhanni in de winter gaan proberen veldrijders in het veld te kloppen?

Sagan=hulk 15 juni 2018 om 17:02

@KimJungPoels
Gisteren was het plan ook al Laporte. Ik begrijp niet waarom Cofidis Bouhanni hier heeft opgesteld. Zelfs blinden hadden zien aankomen dat er problemen gingen zijn met Laporte. Ze hadden Bouhanni moeten opstellen in die Belgische wedstrijden, Elfstedenronde en Halle-Ingooigem.

ah-ja 15 juni 2018 om 17:05

Bouhanni wordt op de haverklap geklopt door Jan en klein Pierke…

KimJungPoels 15 juni 2018 om 17:06

Inderdaad, dat ben ik helemaal met je eens. Als Cofidis zijnde weet je dat je een bepaald karakter in je team hebt. Als je zo met dit karakter om gaat vraag je zelf om een conflict. Juist op het moment dat hij weer wat begint te presteren. Vasseur gaat wel vreemd met Bouhanni om.

r525 15 juni 2018 om 17:09

@tvm
Keer op keer die lange neus van Coquard naar de TDF organisatie!

Tour 15 juni 2018 om 17:40

Bouhanni al op 1 km voor de sprint de hand van het stuur om iemand te duwen, wat een nare man is dat toch. Die vent kan niet normaal doen, en elke sprint van veldrijders verliezen is ook lullig.

Mwielerfan 15 juni 2018 om 21:29

Veldrijden is weken enorm in kwaliteit vooruit gegaan sinds tijd van nijs, vermoed ik

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone