Veldrijder Bart Aernouts stopt

woensdag 11 februari 2015 om 11:22

Bart Aernouts zet na elf seizoenen een punt achter zijn carrière. De 32-jarige Belg van Corendon-Kwadro maakt op zijn Facebook pagina bekend dat hij (ondanks een doorlopend contract) het niet langer op kan brengen om profrenner te blijven.

“Na 11 seizoenen als prof waarin ik steeds alles wat in mij zit heb kunnen geven, merk ik nu dat ik lichamelijk niet meer in staat ben om 100% te strijden,” schrijft Aernouts. “Ik heb heel veel aan de mooie veldritsport te danken en ben heel trots op mijn eigen bescheiden prestaties,” geeft hij aan. Hij weet nog niet wat hij na zijn actieve carrière zal gaan doen.

Aernouts werd in 2000 in Sint-Michielsgestel wereldkampioen bij de junioren. In 2001 sloot hij zich aan bij de Rabobankploeg. Als beginnend renner overwoog hij om zich vanwege de moordende Belgische concurrentie (en de kleinere kans op kwalificatie voor wereldbekerwedstrijden en WK’s), te laten naturaliseren tot Nederlander. Later besloot hij van dat plan af te zien.

Hij reed elf jaar in het oranje shirt van de bankiersformatie. Tussen 2012 en 2014 reed Aernouts voor Team AA Drink, alvorens de voorbije winter zijn loopbaan af te sluiten bij Corendon-Kwadro. In 2012 werd hij vijfde op het wereldkampioenschap in Koksijde. Op zijn palmares prijken tien overwinningen, voornamelijk in kleinere crossen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone