Veelers over Kemna: “Niet echt verbaasd”

donderdag 24 januari 2013 om 15:07

veelers

foto: Sirotti

Voor Tom Veelers kwam de bekentenis van zijn (inmiddels ex-) Argos-ploegleider Rudi Kemna niet geheel onverwacht. “Ik weet in welke generatie Rudi gekoerst heeft en hij zei altijd dat hij niet het braafste jongetje van de klas was geweest. En één plus één is twee.”

“Ik was niet heel verbaasd toen dit verhaal naar buiten kwam”, vertelt de sprinter aan Nusport, dat ook met de bekentenis van Kemna naar buiten kwam. “Het enige wat Rudi altijd hierover tegen ons zei, is dat wij ons moeten realiseren hoe bevoorrecht we zijn om in deze tijd te mogen koersen.”

“Ik koos in 2008 bewust voor deze ploeg vanwege de wielercultuur waarvoor het staat. Er wordt in het wielrennen nu hard gewerkt om een nieuwe weg in te slaan. Ik zeg niet dat de sport er al volledig is. Ik zie in het peloton nog altijd verschillende niveaus”, vertelt Veelers. “Ik denk dat je tegenwoordig echt de keus hebt om schoon te rijden. Maar ik heb soms het gevoel dat er nog steeds mensen ‘verdacht’ rondrijden. Ik kan dat natuurlijk niet hard maken. Wij moeten gewoon achter onze visie blijven staan.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair