Vaughters ziet eindzege Tour als ultiem doel komende tien jaar

donderdag 2 januari 2020 om 08:59
Vaughters ziet eindzege Tour als ultiem doel komende tien jaar

foto: Cor Vos (archief)

Jonathan Vaughters wil met EF Education First binnen tien jaar de Tour de France winnen. De Amerikaanse ploegbaas noemt dat als zijn goede voornemen nu 2020 net begonnen is. “Misschien niet dit jaar, maar in dit aankomende decennium. Het gaat gebeuren”, zegt hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Al sinds 2005 zwaait Vaughters de scepter bij EF Education First en voorgangers. Als manager heeft zijn met zijn ploegen al diverse successen geboekt. “Mijn goede voornemen? De ploeg is mijn leven. Dat gezegd hebbende: we hebben vier van de vijf monumenten gewonnen, de Giro d’Italia gewonnen en zijn de Amerikaanse profploeg die het langst standhoudt. Wat is dan nog over? De Tour de France winnen.”

Vaughters rekende de laatste jaren onder meer op Rigoberto Urán (tweede in de Tour de France van 2017) en Tejay van Garderen, maar was de eindwinst geen hoofddoel. Voor 2020 lijkt EF Education First alle kaarten op tafel te gooien voor de Tour de France: naast Urán en Van Garderen staan Michael Woods, Sergio Higuita, Hugh Carthy en Daniel Martínez op de planning om te starten in Nice.

Dit artikel delen:

11 Reacties

hartstikkebedankt 2 januari 2020 om 09:06

Komende 10 jaar, da's wel heeul lang. Higuita lijkt me de enige die uit de huidige selectie die hiervoor eventueel in aanmerking zou kunnen komen, maar dan moet hij nog behoorlijk verbeteren. Wel een mooie ploeg dit jaar, EF!

0
Mac-S 2 januari 2020 om 09:20

Met de huidige selectie, en als je ziet hoe sterk de concurrentie is, zie ik dat niet gebeuren. Maar de Tour-winnaar van 2029 is misschien nu nog maar 13 of 14, dus je weet het nooit. En hij kan natuurlijk proberen Bernal of Pogacar naar zijn ploeg te halen, want dat lijken de dominante ronde-renners van het komende decennium.

0
tendam 2 januari 2020 om 09:28

10 jaar geleden leken Andy Schleck en Contador dé grote ronderenners voor het komende decennium. En zeker in deze tijd, waarin jonge gasten vanaf hun 15e leven als een topsporter, weet je nooit of ze nog wel veel beter kunnen of lang doorgaan.

Ik weet niet of Vaughters de potentiële Tourwinnaar nu al onder contract heeft (denk het niet) maar ja… 10 jaar is lang.

0
Panache 2 januari 2020 om 12:15

En Kreuziger, daar werd toen ook héél veel van verwacht.

0
r_nijman 2 januari 2020 om 09:32

In een paar jaar kan er een hoop veranderen, dus binnen de 10 jaar zou het kunnen.

Denk eens 5 jaar terug.
Wie had toen bedacht dat de Tourwinst zou gaan tussen Roglic, Bernal, Dumoulin, Froome, Thomas en Pinot met outsiders als Pogacar, S & A. Yates, Buchman, Kruijswijk, Angél Lopez, Carapaz, Uran.

Bernal en Pogacar zaten toen nog op school, Roglic vloog door de lucht met enorme ski’s aan zijn voeten, Pinot had last van daalangst en Thomas reed vooral goed op de baan.

Ik help het Vaughters hopen, al verwacht ik het niet echt…. De Tour is toch vaak voor de ploeg met het grootste budget, vandaar dat Sky de laatste jaren zo dominant is geweest. Hopelijk kunnen ploegen als JumboVisma, Mitchelton Scott en vooruit, ook EF Education First daar de komende jaren een bres in slaan

0
Groningen 2 januari 2020 om 10:10

Het zal vooral van zijn budget gaan afhangen of hij een potentiële tourwinnaar kan halen dan wel houden.

0
Smartijn 2 januari 2020 om 10:49

Als ze een talent hebben/krijgen die dat zou kunnen wordt hij toch wel weggekocht door bijv. Ineos, Movistar etc. dus zal wel niet gebeuren.

0
Rawolf 2 januari 2020 om 11:23

Waarom niet? Uran is al eens 2e geworden. Als het meezit kan alles, ploeg is een van de sterkste voor 2020 in de breedte maar missen een echte kopman.

0
Smartijn 3 januari 2020 om 11:58

Maar daar zit dan toch ook juist het probleem. Ze missen een echte kopman.

0
Scott Sunderland 2 januari 2020 om 11:47

Dat ligt uiteraard aan factoren als of ze nog grote ronderenners gaan contracteren de komende jaren of dat ze grote talenten binnenhengelen en verder ontwikkelen.

Met de huidige selectie lijkt dat nu niet haalbaar. Higuita is een leuk klimtalent, Woods valt altijd wel aan en Uran rijdt top tien mits hij niet weer valt. Maar de Tour gaan ze niet winnen.

0
Simon1 2 januari 2020 om 14:23

Ik zie meer in martinez dan huigita, martinez kan tijden rijden. Daarnaast was sculy vorig jaar erg goed.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone