Vaughters: “Voor het eerst in lange tijd doen we weer mee in sprints”

Vaughters: “Voor het eerst in lange tijd doen we weer mee in sprints”

foto: Cannondale-Drapac (archief)

donderdag 4 januari 2018 om 14:23

EF Education First-Drapac lijkt 2018 met een schone lei te beginnen. De sponsorproblemen zijn achter de rug en elf renners hebben de ploeg verlaten. Daarvoor zijn negen renners in de plaats gekomen. De selectie is, mede dankzij de nieuwe UCI-regel om minder renners in wedstrijden toe te laten, gekrompen. “Het is niet anders”, zegt Vaughters tegen Cyclingnews.

“Dit is een totaal anders team, maar met dezelfde ankerpunten”, legt Vaughters uit. “Het zal met een andere look and feel zijn op verschillende vlakken, gezien de schakeling die we hebben moeten maken door de situatie met de sponsor. We hebben geluk dat de meeste medewerkers bij ons zijn gebleven. Dat zal voor veel stabiliteit zorgen.”

Sprints
“Er is iets nieuws voor ons”, doelt de excentrieke ploegbaas op de rappe nieuwkomers Daniel McLay en Sacha Modolo. “En daarnaast de ondersteuning die we om hen heen hebben opgebouwd. Voor het eerst in een lange tijd zullen we weer meedoen in de sprints. Daar ben ik erg enthousiast over.” Voormalig-LottoNL-Jumbo-renner Sep Vanmarcke is de onbetwiste kopman in de voorjaarsklassiekers. “Hij was vorig jaar niet fit en ik kijk er naar uit om te zien wat hij in het voorjaar op volle kracht kan doen”, aldus Vaughters.

Giro en Tour
Dat Michael Woods, na zijn sterke Vuelta van afgelopen jaar, komend seizoen de Giro gaat betwisten, lekte al uit. Ook het doel van kopman Rigoberto Urán was al bekend: de Tour de France, waarin hij vorig jaar als tweede eindigde. “Rigo is gemaakt voor deze Tour”, zegt Vaughters. “Het is een dynamisch parcours met zo veel verschillende elementen. Hij kan zich makkelijk aanpassen en hopen dat hij weer heel competitief kan zijn.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

fvtende 4 januari 2018 om 14:31

Opvallende uitspraak over de sprints. Modolo is een goeie sprinter, maar echt meedoen in de sprints met de absolute top lijkt me wel erg ambitieus.

Ik sluit ook niet dat Wippert en Modolo elkaar niet eens zo ver zouden hebben ontlopen.

allieballie 4 januari 2018 om 14:34

Modolo moet in de Giro normaal gesproken toch aardig mee kunnen. Vorig jaar was niet zijn jaar, maar in potentie kan hij toch een eind komen. Won niet voor niets al een paar ritten in de Giro.

hartstikkebedankt 4 januari 2018 om 14:35

Na alle perikelen toch nog wel een aardige selectie op de been weten te brengen. Met de rappe McLay die nog jong is en Modolo die nog wel wat meer kan dan sprinten toch twee snelle jongens opgepikt. Martinez is natuurlijk een mooi (groot) klimmerstalent en Moreno, Breschel, Docker en iemand als Owen zijn op zich ook goede renners om erbij te hebben. Onder de streep toch wel een achteruitgang want Formolo, Bettiol en Van Baarle zijn (sub-)toppers in spé maar gezien de onrust heb ik wel respect voor de selectie die hier uiteindelijk op de been is.

@fvtende, daar doe je Modolo wel iets mee te kort denk ik. Op moeilijker parcours toch een goede (betere) afmaker en bovendien op vlak terrein nog wel wat sneller dan Wippert. Daarnaast zie ik Wippert geen top-10 rijden in Milaan-San Remo of de Ronde van Vlaanderen.

Romāns Vainšteins 4 januari 2018 om 14:37

Zoalng je die sprinters maar niet naar de tour stuurt klopt dit gewoon.

ChefSpijker 4 januari 2018 om 15:04

allieballie >>> Toen Modolo ritten won in de Giro was dat vooral dankzij zijn uitzonderlijk sterke trein met én Ferrari én Richeze als laatste twee man. Een veel sterker duo kun je niet hebben. Modolo hoefde toen enkel de laatste 50 meter vanuit koppositie even aan te zetten (uiteraard wat gechargeerd, maar de rode loper was er wel). Ik denk dat Modolo bij EF het een stuk lastiger zal krijgen door het gebrek aan een goede trein. Het is toch iemand die zich (net als Hofland bijv) erg makkelijk laat wegdrukken en dan ook meteen de sprint laat lopen.

vluggejapie 4 januari 2018 om 15:39

Op papier nog steeds een leuk team. Hoop ook wel op een competitieve Sep dit voorjaar.

KnightBiker 4 januari 2018 om 16:20

Voor Uran zou Het idd een hele mooie Tour kunnen worden aangezien hij op klassieke parcoursen Ook uit De voeten kan. Ik hoop hem te zien in de ronde van vlaanderen. Verder voor de Kasseien een mooi team, helaas zonder Dylan van Baarle dit jaar.
Wat dat Sprinten betreft: eerst Maar eens zien, je kan wel een sprinter halen maar moet toch ook een lead-out verzorgen.

Thailand 4 januari 2018 om 17:21

Ik vraag me af wat hij bedoeld met ‘voor het eerst mee doen in de sprints’, ik zie Modolo en McLay niet echt als serieuze concurrentie voor Gavaria, Kittel en consorten. Voor de kleinere wedstrijden hadden ze de laatste jaren vaak wel een sprinter, heel recent inderdaad Wippert.
Misschien dat ze wat zijn verbeterd, maar ze blijven sprinten op de 2e rij.

west 4 januari 2018 om 19:01

Blijft een l*l, die Vaughters.

ambie 4 januari 2018 om 19:11

Wippert zit die nu niet ergens anders?

LB117 4 januari 2018 om 20:20

@ West: why?

tvm 4 januari 2018 om 22:23

Veeg uit de pan naar Wippert. Maar dekt de kop de lading wel? Of is dit een lokkertje van de redactie?

Het blijft het overigens een heerlijke ploeg met net-niet renners. Modolo is daar een exemplarisch voorbeeld van. Wie ontbreekt er nog in dit team? Van Garderen?

En juist daarom is het mijn favoriete ploeg.

xistnc 4 januari 2018 om 22:32

Sep zal er staan dit voorjaar, want zijn contract loopt na dit jaar af. En verder kan het met deze ploeg gezien alle sores eigenlijk ook alleen maar heel erg meevallen.

Mwielerfan 5 januari 2018 om 00:59

Sprinters worden wel weer vakkundig om zeep geholpen met veel te zware trainings schema’s. Opgesteld door trainer van tram uit Amerika die enkel skyped met z’n renners en zich al jaren afvraagt waarom het team zo weinig wint

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair