Vaughters roept ook Craddock op het matje na ritje op Giant-fiets

woensdag 10 november 2021 om 18:42
Vaughters roept ook Craddock op het matje na ritje op Giant-fiets

foto: Cor Vos

EF Education-Nippo heeft ook Lawson Craddock gedreigd met ontslag, nadat de Amerikaan gefotografeerd werd op een Giant en deze foto’s ook deelde op zijn sociale media. De WorldTour-ploeg laat aan Cyclingnews weten dat zij naar een ‘passende oplossing’ zoeken voor de situatie.

Craddock vertrekt na dit seizoen bij EF Education-Nippo voor een verblijf bij BikeExchange-Jayco. Hoewel de Australische ploeg in 2021 nog op Bianchi rijdt, is het een publiek geheim dat het team overstapt naar Giant-fietsen. Craddock werd tijdens een fietsevenement in Texas gespot op een Giant, in plaats van op de Cannondale van EF Education Nippo. Hij deelde foto’s van die tocht op zijn eigen kanalen, om ze daarna weer te verwijderen.

Volgens Cyclingnews heeft Craddock de Giant gekregen van de Amerikaanse fabriek van het fietsenmerk, en niet van BikeExchange.

Sergio Higuita
Eerder deze week overkwam Sergio Higuita, die in 2022 uitkomt voor BORA-hansgrohe, hetzelfde. Hij werd bij een Colombiaans event in beeld gebracht op een Specialized, wat tot onbegrip leidde bij EF-ploegbaas Jonathan Vaughters. Die dreigde het contract van Higuita vroegtijdig te beëindigen, maar inmiddels is bekend dat beide partijen tot een overeenkomst zijn gekomen over de situatie.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Mwielerfan 10 november 2021 om 18:49

Opvallend, waarom higuita wel en craddock niet? Wellicht omdat ef ook over gaat?

0
Maillot à Pois 10 november 2021 om 19:13

De uitkomst zal uiteindelijk wellicht in beide gevallen gewoon dezelfde zijn: dreigen met ontslag en uiteindelijk samen een ‘passende oplossing’ vinden. Bij Higuita is die er al, en er zal bij Craddock ook wel een gevonden worden.

0
Murcia 10 november 2021 om 18:51

Vaughters heeft het er maar druk mee, zal wel met een sisser aflopen maar ook Craddock kan beter eerst nadenken en zijn ploeg informeren dan argeloos als (nog) werknemer van zijn ploeg vrolijk op een andere fiets dan die van de huidige sponsor gaan rondtoeren en deze gebeurtenis voor de hele wereld gaan vastleggen met behulp van zijn eigen social media accounts.

0
Yeez 10 november 2021 om 18:52

Dit gebeurd al jaren, maar ineens wordt er een hoop heisa van gemaakt?

0
Verweggistan 10 november 2021 om 19:22

Vaughters kan de bezuiniging wellicht goed gebruiken.

0
havana 10 november 2021 om 19:31

Als ik Vaughters zou adviseren, zou ik zeggen “ah joh, laat gaan” om met Rene van der Gijp te spreken. De imago-schade die dit kinderachtige geleuter oplevert is vele malen groter.

0
Polleke 10 november 2021 om 19:36

De contracten zouden ook al lang moeten lopen vanaf 1 november, elk jaar weer krijg je dat belachelijke gedoe dat renners, en staff, wisselen en vervolgens nog 2 maanden hiermee te maken krijgen… Vaughters kan zijn energie beter op de UCI richten…

0
rahimns 11 november 2021 om 01:35

Dan waren ze vorig jaar toch echt in de problemen gekomen ;)

0
Cochise 10 november 2021 om 20:04

Zou het niet eerder aan het bedrijf liggen? Toen Wout al veel te vroeg op de Cervelo gespot werd was dat toch niet zo’n groot probleem. Cannondale doet er nu duidelijk moeilijker over.
Beetje zoals Ekoi twee jaar geleden toen DQS ging overstappen naar Oakley en er rond kerst al een foto van Evenepoel met Oakley uitlekte (want die droegen ze natuurlijk al wel op de stage). Toen moest DQS nog een week z’n sociale media volspammen met Ekoi-reclame om het goed te maken om dan op 1 januari volle bak Oakley te promoten.

0
Murcia 10 november 2021 om 20:47

Ik denk ook dat Cannondale er wat strenger in staat maar als we Vaughters mogen geloven zit de pijn er vooral in dat de renners niks overlegden met de ploeg wat een normale gang van zaken is. Bij het spotten van Wout op de Cervelo leek mij alles al goed afgestemd met niet alleen de ploeg maar ook Bianchi. De materiaalsponsor verdient het respect om niet via filmpjes op Instagram en Youtube met dit soort zaken te worden geconfronteerd. Kan best zijn dat Cannondale Vaughters heeft aangegeven not amused te zijn en hij daarom naar buiten toe wat harder ging brullen.

0
Blackcanyon 11 november 2021 om 05:54

Op een Giant gaan rijden ipv een Cannondale is natuurlijk respectloos naar de sponsor.

Als t nou een Canyon was had ie nog een ‘n’ over de ‘y’ kunnen plakken en ‘dale’ erachteraan :-)

Gert-JanTheunisse heeft overigens in de TDF op een Concorde TVT gereden ipv een Panasonic in bergetappes, terwijl hij voor Panasonic reed als ik het me goed herinner. De concorde tft Duidelijk herkenbaar aan de typische achtervork. Van carbon. Wel netjes overgespoten als Panasonic, dat dan weer wel. Waarschijnlijk het enige wat netjes was …

0
Aart van Woud 11 november 2021 om 08:28

Panasonic reed niet op Panasonic fietsen, maar op Raleighs als ik me goed herinner.

0
Beer 11 november 2021 om 09:10

In de beginjaren was het Raleigh,later Eddy Merckx. Maar ik herinner me toch ook iets van Panasonic fietsen; weet wel niet op het prof-team erop reed.

0
Reiger 11 november 2021 om 10:18

Theunisse heeft nooit voor Panasonic de Tour de France gereden.

0
rahimns 11 november 2021 om 19:03

Theunisse heeft inderdaad nooit voor Panasonic in de Tour gereden. En Panasonic leverde inderdaad de laatste jaren van de ploeg hun eigen fietsen. Tussendoor reed de ploeg ook nog op Colnago

0
Blackcanyon 11 november 2021 om 18:22

Was eerst Panasonic-raleigh, daarna panasonic isostar en vervolgens panasonic sportlife. In die laatste fase reden ze in ieder geval op panasonic fietsen. Ikzelf ook.
Theunissen heeft idd niet de tour gereden in 1990, dus zal giro geweest zijn.

0
Beer 11 november 2021 om 18:28

Fantastisch team wel, iconische blauw-wit truitjes, Vanderaerden, Anderson, Van Vliet…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone