Sergio Higuita en EF Education-manager Vaughters begraven de strijdbijl

woensdag 10 november 2021 om 10:20
Sergio Higuita en EF Education-manager Vaughters begraven de strijdbijl

© Cor Vos

Een nieuwe dag, een nieuw geluid. EF Education-Nippo en Sergio Higuita hebben hun meningsverschil bijgelegd. Gisteren leek een vechtscheiding nog onafwendbaar, maar intussen liet de ploeg aan Cyclingnews weten dat het contract niet vroegtijdig beëindigd wordt.

Higuita werd tijdens een fietsevent in Colombia met een Specialized-fiets gespot. Een cadeautje van BORA-hansgrohe, zijn toekomstige team. Kwestie van te wennen aan zijn nieuwe materiaal. EF Education-manager Vaughters kon er niet om lachen en had het gisteren over een vroegtijdige ontbinding van de overeenkomst.

Maar zie, minder dan een etmaal later is het incidentje met de mantel der liefde bedekt. “Ach, Sergio is een goede ploegmaat en zorgde de voorbije jaren voor een positieve aanwezigheid, zowel op als naast de fiets”, zegt Vaughters aan Cyclingnews. “We wensen hem het allerbeste in de toekomst.”

De Colombiaan excuseerde zich intussen. “Ik verontschuldig mij bij alle sponsors en de ploeg. Ik maakte een fout door op de verkeerde fiets te rijden tijdens een publiek event. Dit is niet de manier waarop ik hier wil vertrekken en mijn tijd bij de ploeg hier wil herinneren. Ik ben blij dat dit is opgelost.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 10 november 2021 om 10:38

Wat een paniekreactie van Vaughters.

0
Turtlehead 10 november 2021 om 18:12

Valt mee, toch? Hij had ook nog kunnen beginnen over hoe erg het is dat een toekomstig grote rondewinnaar zo’n grote fout begaat… :)

0
rahimns 10 november 2021 om 10:41

Misschien voortaan eerst even contact leggen met een renner voordat je zo in het openbaar een bom laat ploffen.

0
Draadband 10 november 2021 om 11:07

Lijkt me dat de ploeg (of dat nu Jonathan Vaughters was of “een woordvoerder” zoals in het artikel gisteren stond) het aan de fiets-sponsor verplicht was om publiekelijk hard van de toren te blazen.
De renner biedt dan zijn excuses ann, de aangekondigde contractontbinding wordt teruggedraaid, netjes opgelost.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone